Blog

2021.10.18 10:03
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A lambériázás nem lehetetlen a laikusok számára sem, azonban fontosak a minőségi alapanyagok, például a megfelelő lambéria szegőléc beszerzése. Nem árt, ha szakértői segítség is rendelkezésre áll, ezért összeszedtük, mit érdemes tudni erről a folyamatról!

 

A lambériával védett fal egyszerre praktikus és mutatós eleme a lakásnak. Lényegében bármilyen bútorhoz és színvilághoz remekül illik, így igen sok esetben alkalmazhatjuk. Azonban a lambéria árak gyakran nem egyértelműek, mivel általában egységárban vannak megadva, de nem egységenként kaphatók.

2021.09.21 17:54
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Minden háznak igen jelentős része a terasz, hiszen itt ülünk le pihenni és kikapcsolódni, valamint gyakran a vendégeket is itt fogadjuk. Éppen ezért a teraszburkolat esetében fontos, hogy egyszerre kényelmes, tartós és mutatós legyen. A WPC burkoló pedig mind a három tulajdonságot ötvözi

2021.09.20 10:49
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Egy kiválóan megépített tető esetén is szükség van megfelelő ereszre, valamint különféle bádogelemekre, ugyanis ezek a kiegészítők olyan feladatokat látnak el, amit belülről nem lehet megoldani.

2021.09.10 09:52
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A menetes szár egy remek megoldást nyújt azok számára, akik eltérő hosszúságban szeretnének különféle elemeket egymáshoz erősíteni. Mivel nincs fejük, a méret az adott feladathoz szabható, a menet pedig lehetővé teszi a tartós rögzítést.

2021.08.30 08:52
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Ugyan nem sejtenénk, de ha egy kémény nincs megfelelően felépítve, akkor gyenge pontja lehet az épületek. A kémény és a fedőanyag találkozásánál kell kéményszegély lemezt alkalmazni, annak megakadályozása érdekében, hogy a víz ne tudjon befolyni a réseken keresztül.

2021.08.02 07:41
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Úgy néz ki, hogy megállt az árak emelkedése! 

Már hónapok óta nem tudtam hasonlóról beszámolni : végre úgy néz ki, hogy megállt az árak hónapok óta tartó növekedése a faanyagoknál!

 

2021.08.01 09:16
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Az OSB lap egy igen népszerű építőanyag, amit a zsaluzástól a szerkezeti elemekig számos dologra használják. Ebben a cikkben az OSB lap mérete és ára kapcsán osztunk meg információkat.

2021.07.20 09:23
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Az MPF lap egy viszonylag új építkezési anyag, ami pár éve jelent meg. Ez a széleskörűen felhasználható faalapú panel egyaránt alkalmas szerkezeti elemnek vagy burkoláshoz, ráadásul igen könnyen kezelhető.

2021.07.15 09:10
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A tetőszerkezet rendkívül fontos eleme minden épületnek. Számos kulcsfontosságú szerepet lát el, azonban nehézségekkel is szembe kell néznie. A nedvesség megfelelő kezelése végett páraáteresztő vagy párazáró fóliára lesz szükségünk, ugyanis ellenkező esetben mind a tetőtér, mind a szigetelőanyag benedvesedhet.

2021.07.01 10:27
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Laikus szemmel úgy tűnhet, hogy egy ragasztott gerenda teherbírása a közelébe sem érhet egy hagyományos, normál gerendáénak. Azonban meglepő tény, hogy ezek a típusok jóval masszívabbak, nagyobb biztonságot jelentenek.

2021.06.21 10:08
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Az OSB lapok önmagukban igen dekoratívak, de ha esztétikai értékük helyett például a teherbíró képességük miatt alkalmazzuk, nem feltétlenül előnyös az alap kinézetük. Az OSB lap festése nem megoldhatatlan feladat, azonban nem olyan egyszerű, mint falat mázolni.

2021.06.14 09:23
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A terasz egy kertes ház számára igen fontos elem. A nyári pihenés, vendéglátások színhelye, és fontos, hogy egyszerre tartós és mutatós is legyen. A bútorlábak, az időjárás és más tevékenységek azonban a gyengébb anyagok használatát lehetetlenné teszik. Ezért előnyös a jó minőségű faburkolat teraszra.

Kedves Partnerünk,

 

az utóbbi hetek,hónapok eseményei korábban soha nem látott kihívások elé állítottak mindenkit, akinek a munkája valamilyen szinten az építőipari faanyagokhoz kapcsolódik, legyen az akár kereskedő, akár kivitelező, de az építkezők életére is komoly hatással volt ez az óriási áremelkedés.

Hosszú idő után ez az első jelentés Amerikából, ahol arról számolnak be, hogy úgy tűnik , hogy a faanyagok áremelkedése 2021.05.10.-én elérte a csúcspontját, és azóta zuhanórepülésbe kezdett. 

2021.06.10 10:29
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Az építészetben számos faanyagot használnak különféle célokra. Az erdei fenyőből készülő borovifenyő-deszka igen sokoldalúan felhasználható, anyaga tartós, rajzolata pedig kifejezetten mutatós.

2021.05.28 12:09
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A zsalu használata gyakori az építkezések során, különösen, ha betonnal dolgozunk. Ehhez számos anyagot alkalmazhatunk, és mindnek megvannak a maga előnyei, hátrányai. A továbbiakban közelebbről megnézzük, hogy melyik zsalut mikor alkalmazzuk.

2021.05.21 09:14
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A WPC teraszburkolat lerakása nem egy túlságosan bonyolult feladat. A munkálatot könnyen elvégezhetjük szakértő segítsége nélkül is, ám nem árt néhány dologra odafigyelni. Engedje meg, hogy jobban bemutassuk ezt a témát.

2021.05.03 09:40
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Igen fontos, hogy teraszburkolás során a megfelelő anyagot válasszuk. Mind esztétikailag, mind pedig tartósság szempontjából lényeges a jó döntés, hiszen a szerelési munkálatokat nem szeretnénk egyhamar megismételni.

2021.04.29 12:57
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Kedves Partnerünk,

mint azt bizonyára te is tapasztaltad, az utóbbi hónapokban 30 éve nem látott mértékű áremelkedés volt az építőipari faanyagok piacán. Van olyan termékcsoportunk,aminek az ára év eleje óta 50% (!!!) -ot emelkedett!

2021.04.26 09:54
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Amikor a neoprén szót halljuk, egyből a búvárruha jut eszünkbe. Azonban ez az anyag ennél jóval sokoldalúbb, és az építészet számára is igen hasznos tulajdonságokkal bír.

2021.04.20 13:27
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A tetőteret gyakran csak tárolásra, esetleg növények átteleltetésére alkalmazzuk. Azonban a ház méretétől függően ez igen jelentős, lényegében kihasználatlan teret jelent. Sokan döntünk ezért a tetőtér beépítése mellett.

2021.04.09 10:10
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A terasz több szempontból is fontos eleme a lakásnak. Egyrészt ide ülünk ki pihenés céljából, másrészt szívesen látunk itt vendégeket is. Amellett, hogy lényeges a tartóssága, a kinézet legalább annyira jelentős. A WPC burkolatok azonban mind a kettő szempontból jeleskednek.

2021.03.26 12:41
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A házakon látható ereszek szerepe jól ismert a vízelvezetésben. Egy-egy kiadós zápor esetén ezzel a rendszerrel tudjuk irányítani, hogy a nagy mennyiségű csapadék merre folyjon el. Azonban az eresz nem csupán egy félkör keresztmetszetű lemez, működésében igen fontos szerepet játszik a cseppentőlemez.

2021.03.22 14:54
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Szerelés, barkácsolás, építkezés során igen gyakori feladat egy-egy csavar behajtása. Azonban egy fúratlan felületet igen körülményes előkészíteni, a csavarmenetet magunknak kell elkészíteni minden egyes alkalommal. Ez nagy projektek során jelentősen meghosszabbítja a munkaidőt. Ennek orvoslása érdekében találták fel az önmetsző csavarokat.

A gumi rendkívül széles körben felhasználható anyag. Természetes adottságainak köszönhetően nagyon rugalmas anyag, többszöri deformálódás után is képes visszanyerni eredeti formáját. Ennek a tulajdonságának köszönheti, hogy számos iparág és a mindennapjaink nélkülözhetetlen résztvevőjévé vált, ilyen például a gumitömítés is.

2021.02.02 10:35
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A polikarbonát lemez megnevezés sokak számára ismerősen cseng, azonban még így sem tiszta minden esetben, hogy hogyan lehet felhasználni ezeket az igen hasznos és sokoldalú lemezeket. A polikarbonát lemez népszerűségét a hideg hajlíthatóságának, magas szintű hőszigetelésének, alacsony tömegének és kedvező árának köszönheti. Kifejezetten tartós és ütésálló műanyagból készülnek, így strapabírók. 

 

Mindamellett, hogy kitűnően fednek, jó szigetelő tulajdonsággal is bírnak. Rugalmas, így íves szerkezeteken is egyszerűen használható. Nagy teherbírással rendelkezik, ezért nem roskad össze akkor sem, ha nagyobb mennyiségű és súlyú hó hullik rá. Azonban a polikarbonát lemez hatékonysága, valamint élettartama nagyban függ az anyag minőségétől és típusától egyaránt. 

A vörösfenyő deszka egy olyan közkedvelt alapanyag, amely egyedülálló forma- és színvilágot biztosít a felhasználó számára, mindamellett, hogy egyedi kivitelezési lehetőségekkel is kecsegtet. Összességében a faanyagok kiváló fizikai és mechanikai tulajdonságokkal egyaránt rendelkezik.

 

Szépségét az adja, hogy minden egyes darab teljesen egyedi, a természet által formált. Így nem csak tudatos figyelemmel, de magas szakértelemmel szükséges felhasználni annak érdekében, hogy a legjobbat tudja kihozni ebből a csodás alapanyagból.

2021.01.22 13:34
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Ebben a bejegyzésben a vízzáró fólia alkalmazásáról értekezünk bővebben. Abban az esetben, ha építkezés vagy felújítás előtt áll, akkor bizonyára egy hozzáértő szakemberre bízza a munka nagyját. Mégis érdemes utánanéznie a szükséges alapanyagoknak, hiszen az Ön kezében lesz a döntés, hogy kiválassza azokat igényei és pénztárcája alapján. Ezek a döntések pedig meghatározhatják akár otthona élettartamát is. Házépítés esetében a leglényegesebb részek, amelyen a háznak a strapabírósága is nagyban függhet, az az alap és a tető minősége. 

 

Egy megfelelő alapra épült ház nem fog ázni, repedezni és összedőlni sem, míg egy minőségi tetőfedő munka eredményeképpen a felülről történő beázástól sem kell tartania. A megfelelő tetőszerkezet megépítését követően akár a fűtésen is spórolhat, hiszen minőségi szigetelőanyag és vízzáró tetőfólia alkalmazása esetében nem fog kiszökni a hő a házból. 

2021.01.20 16:22
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Ebben a bejegyzésben áttekintjük a szegek fajtáit. Legyen szó házépítésről, felújításról, szerelésről, barkácsolásról vagy más - faanyagot igénylő kreatív és alkotómunkáról, a szegeknek elengedhetetlen szerepük van a folyamatokban. Azonban számos olyan szituáció van, amikor a laikus nem tudja eldönteni, hogy az adott helyzetben a szeg vagy a csavar lenne a megfelelő megoldás. 

 

A legideálisabb döntés meghozatala érdekében szakmailag ismerni kell a két rögzítési módot és tisztában lenni előnyös, illetve hátrányokkal járó tulajdonságaival egyaránt. Amennyiben e két típus közötti különbség felismerését követően kiválasztotta az adott helyzethez leginkább igazodó típust, akkor már csak a csavar vagy a szeg fajtáját kell meghatároznia.

Egyre többször merül fel a lucfenyő neve karácsony alkalmával, hiszen sokan vesznek vágott lucfenyőt annak érdekében, hogy az ünnepek alkalmával feldíszíthessék és a lakás ékeként pompázhasson. A lucfenyőnek azonban nem csak karácsonykor van kiemelkedő szerepe, hanem az év egészében, hiszen fontos alapanyaga az építőiparnak egyaránt. Mindamellett, hogy kifejezetten fontos épület- és szerkezetfa, a belsőépítészetben is közkedvelt alapanyagnak számít. Padlók, lépcsők, fal- és mennyezetburkolatok, erkélyek, ablakok, ajtók és egyéb kiegészítők készítésére egyaránt használják. 

2020.12.30 09:38
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Családi házak esetében kifejezetten lényeges a megfelelő tetőszerkezet kialakítása, hiszen mind a biztonságos mindennapok megalapozása érdekében, mind a fűtés hatékonyságának kihasználása és beázások elkerülése miatt érdemes befektetni minőségi tetőbe. A cserepes lemezek mellett ma már kifejezetten nagy népszerűségnek örvendenek a bitumenes zsindelyek, főleg abban az esetben, ha a ház tetejének a teherbírása korlátozott. Kifejezetten változatosan felhasználható, mivel számos színben és formában elérhető, mindemellett sokkal kedvezményesebb áron beszerezhető, mint az egyéb tetőfedő anyagok. 

 

A zsindely egyszerűen alkalmazható tagolt és íves tetők kialakításához is, annak a tulajdonságának köszönhetően, hogy hajlított és könnyedén felveszi a tető ívét, így a legbonyolultabb és egyedi kinézetű tetők fedésére is alkalmas lehet. Új tetők építése mellett mindemellett akár palatetők átfedésére is alkalmazható. Azonban azzal érdemes tisztában lennie, hogy a zsindely csupán sima felületen használható, hagyományos lécezésű tető esetében nem alkalmazható. 

2020.12.17 14:27
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Ebben a bejegyzésben bemutatjuk a fabrikettgyártás folyamatát. A fűtési szezon eljövetelével érdemes felkészülnie a nagyobb hidegekre a megfelelő fűtőanyag megfelelő mennyiségben való beszerzésével. A fabrikett is a közkedvelt fűtőanyagok közé tartozik, népszerűségét sokrétű felhasználhatóságának köszönheti. Egy olyan anyag, amely természetes alapanyagokból készül, méghozzá préseléssel. Ilyen természetes anyag lehet többek között a fapor, a faapríték, a faforgács és egyéb erdőgazdasági melléktermék. 

 

Ennek fejében környezetkímélő fűtőanyagnak számít, hiszen mondhatni hulladékanyagokból készül, amelyet másra már nem tudnának felhasználni. Összességében elmondható, hogy tökéletesen helyettesíti a szenet vagy a tűzifát, így bármely háztartásban vagy akár ipari fűtőanyagként is bátran felhasználható és gyártható a fabrikett.

Ebben a blogbejegyzésben a párazáró fólia hasznosságát tekintjük át. Egy új épület felhúzásakor vagy egy meglévő felújításakor számos olyan folyamaton szükséges végigmennie, amely hozzásegíti otthona modernné, stabillá és strapabíróvá tételéhez. Nincs ez másképp a ház majdnem hogy legfontosabb része - a tető kapcsán sem.

 

A tető egy olyan gyenge pontja is lehet a háznak, amelyen keresztül kiszökik a meleg - a téli fűtési szezon alkalmával -, amely beázik, vagy aminek átjárhatósága miatt penészedést vagy egyéb kellemetlen problémákat okozhat, ezzel megkényelmetlenné téve az otthoni környezetet. Azonban vannak olyan eszközök, amelyek használatával mindezt elkerülheti, ilyen eszköz lehet a párazáró fólia is. 

2020.12.16 08:32
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Ebben a blogbejegyzésben a Bramac léccel foglalkozunk. Egy új ház építkezésének levezénylése vagy egy felújításba való belevágás hatalmas munkát igényel, nem csak a mesterek, de a megrendelő részéről is, hiszen tisztában kell lennie a választása észszerűségével. Azon anyagokat szükséges megvásárolnia vagy megrendelnie, amelyek valóban tartósak, strapabíróak, és még sokáig stabil részét fogják képezni otthonának.

Nincs ez másképp a megfelelő tetőszerkezettel sem, mivel nagyon sok múlik a helyes anyagok megválasztásában és alkalmazásában egyaránt. A tető szerves eleme a körültekintően kiválasztott tetőléc, amely megvásárlása előtt számba kell venni a minőségbeli és méretbeli tényezőket, a keresztmetszetének és a hosszúságának jellemzőit egyaránt. A legnépszerűbb és leggyakrabban használt tetőléc az úgynevezett Bramac léc, amely számos tényezőnek köszönheti hírnevét.

2020.10.30 07:56
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Az OSB az angol Oriented Strand Board szó rövidítése, mely szabad fordításban Irányított szálelrendezésű lapot jelent. Az elnevezés az anyagszerkezetére utal, ami a terméknek a szilárdságát biztosítja.

2020.11.03 10:05
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Milyen tulajdonságokkal rendelkezik az OSB lap, hogy szinte nélkülözhetetlen a könnyűszerkezetes házak építése, valamint a strapabíró bútorok gyártása terén? Összegyűjtöttük a legjellemzőbbeket.

2020.11.03 10:14
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Az ifjúsági amerikai filmeket szemlélve nem csoda, ha a nyár közeledtével kedvünk támad egy kis barkácsoláshoz, hisz ezekben igazi, mesebeli kis kerti kuckókban játszanak a gyermekek. Természetesen a legtöbb szülő szeretné, ha a kertjében töltött vakáció felejthetetlen élményt és különleges játszó helyet nyújtana az apróságoknak. Megmutatjuk, hogy hogyan lehet kerti házacskát építeni OSB-ből költséghatékonyan és egyszerűen mindössze egy nap alatt.

2020.11.03 08:57
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Ha OSB lappal vagy CK lappal dolgozunk, tulajdonképpen könnyű dolgunk van. Azok az eszközök, amelyekkel a lapok megmunkálhatóak, szinte minden háztartásban megvannak, ahol egy kicsit is szokás a barkácsolás. Persze azért oda kell figyelni néhány szabályra. Ebben a cikkben a csavar típusokat mutatjuk be, hogy megspóroljuk a kellemetlenségeket.

2020.11.03 09:11
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A cementkötésű faforgácslap egy igazán strapabíró anyag. Ha olyan alapanyagra van szükség, amely ellenáll az időjárás viszontagságainak, nagy felületi keménységgel rendelkezik, de ugyanakkor egyszerűen megmunkálható, akkor tökéletes választás lehet. Íme, néhány érdekesség a fizikai jellemzőkről és a felhasználás területeivel kapcsolatosan.

2020.11.03 11:01
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Mai bejegyzésünkben a csúszásmentes rétegelt lemezekről lesz szó. Áttekintjük, hogy milyen tulajdonságokkal bír, milyen különböző fafajokból készülhet, majd kitérünk a nyírfa lemezek jellemzőire és adunk néhány felhasználással kapcsolatos ötletet is.

2020.11.03 10:58
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Mai bejegyzésünkben egy kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkező alapanyagról írunk, melynek népszerűsége a termék sokoldalúságában rejlik. A rétegelt lemezt egyaránt előszeretettel használják a sportszergyártás, a bútorgyártás, a belsőépítészet és az építőipar területén. Lássuk, milyen típusai és minőségi jellemzői vannak ennek a közkedvelt anyagnak, valamint hogy mik az előnyei az OSB lapokkal összehasonlítva.

2020.11.03 12:53
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Mai bejegyzésünkben a zsaluzásról és a zsalutáblák jelentőségéről illetve a felhasználásukról lesz szó. Adunk néhány hasznos tippet azzal kapcsolatosan, hogy miként lehet megnövelni a zsalulemezek élettartamát és a felhasználások számát, illetve bemutatunk és főbb tulajdonságaik mentén összehasonlítunk hét különböző típusú zsalutáblát.

2020.11.03 10:27
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Mivel elég sok helyen használják a betonyp lapot, ezért jó, ha tudjuk, hogy mi ez, milyen tulajdonságai vannak és mire lehet felhasználni. Ezeknek járunk utána mai cikkünkben.

2020.10.30 08:22
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A lemezek általában egy oldalon UV védettek, melyet a védőfólián található információ jelez!

Általános beépítési információk

2020.10.30 08:03
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Szerelés előtt mindenképpen érdemes tájékozódni a felhasználandó lemezről! (Teherbírás, alátámasztások, fényáteresztés, stb.)

Egy kis hasznos útmutató (csúszásmentes,zsalu) rétegelt lemezek szabásához,rögzítéséhez,vágott élek kezeléséhez.

2020.11.03 12:28
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A lambéria felrakása nem egy bonyolult és szakértelmet kívánó burkolási mód, ezért cikkünk segítségével gyorsan és egyszerűen rakhatja fel anélkül, hogy más segítségére szorulna. Mivel rendkívül dekoratív és elegáns hatást kelt, ezért méltán nagyon népszerű. De, mint sok minden másban, itt se az ár legyen a fő szempont a lambéria kiválasztásánál.

2020.11.03 09:55
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Számtalan könnyűszerkezetes házzal találkozhat hazánkban is, mivel OSB lapból viszonylag gyorsan és olcsón felhúzható szerkezetnek számít az építőiparban. Az OSB mozaikszó angol eredetű megnevezéséből származik, amely pontosabb jelentése Oriented Strand Board, azaz irányított szálelrendezésű lap. Ahogyan láthatja, a neve az anyagszerkezetére utal, amely a leglényegesebb tényező egy építkezéshez szükséges anyag esetében, mivel mindez utalhat annak szilárdságára. Az OSB lap manapság is kifejezetten nagy népszerűségnek örvend hazánkban sokoldalú felhasználhatóságának, strapabíró és olcsó voltának köszönhetően.

2020.11.03 12:37
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A rétegelt lemezek felületkezelése általában gyártói körülmények között történik, annak érdekében, hogy ellenállóbbá tegyék az anyagot a környezeti behatásokkal és a szélsőséges időjárási körülményekkel szemben. Az egyik leggyakoribb bevonat a fenolfilm bevonat, mai bejegyzésünkben ennek tulajdonságairól írunk.

2020.11.03 10:47
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Az OSB lapok és rétegelt lemezek nagyon könnyen szerelhetők. A biztonságos rögzítéshez csak a megfelelő csavart kell megtalálni. A faforgácslap csavar méretek széles választékában nem mindig könnyű eligazodni, de szerencsére a folyamat nem annyira bonyolult, mint amilyennek elsőre tűnik.

2020.11.03 11:03
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Az OSB lapok előnyeiről már sokat írtunk. Több olyan projektet is bemutattunk, amelyik egyszerűen összeállítható, tartós és szórakoztató megoldást kínált ezeknek az alapanyagoknak a segítségével. Ezúttal nézzük meg azt, hogy milyen rögzítőcsavarok léteznek, illetve milyen kiegészítőkkel, pántokkal, vasalatokkal dolgozhatunk.

2020.10.30 08:30
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Termékeink között megtalálhatóak a különböző fenyőfélékből készített különböző faipari alapanyagok, mindezt széles választékban. Fontosnak tartjuk, hogy vásárlóink tisztában legyenek azzal, hogy fenyő és fenyő között is vannak különbségek, ami meghatározza a fenyők feldolgozási folyamatait, felhasználási módjait. Mai blogbejegyzésünkben a lucfenyővel ismerkedünk meg részletesebben.

2020.10.30 08:34
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Ismét kicsit bővítjük a fából készült alapanyagok terén az ismereteinket, ezúttal a zsalu faanyaggal. Miből készülnek a zsaluzatok? Mikor használhatjuk fel őket? Van valamilyen rendszer, ami alapján csoportokra bonthatók, esetleg a felhasználásuk szerint? Ezekre a kérdésekre is megkeressük a válaszokat mai bejegyzésünk alkalmával.

 A korszerű zsaluzási anyagok elterjedése mellett még igen népszerűek a hagyományos zsaluzatok. Ezeket leginkább kisebb kiterjedésű, egyedi alakzatú beton, illetve vasbeton szerkezetek megépítéséhez használják.

2020.10.30 10:14
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Kis kiszerelésű termékeink, otthonról kényelmesen megrendelhetők csomagküldéssel.

Néhány termékünk csomagfeladással is megrendelhető, ehhez szeretnénk egy kis útmutatót nyújtani.

Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 300 000 Ft felett Díjmentes !
300 000 Ft vásárlás alatt
Telephelyeink 20 km-es körzetében és Budapesten: 8000 Ft
Magyarország területén: 9990 Ft

Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/kapcsolat). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 9990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/kapcsolat) A kiszállítás Budapesten és telephelyeink körzetében általában 2 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! A kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 70 631 4997 -es webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!