Blog

2024.02.26 07:40
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Egyáltalán mi az elsődleges szempont egy felújításnál vagy generálkivitelezésnél? A zsindely ára természetesen sok tényezőtől függ, de bizonyos mértékig ez is meghatározó tud lenni, hogy végül melyik kialakítás mellett tesszük le a voksunkat. A zsindely ráadásul az egyik legnépszerűbb tetőfedő anyagnak számít Magyarországon.

2024.02.22 13:12
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A wpc az angol Wood Plastic Composites rövidítése, ami magyarul annyit jelent, hogy fa-műanyag kompozit. Nagy előnye, hogy ötvözi a műanyagok előnyös tulajdonságaival a fa természetességét. Az előállításához általában környezetbarát polipropilént és újrahasznosított fa alapanyagot használnak. Magas nyomáson és hőmérsékleten alakítják ki.

2024.02.12 07:45
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A tetőfedés alapos előkészületeket igényel, ugyanis az épület egyik, ha nem a legfontosabb részéről beszélünk. Az ott élők mindennapjainak kényelméről, komfortérzetéről dönt az, hogy mégis milyen fedél van a fejük felett. 

Ma már számtalan anyag és módszer közül lehet választani, de a legfontosabb továbbra is az, hogy szakértőkkel végeztessük el a feladatot.

A tetőépítés egy kulcsfontosságú művelet az otthon kialakítása során. Ez az elem jelentős szerepet tölt be az ingatlan életében, így egyáltalán nem mindegy, hogy a tervezésnél milyen szempontokat vesznek figyelembe. A kivitelezésnél is lépésről lépésre kell haladni, de pontosan hogyan történik az egész művelet?

Ebben a blogcikkben azt mutatjuk be, hogy mire használhatjuk a szárított, gyalult deszkát.  A hideg, téli napokon gyakran nincs kedvünk semmihez, még a kertben sem tudunk hasznosan tevékenykedni. A tétlenkedés helyett ilyenkor érdemes a garázsunkban vagy a műhelyünkben egy kicsit barkácsolni, hogy mire kitavaszodik, a kertünket díszítő vagy praktikusabbá tevő dolgok elkészüljenek. 


A szárított, gyalult deszka gyakran alkalmazott építőanyag, azonban nemcsak funkcionalitása révén lehet hasznos, hanem egyedi, kerti díszítőelemeket is készíthetünk belőle. A webáruházunkban kapható szárított, gyalult lucfenyő deszkát sokféle kerti projekt során használhatjuk, és opcionálisan gyalulva is elérhető.

2024.01.18 09:38
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Az építőiparban a bádogos termékek széles körben használatosak az épületek védelmére és az esővíz elvezetésére. Ezek a kiváló minőségű, tartós, horganyzott anyagok nélkülözhetetlenek a szerkezeti védelem és funkcionalitás szempontjából. Ebben a blogcikkben bemutatjuk az egyes bádogos termékek jellemzőit és felhasználási lehetőségeit.

Cikkünkben az asztalos faanyagokról, és egyéb érdekességekről lesz szó. A 18. században az asztalos szakmát olyan fontosnak tartották, hogy neveléstani könyvekben szerepelt, mint az a gyakorlati tudás, amit minden gyereknek el kell sajátítania. 

Napjaink oktatási rendszerében - az asztalos szakmai képzést leszámítva - a technikaórák szintjén van jelen, ám aki egy kis ügyességgel rendelkezik, sok dolgot el tud készíteni anélkül, hogy valóban ki kellene tanulnia ezt a szakmát.

2024.01.11 09:54
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Ebben a blogcikkben a WPC padló jellemzőiről és felhasználási lehetőségeiről olvashatnak. Hiszen amikor padlóburkolatot választunk a teraszra vagy a medence körüli terület lefedésére, nem csak az esztétikum számít. A végeredmény szempontjából fontos a tartósság, a könnyű karbantarthatóság és a könnyű telepítés is.

2024.01.08 11:17
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Ebben a blogcikkben a tetőfedő lemez funkcióját és felhasználását mutatjuk be. A bádogtermékek felszerelése a tetőkészítés utolsó munkafolyamataihoz tartozik. Ezek kiváló védelmet nyújtanak az épületnek az időjárási viszontagságokkal szemben, hiszen ellenállnak az eső, a hó, a szél, az UV sugárzás káros hatásainak.

A fűrészáru egy általános megnevezés azokra a fatermékekre, amelyek fűrészüzemekben készülnek. Ez a gyártási eljárás lehetővé teszi a különféle fűrészáru méretek kialakítását, és különböző típusú termékek létrehozását.

2023.12.13 13:24
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Ebben a blog cikkben a PVC ereszcsatorna előnyeit - elsősorban a Galeco termékek révén - mutatjuk be. Egy épület hatékony esővíz-elvezetése ugyanis fontos feladat, így az ereszcsatorna kialakítására nagy figyelmet kell fordítani, hiszen megakadályozza a víz felhalmozódását az épület körül. Így elkerülhető a falak nedvesedése, a talaj eróziója, és az épület károsodása. 

Ebben a cikkben arról olvashatnak, hogyan készíthető kerti tárolót OSB lapból. Az OSB lap ugyanis egy sokoldalú építőanyag, amelyet számos építési, felújítási vagy barkácsolási munkálat során használhatunk. Olyan kompozit faanyagról van szó, amelyet szerkezetében különböző irányba elhelyezett faforgácsokból állítanak elő.

2023.11.23 13:35
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Az U alakú oszloptartó, másnéven gerendatalp egy rendkívül hasznos és sokoldalú szerkezeti elem, amely sok esetben nélkülözhetetlen az építési projektek során. Ebben a blogcikkben ezt a hasznos kis terméket, s ennek felhasználási céljait mutatjuk be részletesebben.

A gyalult deszka 4 méter hosszúságban sokféle területen hasznos lehet, különösen olyan projektekben, ahol nagyobb felületeket kell lefedni. A mennyezet kialakításától kezdve a padlóburkolatokon, falburkolatokon, lépcsőkön és más építészeti szerkezeteken át a bútorkészítésig alkalmazhatjuk őket.

2023.11.14 13:48
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Ebben a blogcikkben azt mutatjuk be, hogy milyen lehetőségeink vannak a faház burkolat kiválasztását és kialakítását illetően. Sokan készítenek ugyanis kerti faházat a különböző tárolási célokra, hiszen stílusos, természetes megjelenésével jól beleillik a rendezett kert összképébe. 


A faházak belső kialakítása során fontos, hogy megfelelő burkolóanyagot válasszunk, hiszen egyrészt esztétikailag meghatározza a ház kinézetét, másrészt a hőszigetelés szempontjából is lényeges. Akár a gyalult termékek, akár a rétegelt lemezek vagy OSB lapok közül választunk, az esztétikus eredmény érdekében jó minőségű faanyagokkal célszerű dolgoznunk.

2023.11.11 07:39
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Amikor kertünk, teraszunk kialakításáról vagy felújításáról van szó a burkolóanyag kiválasztása központi kérdés, hiszen hosszú időre meghatározza a felhasználás helyének jellegét, stílusát. A megfelelő teraszburkolatok kiválasztása tehát az esztétikum, a funkcionalitás és az anyag tartóssága szempontjából is kritikus döntés.

2023.10.24 10:36
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Ebben a blogcikkben az OSB 15mm-es lap felhasználási lehetőségeit mutatjuk be. Az OSB, azaz Oriented Strand Board lemez kiváló tulajdonságainak köszönhetően sokféle építési, barkácsolási projektben használható. A termék több vastagságban kapható, az egészen vékonytól az extra vastag méretig.

2023.10.20 09:45
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Ebben a blogcikkben a Knauf Naturoll Pro üveggyapot jellemzőiről és felhasználási területeiről olvashat. A házak szigetelése ugyanis fontos tényező a komfortos lakókörnyezet megteremtésében és az energiahatékonyság javításában. Az optimális szigetelőanyag kiválasztásához ezért érdemes informálódni a különféle lehetőségekről.

Ebben a blogcikkben a webáruházunkban forgalmazott fontosabb tetőfedő anyagokat és azok felhasználási céljait mutatjuk be. Egy épület tetőszerkezetének funkciója ugyanis elsősorban az, hogy védelmet nyújtson az időjárás viszontagságai ellen. Az is fontos, hogy jól mutasson az épületen, illeszkedjen annak stílusához, méretéhez, formájához. 

A tetőfedő anyag kiválasztása tehát rendkívül fontos, hiszen a tetőkészítés hosszú távú beruházás. Így a vele szemben támasztott követelmény, hogy legyen tartós, esztétikus és jó ár-érték arányú. 

A WPC, azaz Wood-Plastic Composite olyan innovatív és környezetbarát építőanyag, amely egyesíti a fa és a műanyag előnyös tulajdonságait. Ez a népszerű burkolóanyag egyre népszerűbbé válik az olyan otthoni projektekben, mint például WPC teraszburkolat készítés.

Ebben a blogcikkben a polikarbonát-fedés előnyeinek és felhasználási lehetőségeinek jártunk utána. Az építőipar fejlődésével ugyanis egyre inkább előtérbe kerülnek az innovatív és környezetbarát megoldások és építőanyagok. Ilyen innovatív termék a polikarbonát-lemez, amely számos előnnyel rendelkezik a hagyományos tetőfedésekkel szemben.

2023.09.12 12:19
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Az OSB lapról általában legkevésbé a vízállóság jut az eszünkbe. A normál lemezek általában nem tolerálják a nedves környezetet, ezért elsősorban beltéri felhasználásra készülnek. Az OSB 3 azonban mérsékelten vízálló anyag, amelyet kültéren is alkalmazhatunk.

Ebben a blogcikkben a páraáteresztő fólia felrakása és felhasználási területei kerülnek bemutatásra. A páraáteresztő fólia egy a modern építészetben alkalmazott építőanyag, amely képes a pára átengedésére, miközben megakadályozza, hogy az épület belsejébe nedvesség jusson.

2023.09.05 15:07
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A BSH rétegragasztott gerendák kiváló minőségű, erős és stabil építőanyagok, amelyek egyre népszerűbbek napjaink építészeti munkálatai során. A BSH gerenda fesztáv szempontjából is előnyös, ugyanis számos eltérő távolságot lehet a segítségével áthidalni a megfelelő tervezéssel és méretezéssel. 


A webáruházunkban ez az építőanyag a gyalult termékek között található meg. Itt lehetőség van a különböző méretű, vastagságú termékek közül azt kiválasztani, amelyik az építési célnak leginkább megfelel. A gerendák 4,5m, 6,75m és 13,5m hosszúságban vásárolhatók meg, attól függően, hogy mekkora távolságot kell áthidalni velük.

2023.08.29 11:44
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Ebben a blogcikkben a BSH gerendák jelentéséről, tulajdonságairól, felhasználási területeiről olvashat. A hagyományos fagerendák mellett az utóbbi évtizedben egyre népszerűbbek a rétegragasztott, vagy más néven BSH gerendák. Ezek az építőanyagok - az erősségüknek köszönhetően - a tetőszerkezet készítéstől a barkácsolási projektekig sokféle építési célra felhasználhatóak.

Ebben a blogcikkben az egyes BSH gerendaméretek és ezek felhasználási céljai kerülnek bemutatásra. A BSH betűszó a Bau Stark Holz német kifejezésből származik, és erős faszerkezetet jelent. A BSH rétegragasztott gerendák az építőiparban gyakran alkalmazott szerkezeti elemek, amelyeket sok célra fel lehet használni.

Az olyan természetes anyagok, mint a fa használata az építészetben a mai napig impozáns megoldásokat tesz lehetővé. Az építőiparban használt számos faanyag közül ebben a blogcikkben arról olvashatnak, hogy a ragasztott gerenda mi mindenre használható a kert kialakítása során.

2023.08.12 07:27
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Az OSB, azaz Oriented Strand Board lap könnyű megmunkálhatósága és praktikussága révén  népszerű építőanyag napjainkban. Az extra vastagságú, OSB 40 mm vastag lapot a házépítéstől a bútorkészítésig számos területen alkalmazhatjuk, blogcikkünkben ennek jártunk utána.

Egy házfelújítás során elsősorban a lakás belső helyiségeire koncentrálunk, így a tervezett költségvetésünk nagyrészét itt használjuk fel. A garázs felújítását általában már kevesebb pénzből, egyszerűbben szeretnénk megoldani. Erre kiválóan alkalmas a 10 mm-es OSB lap, amelyből akár mi magunk is masszív, esztétikus, tisztán tartható belső falburkolatot készíthetünk. 

A faanyagok természetes szépsége nagyon sok kreatív lehetőséget kínál a lakás szépítésével szívesen foglalkozó emberek számára. Akár praktikus, akár dekoratív elemeket szeretnénk készíteni, a sima felületű, szabályosan megmunkált gyalult léc hasznunkra lehet, hiszen egy sokoldalúan felhasználható faanyagról van szó.

2023.07.14 08:13
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Ebben a blogcikkben a WPC teraszról olvashatnak. Hisz nemcsak a lakásunk belsejében teremthetünk esztétikus, tiszta környezetet, hanem a kertünkben is. Ehhez persze rendezett udvarra és egy könnyen takarítható teraszra van szükség. Így szép környezetben, kellemesen tölthetjük a szabadidőnket a kertben.

2023.07.14 07:23
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Az építészetben folyamatosan megjelennek új, innovatív építőanyagok, amelyek lehetővé teszik a hatékonyabb és fenntarthatóbb építékezést. Az egyik ilyen népszerű, új anyag a BSH gerenda, azaz a bélelt szálgerenda, amely számos előnnyel rendelkezik a hagyományos változathoz képest.

A polikarbonát - előnyös tulajdonságai révén - sokféle célra használható fel az építőiparban, az autóiparban. Leggyakrabban az épületek tetőszerkezete, ablakai, üvegfalai, árnyékoló rendszerei készülnek belőle. A polikarbonát hőszigetelő képessége kiváló, hiszen nagyon lassan vezeti a hőt.

2023.06.20 09:43
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Blog cikkünkben az EPDM tömítéseket és ezek építőipari felhasználását mutatjuk be. Az EPDM, azaz az etilén-propilén-dién-monomer gumi kiváló minőségű szintetikus anyag, amelyet az építőiparban, az autóiparban, a villamossági iparban, és más területeken is felhasználnak.

2023.06.12 14:48
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A fagerenda a könnyűszerkezetes házak tartószerkezetében, a téglaépítésű házak tetőszerkezetében nélkülözhetetlen építőanyag. A hagyományos mellett napjainkban egyre gyakrabban használják a rétegragasztott fagerendát az építkezés során. Webáruházunkban BSH 12x12cm-es, 8x16cm-es, 10x10cm-es, 14x14cm-es, 16x16cm-es és 16x32cm-es gerendát forgalmazunk.

A modern építészeti megoldások nem szakadnak el a hagyományos, fa építőanyagoktól, hiszen a természetességre törekvés fontos szempont. Napjainkban is népszerű burkolóanyag például a lambéria. A különböző lambériaméretek közül azonban érdemes azt választanunk, amelyikkel a legkönnyebben, minél kevesebb toldással tudjuk burkolni az adott felületet.

2023.06.05 13:25
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Vannak olyan részei az otthonodnak, amivel nem vagy 100%-osan elégedett? Akkor szóljon ez a nyár a felújításról! Dobd fel a lakásod, házad belső terét a természet kincsével, hiszen a fa nem csak esztétikus látványt nyújt, de még az emberi szervezetre is jótékony hatással van!

Számtalanszor kifejtettük korábbi cikkeinkben, hogy miért jó megoldás a széles, kiváló minőségű kínálatunkból választanod, ha építkezésre, felújításra adod a fejed. Azonban a faanyag belső téren való felhasználásnak, az egészséget segítő, pozitív hatásairól sem szabad megfeledkeznünk! Sajnos erről kevesebb szó esik, ezért összegyűjtöttük Neked a leghasznosabb érdekességeket, tippeket, mert többről van itt szó, mint elsőre gondolnád!

Ahhoz, hogy energetikai szempontból hatékonnyá tegyük a házunkat, célszerű hőszigetelést alkalmaznunk. Ebben a blogcikkben a számos hőszigetelő anyag közül a webáruházunkban is megrendelhető Knauf Naturoll Pro 039 üveggyapot szigetelőanyag gyártásáról, felhasználási lehetőségeiről és előnyeiről olvashat. 

 

2023.05.12 12:34
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A faiparban és a bútorgyártásban az egyik legáltalánosabb rögzítési megoldás, ha forgácslapcsavarral fogatjuk egymáshoz a felületeket. Egyedi kialakítása révén hatékony és tartós rögzítést tesz lehetővé a különböző felhasználási területeken. 

Blogcikkünkben ezt a gyakran alkalmazott terméket mutatjuk be, hogy még inkább megkönnyítsük a szakszerű felhasználást.

Éjszakákba nyúló nosztalgiázások, sütögetések, és örömteli beszélgetések – Tudod, mi a közös bennük? Ne gondolkozz tovább, eláruljuk a választ: Az, hogy mindegyik túlságosan szép nyári emlék ahhoz, hogy egy rossz állapotban lévő kert vagy terasz beárnyékolja!

2023.04.25 14:41
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Ebben a blogcikkben azt fejtjük ki, hogy hova kell párazáró fólia, és milyen előnyökkel jár ennek alkalmazása. Ha családi ház építése során a tető kialakításának fázisához jutunk, vagy egy régi tetőt újítunk fel, a faanyagokon, gerendákon, deszkákon és tetőléceken kívül szükségünk lesz többféle tetőfóliára is.  

Régebben a tetőszerkezet elkészítésekor nem használtak fóliát, hiszen más építészeti megoldásokkal dolgoztak. A tetőcserép felrakásával azonban még nem volt tökéletesen védett a ház. Persze ez kevésbé okozott gondot, mert nem volt jellemző a tetőtér lakótérré alakítása.

A régi parasztházak jellegzetes megoldása volt a fából készült mennyezet. Napjainkban ez a megoldás a reneszánszát éli, ugyanis egyre többen alkalmazzák a fát belsőépítészeti megoldásokhoz. Többek között divat lett a lambéria felrakása mennyezetre, amivel esztétikus és természetes hatást érhetünk el.

A lambériából készült mennyezettel kapcsolatban megkülönböztetünk két esetet. Az egyik, amikor a már meglévő, hagyományos mennyezetet szeretnénk burkolni lambériával, a másik pedig amikor eleve úgy építjük a házat, hogy látszógerendás lambériás mennyezetet alakítunk ki.

Az OSB lap, másnéven irányított szálelrendezésű lap sokoldalúan felhasználható építőanyag. Felhasználási céljának megfelelően kisebb vagy nagyobb vastagságú változatot alkalmazhatunk. Webáruházunkban és telephelyeinken az OSB lap méretek minden - jelenleg kereskedelmi forgalomban kapható - változata megtalálható. 

 

Az OSB lap gyártási eljárása révén masszív faburkoló anyagnak számít, hiszen három réteg aprított faanyagot ragasztanak egymásra úgy, hogy egymásra merőleges legyen a szálirány. 

 

A műgyanta ragasztó a fa pórusaiba jutva nagy felületen hoz létre kötést, amit még magas nyomáson történő préseléssel is megerősítenek. Az OSB lap különböző vastagságban állítható elő, ami meghatározza a felhasználási lehetőségeit.

Mire jó a fogópárcsavar? A ház építése vagy felújítása során az egyik legnagyobb szakértelmet követelő munkaszakasz a tető létrehozása. Ehhez ács szakembert hívunk, hiszen azt szeretnénk, hogy legalább harminc évig ne legyen gond a tetővel. 

 

A szakember segít a szükséges faanyag és tetőcserép mennyiségének meghatározásában, és az olyan összekötő elemek, mint például a fogópárcsavar vagy a talpszelemen kiválasztásában.  

Ebben a blogcikkben az OSB lap gyártását, típusait mutatjuk be, kitérve többek között az extra erős, OSB 30mm-es lap felhasználási lehetőségeire.

Ha ugyanis építkezünk, felújítunk, vagy valamilyen kerti építményt hozunk létre, a tartó funkciót ellátó gerendákon és deszkákon kívül szükségünk lesz burkolóanyagokra is. A fa burkolóanyagok egyik legismertebb típusa az OSB lap, amit sokféle célra felhasználhatunk.

Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Mi az onlinePénztárca?

Az onlinePénztárca egy olyan virtuális pénztárca, amellyel 480 webáruházban tudsz fizetni vásárláskor, akár nálunk is!
Az onlinePénztárca létrehozása és használata egyaránt díj és költségmentes, tehát teljesen INGYENES.
onlinePénztárcád +500 Ft-ot kamatozik hetente, amiről emailben értesítünk téged.
Egy kedves felhasználó így fogalmazott: „Az onlinePénztárcában az a legjobb, hogy egyszerre 480 webáruházban vagyok törzsvásárló és ehhez nem kell több száz helyre regisztrálnom!”

A polikarbonát napjainkban sokoldalú alkalmazhatósága révén népszerű építőanyaggá vált. Ez a szerves műanyag jó hő- és ütésálló képességgel, valamint kiváló optikai tulajdonságokkal rendelkezik. Ezen tulajdonságai által a modern építészet kedvelt eleme. Ebben a blog cikkben bemutatjuk a 10 mm-es polikarbonát lemez jellemzőit és felhasználási területeit. Lássuk!

A faalapú építőanyagok a technológia fejlődésével folyamatosan bővülnek, így mielőtt építkezést, felújítást tervezünk, érdemes utánajárni pontosan, hogy melyik építőanyag az optimális a célunk megvalósításához. Ebben a blogbejegyzésben a rétegelt lemez jellemzőiről és fontosabb felhasználási területeiről lesz szó.

2023.02.15 18:52
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Aki kertes házba költözik, általában azért teszi, mert a kertben sok időt szeretne tölteni. Ehhez pedig olyanná varázsolja a területet, amiben jól érzi magát. A kerti bútorokon, a pihenőhelyeken kívül azonban szükség van olyan hasznos épületekre is, mint a gyalult deszkából készült kerti fatároló, hiszen a magas energiaárak miatt még sokan fűtenek fával.

2023.01.30 10:54
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Amikor Robinson Crusoe a lakatlan szigetre került, a túlélés érdekében felépítette a maga kis világát, ahol mindennek megvolt a funkciója. A hajóroncsból kimentett fadeszka felhasználásával házikót épített magának, ágyat barkácsolt, asztalt készített, kerítést rakott össze az állatainak. Megteremtette maga körül a civilizációt. Mi is így vagyunk ezzel a saját kis kertbirodalmunkban.

 

Egy ház építése során sok faanyagot használunk, gerenda a tartószerkezetekhez, fadeszka az áthidalókhoz, lambéria, rétegelt lemez a burkoláshoz kerül alkalmazásra. Az olyan bonyolult munkálat, mint egy tetőfelújítás, komoly szaktudást igényel, ezért a legtöbben szakemberrel végeztetjük el őket. Ám sok egyszerűbb dolgot mi magunk is meg tudunk csinálni, mint Robinson, amivel jelentős költséget megspórolhatunk. Csupán a faanyagot kell megvenni, amelyek webáruházunkban vagy telephelyeinken könnyen megrendelhetőek.

2023.01.18 14:40
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A fa az építkezések egyik legrégebben használt anyaga, amelynek védelmét - a sok károsító hatás ellen - a fa impregnálása tudja biztosítani. Ahhoz, hogy hosszú ideig megőrizze tartósságát, eredeti állagát, védelemmel kell ellátni, amit szakszerűen, speciális impregnálótermékekkel végezhetünk el.

2022.08.16 09:09
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Az IKO zsindely a gyártók között évek óta az egyik legnagyobb versenytársnak számít, hiszen tucatnyi stílusa, színe és formája csábító választás lehet bárki számára. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy érdemes befektetni egy ilyen típusú zsindely használatára a tető esetében, és vajon megéri majd az árát ez az anyag? 

 

Cikkünkben megmutatjuk, milyen tulajdonságokkal bír az IKO zsindely, és milyen tudnivalókat érdemes megismerni bitumenes zsindely telepítése előtt.

2023.01.10 16:43
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Az új építésű családi házak esetén a vevők azt szeretnék, hogy energiatakarékos épületet vegyenek, ezért népszerűvé váltak a különféle szigetelőanyagok. A vevői követelmények ma már könnyen teljesíthetőek az építőipar technológiai fejlődése miatt.

2022.12.12 12:54
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Építkezés, tetőcsere vagy tetőfelújítás során szükségünk lesz tetőfóliára, amelynek egyik speciális típusa a hőtükrös párazáró fólia. Ilyen fóliát régebben nem alkalmaztak, hiszen nem volt jellemző a tetőtér beépítése. Így csupán a tetőcserepet rakták fel a tetőszerkezetre, ami azonban nem nyújtott tökéletes védelmet a ház felső szintjének.

 

2022.11.26 20:38
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Az orientált forgácslap, vagy OSB lap ragasztása elengedhetetlen lépés, amely elősegíti az anyag magas strapabírását és szilárdságát. A táblák tartóssága és hosszú élettartama egyedi felépítésüknek köszönhető. 

 

Különféle fajtái vannak; a normál és a nútféderes fajták egyaránt megtalálhatóak kínálatunkban. Az OSB lapokat általában fajtájuk és vastagságuk szerint osztályozzák. Cikkünkben kitérünk arra, miért is hasznos ez az anyag, és hogyan zajlik a ragasztás folyamata.

2022.11.11 08:27
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A fagerenda méretek kiválasztásakor fontos figyelembe vennünk azt, hogy milyen funkciót tölt majd be a megvásárolandó faanyag. Emellett a gerendák leendő helye meghatározhatja azt is, hogy szükséges-e külön faanyagvédelmi lépéseket tenni, például kültéri használat esetén. 

 

Bár mindez először körülményesnek hangozhat, a fa a mai napig az építőiparban leggyakrabban használt anyag, amely nagyszerű tulajdonságai miatt ideális az épületek szerkezetéhez vagy előtetők építéséhez.

2022.11.02 09:51
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A könnyű tetőfedő anyagok olyan esetekben válnak igazán szükségessé, amikor a rendelkezésre álló tető viszonylag alacsony teherbírással rendelkezik, ám javítása vagy újjáépítése szükséges. Amikor tetőfedő anyagot választunk, fontos figyelembe venni néhány szempontot, hogy garantáltan tartós és maximális minőségű végeredményt érhessünk el, stabil és hosszan tartó tetővel a fejünk felett.

2022.10.21 08:29
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Egy megfelelő tetőfedő munkán belül több olyan réteg is létezik, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a lehető legjobb védelmet nyújtsák a vízkárok ellen, például az oromszegély felrakása ilyen opció. Ennek a telepítésének a kihagyása valóságos rémálommá alakulhat, így ha új tetőfedést készít a háza számára, feltétlenül gondoskodjon az oromszegély megfelelő felhelyezéséről. Ha a tető már elkészült enélkül, akkor is elvégezheti az oromszegély utólagos felszerelését.

2022.10.10 08:45
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A zsindely alátétlemez a keretanyagok és a zsindely felső rétege közé beépített védőgát. Fő célja, hogy megakadályozza a szivárgás, a penész és a víz által okozott károk kockázatát.

 

Hagyományosan a tetőfedő alátétek nehéz, fekete filcből készültek aszfalt ragasztóréteggel, hogy a zsindelyhez tapadjanak. Ma a modern technológia számos alternatívát vezetett be a védelem optimalizálására az adott időjárási körülmények alapján. Cikkünkben bemutatjuk a zsindely alátétlemez fontosságát, valamint adunk néhány tippet a telepítéséhez is.

2022.09.29 09:22
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Sokan azt gondolhatják, hogy egy 6 mm-es OSB lap túl vékony ahhoz, hogy érdemben felhasználhassuk. Ez azonban igencsak nagy tévedés, hiszen a lemez nagyszerű tulajdonságainak köszönhetően ezt a méretet is alkalmazhatjuk saját projektekre! Csupán az fontos, hogy a lehető legjobb minőségű fa alapanyagot válasszuk, amellyel nagyszerű végeredményt érhetünk el!

 

Az OSB egy különleges tulajdonságokkal rendelkező, mesterségesen irányított szálelrendezésű lapként a forgácslaphoz és a rétegelt laphoz hasonlítható. Egyre növekvő népszerűsége pedig nem véletlen, hiszen a strapabíróság és az univerzális felhasználhatóság csak egyike a számos nagyszerű előnynek, amelyet az OSB lap nyújthat. Lássuk, hogy a honlapunkon kapható 6 mm-es változatból mi mindent lehet kihozni!

2022.09.19 12:36
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A tetőről történő vízelvezetés hatékonyságának érdekében fontos ellenőrizni, hogy a szegély menti felületek összekötése vagy védelme érdekében szükséges-e oromszegélylemezt alkalmazni. Ez a nagyszerű bádogelem ugyanis segít mindkét esetben, biztosítva a csapadék biztonságos távozását, hogy az ne okozzon beázást a tetőszerkezetben. 

 

Rengeteg különféle lemez és elem tárulhat elénk, amelyek kiválasztásában és használatában nehéz lehet kiigazodni. Cikkünkben segítünk az ezzel kapcsolatos kérdések megválaszolásában, különös tekintettel az oromszegélylemez alkalmazására.

A faanyag impregnálása és gyalulása olyan nagyszerű lehetőségek, amelyek jelentősen növelhetik az alapanyag élettartamát, emellett kinézetben is esztétikusabb megjelenést biztosít. A faanyag megvásárlása önmagában még nem feltétlenül elengedő, ezért érdemes lehet ezeket a kiegészítő szolgáltatásokat igénybe venni, hogy garantáltan magas minőségű végeredményt érhessünk el a munkálatok során. A gyalulás és impregnálás egyben nem választható, mert a gyalult felületek az esetek többségében festésre kerülnek, amiben szintén megtalálható a gombaölő anyag, valamint az impregnálás zöld színnel történik, így a színfedés nem lenne tökéletes! Cikkünkben megismertetjük, miért olyan fontos a faelemek védelme a környezeti hatásoktól! 

2022.09.06 09:53
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A megfelelő csavarméretek meghatározása nehéz feladat lehet, hiszen a hossz és az átmérő mellett egyéb tényezők, például a rögzítendő anyag típusa, a csavar anyaga, és az oldalirányú erők is bonyolíthatják a problémát. Szerencsére van néhány általános irányelv, amelyet követhetünk, és amelyek segítenek a munkához megfelelő csavar vásárlásában és használatában. Cikkünkben segítünk, hogy a választáskor biztosan ideális típust és méretet vásároljon munkálatainak megfelelően!

Az OSB lap vastagsága igen meghatározó, hiszen nem mindegy, hogy milyen projekthez szükséges az alapanyag. A lapok vastagságával ugyanis annak súlya is jelentős mértékben megnő, ezért fontos ezt figyelembe venni. 

 

Honlapunkon különböző típusú OSB lapok közül válogathat, emellett rendkívül sokféle méretben elérheti az Ön számára legalkalmasabb vastagságú alapanyagot. Cikkünkben segítünk abban, hogyan érdemes kiválasztani az ideális méretet a projekttől függően.

2022.08.16 09:07
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Az alumínium U profilok kis súllyal rendelkeznek, a velük való munka pedig igen egyszerű a polikarbonát lemezek összeszerelése esetén. A kiváló minőségű alu U profilok korrózióállóságuk és időjárásállóságuk miatt különösen alkalmasak univerzális építőelemként kerítések építéséhez. 

 

Az eloxált alumíniumból készült U profilokat gyakran használják vezetősínként és szegélyezésre, valamint élvédő profilként is. Az ipar és a kereskedelem szinte minden területén használhatóak, ezért igazán univerzális segítséget nyújtanak.

2022.08.01 07:47
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Egy ideális tetőfedő anyag akkor számít jónak, ha akár évtizedeken keresztül is ellenáll az időjárási körülményeknek, és megfelelően szolgálja az otthon lakóit. A tető hosszú élettartama miatt nehéz döntés lehet a háztulajdonosok számára, hogy milyen anyagot válasszanak a cseréhez, vagy a teljesen új tető kiépítéséhez. 

 

Cikkünkben megmutatjuk, melyek a legújabb trendek, melyekből inspirálódhat, valamint adunk néhány tippet, mikor érdemes elgondolkodni a meglévő tető cseréjén.

2022.07.20 09:09
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A bsh gerenda teherbírása sokakat foglalkoztat, hiszen jelentős szerep hárul rá fontos, nagy statikai teherbírást igénylő építkezési vagy felújítási munkálatok során. A kiváló minőségű ragasztott rétegelt faanyagot nagy teherbíró képesség, méretstabilitás és a faelemek szinte bármilyen formára való átalakítása jellemzi. A ragasztott laminált fa egyenes és ívelt formában is kapható honlapunkon, így szinte korlátlan tervezési szabadságot nyújt az építésben.

2022.07.13 11:48
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A 6 mm-es OSB lap a kínálatunkban kapható legvékonyabb lemez, ám ennek ellenére rendkívül sokféle felhasználásnak örvend. Ha jó minőségű, fa alapanyagú építőanyagot keres, akkor az OSB nagyszerű választás lehet. 

 

Ez egy olyan mesterséges fafajta, amely szorosan kapcsolódik a rétegelt lemezhez, a forgácslaphoz, egyéb anyagokhoz. Azonban, csakúgy, mint az említett anyagoknak, az OSB-nek is megvannak a maga sajátos tulajdonságai, amelyeket érdemes megismerni. Nézzük meg közelebbről, mit érdemes tudni az OSB-ről általában, és mire lehet felhasználni a nagyszerű lapokat!

 

A technológiák rohamos fejlődése miatt feltehetnénk a kérdést: még mindig megéri fa építőanyagot használni az építőiparban? Bár a természetes anyagok használata még nem ment ki a divatból a nagyszerű tulajdonságoknak köszönhetően, egyre gyakoribb azok valamilyen szintetikus anyaggal való ötvözése. 

 

Ilyen például a WPC, mely a fa és a műanyag egyesülésével eredményez széles körű felhasználást és tartósságot. Lássuk, miért éri meg még mindig faanyagokat használni építési munkálatokhoz!

2022.05.25 08:43
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A talpszelemen csavarok helyes rögzítésével biztosíthatjuk az ehhez csatlakozó szarufák stabilitását. Annak érdekében, hogy a tetőszerkezet stabil és megbízható legyen, fontos nagy hangsúlyt helyezni a talpszelemenek megfelelő beépítéséről, máskülönben a szarufák lecsúszhatnak. 

 

Cikkünkben megismertetjük a talpszelemen rögzítéséhez használatos csavarok fontosságát, valamint bemutatjuk a tetőszerkezet tartósságához szükséges további vasanyagok típusait és tulajdonságait is.

 

2022.05.20 07:38
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Az általunk megálmodott építési, szerelési munkálatokhoz kiválasztott polikarbonát színek igen meghatározóak lehetnek a végeredmény kinézetét illetően. Éppen ezért jó, ha van választási lehetőségünk a színeket illetően, hogy biztosan az ízlésünkhöz és stílusunkhoz leginkább közel állót használhassuk fel.

 

Blogbejegyzésünkben bemutatjuk, melyek a leggyakrabban keresett és alkalmazott polikarbonát színek, valamint mi mindenre érdemes figyelni a szerelés során. Olvashat továbbá a hasznos polikarbonát-profilokról is, melyek szintén jól jöhetnek a munkálatokhoz.

2022.05.16 13:46
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A polikarbonát lemezeket nemcsak méretek, de típusok szerint is kiválaszthatjuk, hiszen számos különböző célra felhasználhatóak. Ezek a hasznos anyagok a hobbibarkácsolók és professzionális szakemberek szívébe is belopták magukat, hiszen rendkívül könnyű velük a munka. 

 

A rengeteg elérhető méretnek és típusnak köszönhetően pedig szinte akármilyen feladat elvégzéséhez felhasználhatóak, legyen szó térelválasztó vagy üvegház készítéséről. Cikkünkben megismerheti a polikarbonátok leggyakrabban használt típusait, és azok méreteit. 

 

A lemeztető hátrányai sokakat elriasztanak attól, hogy ezt a tetőfedési módot válasszák családi házukhoz. Bár a lemeztető olcsó és gyorsan telepíthető, hosszú távon tapasztalhatunk olyan problémákat, amelyeket más anyagoknál nem, vagy kevésbé. 

 

Érdemes alaposan tájékozódni a témában, mielőtt eldöntjük, hogy milyen anyag kerül majd a fejünk fölé. Cikkünkben megmutatjuk a lemeztető hátrányait, előnyeit, és feltérképezzük a további alternatívákat is!

2022.04.29 09:28
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Hőszigetelési vagy hangszigetelési munkálatok során felmerülhet a kérdés, hogy milyen üveggyapot méretek lehetnek ideálisak az adott projekthez. Legyen szó padlás szigetelésről, tetőtér beépítéséről vagy netán gipszkartonfal kialakításáról, az üveggyapot jó segítségnek bizonyul. Megmutatjuk, hogy hol és miként lehet a legjobban felhasználni, valamint milyen méretekből válogathat honlapunkon!

2022.04.19 09:26
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Néhány fedési mód, például a bitumenes zsindely használata esetén szükséges lépés lehet a tetődeszkázás. Ennek segítségével javíthatjuk a fedés hatékonyságát és minőségét, amely elengedhetetlen minden épület esetében. 

 

Így elkerülhető lesz a csapadék szivárgása, valamint a hőszigetelés is jobban szolgálja az otthon lakóit. Cikkünkben megmutatjuk, mire érdemes figyelni ilyen típusú tetőfedés esetén.

2022.03.30 09:52
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A bitumenes tetőfedő anyagok a tetőfedés legnépszerűbb eszközei, hiszen számos lenyűgöző előnnyel rendelkeznek más anyagokhoz képest. Ideális választásnak bizonyulhatnak olyan esetekben, amikor fontos, hogy az anyag könnyű legyen, mert a tetőszerkezet súlybírása alacsony. 

 

A bitumenes zsindellyel való munka is igazán egyszerű, rugalmassága és jó hajlíthatósága miatt a szakemberek kimondott kedvencének számít.

2022.03.23 12:24
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Nem is gondolnánk, mennyi hasznos tulajdonsága van a fa teraszburkolatnak amellett, hogy igen szép látványt nyújt. Most, hogy végre közeleg a tavaszi és a nyári szezon, itt az ideje, hogy rendbe tegyük udvarunkat, kertünket, és egyúttal a teraszunkat is. 

 

Érdemes minél hamarabb hozzáfogni a projekthez, hogy a természet ébredését testközelből, frissen burkolt teraszunkról figyelhessük reggeli kávénk fogyasztása közben.

A polikarbonátok nemcsak számos különböző célra felhasználhatóak, de a polikarbonát-lemezek méretei is rendkívül széles palettán mozognak. Barkácsolók, profi szakemberek is egyaránt kedvelik a velük való munkát, hiszen szinte bármilyen projekthez felhasználhatóak. 

 

Cikkünkben bemutatjuk, miért is olyan kelendőek ezek a lemezek, mi mindenre hasznosíthatóak, hányféle méretben érhetőek el honlapunkon. Emellett adunk néhány hasznos tippet is azzal kapcsolatban, hogy mire érdemes figyelni, ha polikarbonáttal dolgozunk.

2022.03.03 15:43
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A kiváló minőségű 15x15 cm-es gerendatalpak rendkívül sokoldalúak felhasználásuk, könnyű megmunkálhatóságuk és tartósságuk miatt, így első számú építőanyagnak számítanak. Amellett, hogy nagyszerű, generációkon átívelő tartósságot biztosítanak, esztétikailag is fantasztikusan megállják a helyüket. 

 

Cikkünkben bemutatjuk a legnépszerűbb gerendatalpat, valamint a lucfenyő egyedülálló tulajdonságait.

2022.02.01 12:17
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Az OSB szigetelés olyan folyamat, amely keretein belül rendkívül széles körben felhasználhatóak az OSB lapok zsaluzásra vagy akár szigetelésre is. A kételkedés tárgya lehet azonban az, hogy mennyire praktikus és tartós az OSB lapokból készült házak esetében ez a módszer. 

 

Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen megfelelő alapanyaggal és jó szakemberrel könnyedén felérhet a téglaházak hőszigetelésének módszeréhez! Cikkünkben bemutatjuk ezt a különleges és hasznos anyagot, valamint ismertetjük a munkálatok során történő lépéseket és tudnivalókat is.

 

2022.01.25 10:19
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A zsindelytető az egyik legnépszerűbb tetőfedő anyag, amivel találkozhatunk. Ideális megoldást nyújt, ha a tetőszerkezet tömegbírása alacsony, emellett pedig rendkívül praktikus is. 

 

Segítségével nem kell többé azon aggódni, hogy a nem megfelelő tetőszerkezet miatt kiszökik az otthonban lévő meleg, a fűtésszámla pedig az egekben lesz. Cikkünkben megmutatjuk a zsindelytető legfontosabb előnyeit.

2021.12.28 08:35
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A csatornarendszer minden épület egyik legfontosabb eleme, amelyhez elengedhetetlen a kiváló minőségű lefolyócső és további nélkülözhetetlen tartozékok biztosítása. Ahhoz, hogy a lezúduló csapadék vagy hó ne juthasson be az épület szerkezetébe, szabályozni kell a víz útját. 

 

Ehhez különféle eszközök állnak rendelkezésre attól függően, hogy egyenes, vagy nem egyenes szakaszon szükséges elvezetni a csapadékot.

2021.12.01 09:24
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A hatékony szigetelés érdekében a megfelelő lemeztető-fólia használata elengedhetetlen. A fóliák a nedvesség, például a csapadék, a hó, valamint a pára elleni védelem során játszanak fontos szerepet. Különleges, háromrétegű kialakításuknak köszönhetően a bent keletkezett pára áteresztésében is segédkeznek.

 

A lemeztető-fóliák használata az utóbbi néhány évtizedben került be a köztudatba, mint hasznos szigetelőeszköz. Azonban közel sem egy plusz, felesleges rétegről van szó, hanem egy hasznos, praktikus, valamint könnyen telepíthető anyagról beszélhetünk. A honlapunkon elérhető tetőfedő anyagok között számos lemeztető-fóliával is találkozhat.

2021.11.26 10:50
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A fa teraszburkolat nemcsak esztétikai szempontból szép látvány, de rendkívül praktikus és tartós is. Nagy vetélytársával, a WPC-vel gyakran kerülnek összehasonlításra. Nézzük meg, hogy a fa teraszburkolat milyen tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek miatt népszerűsége töretlen!

 

A terasz hasznos és kellemes központi tere a családi házaknak. Kikapcsolódásra, vendégek fogadására is egyaránt alkalmas, télen és nyáron is kiszolgálja az otthon lakóit. Emiatt rendkívül nagy kihívásnak tűnhet olyan teraszburkolatot választani, amely hosszú ideig tartós marad. A honlapunkon kiváló minőségű teraszburkolatokat szerezhet be, melyek ékes kiegészítői lesznek háza udvarának.

2021.11.22 10:16
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A tetőtér-felújítás vagy akár a teljes kialakítása is alapos tervezést, minőségi eszközök beszerzését és komoly munkálatokat igényel. A tetőtér-beépítés egyre népszerűbb választás, hiszen segítségével remekül kibővíthető egy családi ház, vagy egy társasház.

 

2021.10.28 08:32
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A csatornarendszer kiépítéséhez szükséges némi szerelési tapasztalat, és kiváló minőségű bádoglemezek. Ahhoz, hogy egy épület biztonságos és tartós legyen, elengedhetetlen a megfelelő vízelvezető rendszer kialakítása. A falak nedvesedése és a nagy mennyiségű víz lezúdulása súlyos károkat okozhat, ezért érdemes alapos figyelmet szentelni a tervezésnek és kialakításnak.

 

A megfelelő kiépítéshez az alapos tervezés is elengedhetetlen, főleg a tető vonalának követése okozhat kihívást. A különböző kialakítású részek kritikusan fontosak, mivel nem helyettesíthetik egymást.

 

A bádoglemezek olyan vízálló fémből készült elemek, amelyek biztosítják a tetőket a csapadék elleni beázástól. Kínálatunkban több méretű, remek minőségű bádoglemez közül válogathat vízelvezető rendszerének kiépítéséhez!

2021.10.18 10:03
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A lambériázás nem lehetetlen a laikusok számára sem, azonban fontosak a minőségi alapanyagok, például a megfelelő lambéria szegőléc beszerzése. Nem árt, ha szakértői segítség is rendelkezésre áll, ezért összeszedtük, mit érdemes tudni erről a folyamatról!

 

A lambériával védett fal egyszerre praktikus és mutatós eleme a lakásnak. Lényegében bármilyen bútorhoz és színvilághoz remekül illik, így igen sok esetben alkalmazhatjuk. Azonban a lambéria árak gyakran nem egyértelműek, mivel általában egységárban vannak megadva, de nem egységenként kaphatók.

2021.09.21 17:54
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Minden háznak igen jelentős része a terasz, hiszen itt ülünk le pihenni és kikapcsolódni, valamint gyakran a vendégeket is itt fogadjuk. Éppen ezért a teraszburkolat esetében fontos, hogy egyszerre kényelmes, tartós és mutatós legyen. A WPC burkoló pedig mind a három tulajdonságot ötvözi

2020.10.30 07:56
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Az OSB az angol Oriented Strand Board szó rövidítése, mely szabad fordításban Irányított szálelrendezésű lapot jelent. Az elnevezés az anyagszerkezetére utal, ami a terméknek a szilárdságát biztosítja.

2020.10.30 08:03
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Megpróbáltuk összeszedni az összes szükséges információt egy polikarbonát rendszer teljes szereléséhez.

2020.10.30 08:22
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A lemezek általában egy oldalon UV védettek, melyet a védőfólián található információ jelez!

Általános beépítési információk

2020.10.30 08:30
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Termékeink között megtalálhatóak a különböző fenyőfélékből készített különböző faipari alapanyagok, mindezt széles választékban. Fontosnak tartjuk, hogy vásárlóink tisztában legyenek azzal, hogy fenyő és fenyő között is vannak különbségek, ami meghatározza a fenyők feldolgozási folyamatait, felhasználási módjait. Mai blogbejegyzésünkben a lucfenyővel ismerkedünk meg részletesebben.

2020.10.30 08:34
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Ismét kicsit bővítjük a fából készült alapanyagok terén az ismereteinket, ezúttal a zsalu faanyaggal. Miből készülnek a zsaluzatok? Mikor használhatjuk fel őket? Van valamilyen rendszer, ami alapján csoportokra bonthatók, esetleg a felhasználásuk szerint? Ezekre a kérdésekre is megkeressük a válaszokat mai bejegyzésünk alkalmával.

 A korszerű zsaluzási anyagok elterjedése mellett még igen népszerűek a hagyományos zsaluzatok. Ezeket leginkább kisebb kiterjedésű, egyedi alakzatú beton, illetve vasbeton szerkezetek megépítéséhez használják.

2020.10.30 10:14
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Kis kiszerelésű termékeink, otthonról kényelmesen megrendelhetőek csomagküldéssel.

Néhány termékünk csomagfeladással is megrendelhető, ehhez szeretnénk egy kis útmutatót nyújtani.

2020.11.03 08:57
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Ha OSB lappal vagy CK lappal dolgozunk, tulajdonképpen könnyű dolgunk van. Azok az eszközök, amelyekkel a lapok megmunkálhatóak, szinte minden háztartásban megvannak, ahol egy kicsit is szokás a barkácsolás. Persze azért oda kell figyelni néhány szabályra. Ebben a cikkben a csavar típusokat mutatjuk be, hogy megspóroljuk a kellemetlenségeket.

2020.11.03 09:11
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A cementkötésű faforgácslap egy igazán strapabíró anyag. Ha olyan alapanyagra van szükség, amely ellenáll az időjárás viszontagságainak, nagy felületi keménységgel rendelkezik, de ugyanakkor egyszerűen megmunkálható, akkor tökéletes választás lehet. Íme, néhány érdekesség a fizikai jellemzőkről és a felhasználás területeivel kapcsolatosan.

2020.11.03 09:55
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Számtalan könnyűszerkezetes házzal találkozhat hazánkban is, mivel OSB lapból viszonylag gyorsan és olcsón felhúzható szerkezetnek számít az építőiparban. Az OSB mozaikszó angol eredetű megnevezéséből származik, amely pontosabb jelentése Oriented Strand Board, azaz irányított szálelrendezésű lap. Ahogyan láthatja, a neve az anyagszerkezetére utal, amely a leglényegesebb tényező egy építkezéshez szükséges anyag esetében, mivel mindez utalhat annak szilárdságára. Az OSB lap manapság is kifejezetten nagy népszerűségnek örvend hazánkban sokoldalú felhasználhatóságának, strapabíró és olcsó voltának köszönhetően.

2020.11.03 10:05
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Milyen tulajdonságokkal rendelkezik az OSB lap, hogy szinte nélkülözhetetlen a könnyűszerkezetes házak építése, valamint a strapabíró bútorok gyártása terén? Összegyűjtöttük a legjellemzőbbeket.

2020.11.03 10:14
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Az ifjúsági amerikai filmeket szemlélve nem csoda, ha a nyár közeledtével kedvünk támad egy kis barkácsoláshoz, hisz ezekben igazi, mesebeli kis kerti kuckókban játszanak a gyermekek. Természetesen a legtöbb szülő szeretné, ha a kertjében töltött vakáció felejthetetlen élményt és különleges játszó helyet nyújtana az apróságoknak. Megmutatjuk, hogy hogyan lehet kerti házacskát építeni OSB-ből költséghatékonyan és egyszerűen mindössze egy nap alatt.

2020.11.03 10:27
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Mivel elég sok helyen használják a betonyp lapot, ezért jó, ha tudjuk, hogy mi ez, milyen tulajdonságai vannak és mire lehet felhasználni. Ezeknek járunk utána mai cikkünkben.

2020.11.03 10:47
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Az OSB lapok és rétegelt lemezek nagyon könnyen szerelhetők. A biztonságos rögzítéshez csak a megfelelő csavart kell megtalálni. A faforgácslap csavar méretek széles választékában nem mindig könnyű eligazodni, de szerencsére a folyamat nem annyira bonyolult, mint amilyennek elsőre tűnik.

2020.11.03 10:58
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Mai bejegyzésünkben egy kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkező alapanyagról írunk, melynek népszerűsége a termék sokoldalúságában rejlik. A rétegelt lemezt egyaránt előszeretettel használják a sportszergyártás, a bútorgyártás, a belsőépítészet és az építőipar területén. Lássuk, milyen típusai és minőségi jellemzői vannak ennek a közkedvelt anyagnak, valamint hogy mik az előnyei az OSB lapokkal összehasonlítva.

2020.11.03 11:01
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Mai bejegyzésünkben a csúszásmentes rétegelt lemezekről lesz szó. Áttekintjük, hogy milyen tulajdonságokkal bír, milyen különböző fafajokból készülhet, majd kitérünk a nyírfa lemezek jellemzőire és adunk néhány felhasználással kapcsolatos ötletet is.

2020.11.03 11:03
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Az OSB lapok előnyeiről már sokat írtunk. Több olyan projektet is bemutattunk, amelyik egyszerűen összeállítható, tartós és szórakoztató megoldást kínált ezeknek az alapanyagoknak a segítségével. Ezúttal nézzük meg azt, hogy milyen rögzítőcsavarok léteznek, illetve milyen kiegészítőkkel, pántokkal, vasalatokkal dolgozhatunk.

Egy kis hasznos útmutató (csúszásmentes,zsalu) rétegelt lemezek szabásához,rögzítéséhez,vágott élek kezeléséhez.

2020.11.03 12:28
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A lambéria felrakása nem egy bonyolult és szakértelmet kívánó burkolási mód, ezért cikkünk segítségével gyorsan és egyszerűen rakhatja fel anélkül, hogy más segítségére szorulna. Mivel rendkívül dekoratív és elegáns hatást kelt, ezért méltán nagyon népszerű. De, mint sok minden másban, itt se az ár legyen a fő szempont a lambéria kiválasztásánál.

2020.11.03 12:37
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A rétegelt lemezek felületkezelése általában gyártói körülmények között történik, annak érdekében, hogy ellenállóbbá tegyék az anyagot a környezeti behatásokkal és a szélsőséges időjárási körülményekkel szemben. Az egyik leggyakoribb bevonat a fenolfilm bevonat, mai bejegyzésünkben ennek tulajdonságairól írunk.

2020.11.03 12:53
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Mai bejegyzésünkben a zsaluzásról és a zsalutáblák jelentőségéről illetve a felhasználásukról lesz szó. Adunk néhány hasznos tippet azzal kapcsolatosan, hogy miként lehet megnövelni a zsalulemezek élettartamát és a felhasználások számát, illetve bemutatunk és főbb tulajdonságaik mentén összehasonlítunk hét különböző típusú zsalutáblát.

2020.12.16 08:32
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Ebben a blogbejegyzésben a Bramac léccel foglalkozunk. Egy új ház építkezésének levezénylése vagy egy felújításba való belevágás hatalmas munkát igényel, nem csak a mesterek, de a megrendelő részéről is, hiszen tisztában kell lennie a választása észszerűségével. Azon anyagokat szükséges megvásárolnia vagy megrendelnie, amelyek valóban tartósak, strapabíróak, és még sokáig stabil részét fogják képezni otthonának.

Nincs ez másképp a megfelelő tetőszerkezettel sem, mivel nagyon sok múlik a helyes anyagok megválasztásában és alkalmazásában egyaránt. A tető szerves eleme a körültekintően kiválasztott tetőléc, amely megvásárlása előtt számba kell venni a minőségbeli és méretbeli tényezőket, a keresztmetszetének és a hosszúságának jellemzőit egyaránt. A legnépszerűbb és leggyakrabban használt tetőléc az úgynevezett Bramac léc, amely számos tényezőnek köszönheti hírnevét.

Ebben a blogbejegyzésben a párazáró fólia hasznosságát tekintjük át. Egy új épület felhúzásakor vagy egy meglévő felújításakor számos olyan folyamaton szükséges végigmennie, amely hozzásegíti otthona modernné, stabillá és strapabíróvá tételéhez. Nincs ez másképp a ház majdnem hogy legfontosabb része - a tető kapcsán sem.

 

A tető egy olyan gyenge pontja is lehet a háznak, amelyen keresztül kiszökik a meleg - a téli fűtési szezon alkalmával -, amely beázik, vagy aminek átjárhatósága miatt penészedést vagy egyéb kellemetlen problémákat okozhat, ezzel megkényelmetlenné téve az otthoni környezetet. Azonban vannak olyan eszközök, amelyek használatával mindezt elkerülheti, ilyen eszköz lehet a párazáró fólia is. 

2020.12.17 14:27
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Ebben a bejegyzésben bemutatjuk a fabrikettgyártás folyamatát. A fűtési szezon eljövetelével érdemes felkészülnie a nagyobb hidegekre a megfelelő fűtőanyag megfelelő mennyiségben való beszerzésével. A fabrikett is a közkedvelt fűtőanyagok közé tartozik, népszerűségét sokrétű felhasználhatóságának köszönheti. Egy olyan anyag, amely természetes alapanyagokból készül, méghozzá préseléssel. Ilyen természetes anyag lehet többek között a fapor, a faapríték, a faforgács és egyéb erdőgazdasági melléktermék. 

 

Ennek fejében környezetkímélő fűtőanyagnak számít, hiszen mondhatni hulladékanyagokból készül, amelyet másra már nem tudnának felhasználni. Összességében elmondható, hogy tökéletesen helyettesíti a szenet vagy a tűzifát, így bármely háztartásban vagy akár ipari fűtőanyagként is bátran felhasználható és gyártható a fabrikett.

2020.12.30 09:38
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Családi házak esetében kifejezetten lényeges a megfelelő tetőszerkezet kialakítása, hiszen mind a biztonságos mindennapok megalapozása érdekében, mind a fűtés hatékonyságának kihasználása és beázások elkerülése miatt érdemes befektetni minőségi tetőbe. A cserepes lemezek mellett ma már kifejezetten nagy népszerűségnek örvendenek a bitumenes zsindelyek, főleg abban az esetben, ha a ház tetejének a teherbírása korlátozott. Kifejezetten változatosan felhasználható, mivel számos színben és formában elérhető, mindemellett sokkal kedvezményesebb áron beszerezhető, mint az egyéb tetőfedő anyagok. 

 

A zsindely egyszerűen alkalmazható tagolt és íves tetők kialakításához is, annak a tulajdonságának köszönhetően, hogy hajlított és könnyedén felveszi a tető ívét, így a legbonyolultabb és egyedi kinézetű tetők fedésére is alkalmas lehet. Új tetők építése mellett mindemellett akár palatetők átfedésére is alkalmazható. Azonban azzal érdemes tisztában lennie, hogy a zsindely csupán sima felületen használható, hagyományos lécezésű tető esetében nem alkalmazható. 

Egyre többször merül fel a lucfenyő neve karácsony alkalmával, hiszen sokan vesznek vágott lucfenyőt annak érdekében, hogy az ünnepek alkalmával feldíszíthessék és a lakás ékeként pompázhasson. A lucfenyőnek azonban nem csak karácsonykor van kiemelkedő szerepe, hanem az év egészében, hiszen fontos alapanyaga az építőiparnak egyaránt. Mindamellett, hogy kifejezetten fontos épület- és szerkezetfa, a belsőépítészetben is közkedvelt alapanyagnak számít. Padlók, lépcsők, fal- és mennyezetburkolatok, erkélyek, ablakok, ajtók és egyéb kiegészítők készítésére egyaránt használják. 

2021.01.20 16:22
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Ebben a bejegyzésben áttekintjük a szegek fajtáit. Legyen szó házépítésről, felújításról, szerelésről, barkácsolásról vagy más - faanyagot igénylő kreatív és alkotómunkáról, a szegeknek elengedhetetlen szerepük van a folyamatokban. Azonban számos olyan szituáció van, amikor a laikus nem tudja eldönteni, hogy az adott helyzetben a szeg vagy a csavar lenne a megfelelő megoldás. 

 

A legideálisabb döntés meghozatala érdekében szakmailag ismerni kell a két rögzítési módot és tisztában lenni előnyös, illetve hátrányokkal járó tulajdonságaival egyaránt. Amennyiben e két típus közötti különbség felismerését követően kiválasztotta az adott helyzethez leginkább igazodó típust, akkor már csak a csavar vagy a szeg fajtáját kell meghatároznia.

2021.01.22 13:34
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Ebben a bejegyzésben a vízzáró fólia alkalmazásáról értekezünk bővebben. Abban az esetben, ha építkezés vagy felújítás előtt áll, akkor bizonyára egy hozzáértő szakemberre bízza a munka nagyját. Mégis érdemes utánanéznie a szükséges alapanyagoknak, hiszen az Ön kezében lesz a döntés, hogy kiválassza azokat igényei és pénztárcája alapján. Ezek a döntések pedig meghatározhatják akár otthona élettartamát is. Házépítés esetében a leglényegesebb részek, amelyen a háznak a strapabírósága is nagyban függhet, az az alap és a tető minősége. 

 

Egy megfelelő alapra épült ház nem fog ázni, repedezni és összedőlni sem, míg egy minőségi tetőfedő munka eredményeképpen a felülről történő beázástól sem kell tartania. A megfelelő tetőszerkezet megépítését követően akár a fűtésen is spórolhat, hiszen minőségi szigetelőanyag és vízzáró tetőfólia alkalmazása esetében nem fog kiszökni a hő a házból. 

A vörösfenyő deszka egy olyan közkedvelt alapanyag, amely egyedülálló forma- és színvilágot biztosít a felhasználó számára, mindamellett, hogy egyedi kivitelezési lehetőségekkel is kecsegtet. Összességében a faanyagok kiváló fizikai és mechanikai tulajdonságokkal egyaránt rendelkezik.

 

Szépségét az adja, hogy minden egyes darab teljesen egyedi, a természet által formált. Így nem csak tudatos figyelemmel, de magas szakértelemmel szükséges felhasználni annak érdekében, hogy a legjobbat tudja kihozni ebből a csodás alapanyagból.

2021.02.02 10:35
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A polikarbonát lemez megnevezés sokak számára ismerősen cseng, azonban még így sem tiszta minden esetben, hogy hogyan lehet felhasználni ezeket az igen hasznos és sokoldalú lemezeket. A polikarbonát lemez népszerűségét a hideg hajlíthatóságának, magas szintű hőszigetelésének, alacsony tömegének és kedvező árának köszönheti. Kifejezetten tartós és ütésálló műanyagból készülnek, így strapabírók. 

 

Mindamellett, hogy kitűnően fednek, jó szigetelő tulajdonsággal is bírnak. Rugalmas, így íves szerkezeteken is egyszerűen használható. Nagy teherbírással rendelkezik, ezért nem roskad össze akkor sem, ha nagyobb mennyiségű és súlyú hó hullik rá. Azonban a polikarbonát lemez hatékonysága, valamint élettartama nagyban függ az anyag minőségétől és típusától egyaránt. 

A gumi rendkívül széles körben felhasználható anyag. Természetes adottságainak köszönhetően nagyon rugalmas anyag, többszöri deformálódás után is képes visszanyerni eredeti formáját. Ennek a tulajdonságának köszönheti, hogy számos iparág és a mindennapjaink nélkülözhetetlen résztvevőjévé vált, ilyen például a gumitömítés is.

2021.03.22 14:54
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Szerelés, barkácsolás, építkezés során igen gyakori feladat egy-egy csavar behajtása. Azonban egy fúratlan felületet igen körülményes előkészíteni, a csavarmenetet magunknak kell elkészíteni minden egyes alkalommal. Ez nagy projektek során jelentősen meghosszabbítja a munkaidőt. Ennek orvoslása érdekében találták fel az önmetsző csavarokat.

2021.03.26 12:41
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A házakon látható ereszek szerepe jól ismert a vízelvezetésben. Egy-egy kiadós zápor esetén ezzel a rendszerrel tudjuk irányítani, hogy a nagy mennyiségű csapadék merre folyjon el. Azonban az eresz nem csupán egy félkör keresztmetszetű lemez, működésében igen fontos szerepet játszik a cseppentőlemez.

2021.04.09 10:10
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A terasz több szempontból is fontos eleme a lakásnak. Egyrészt ide ülünk ki pihenés céljából, másrészt szívesen látunk itt vendégeket is. Amellett, hogy lényeges a tartóssága, a kinézet legalább annyira jelentős. A WPC burkolatok azonban mind a kettő szempontból jeleskednek.

2021.04.20 13:27
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A tetőteret gyakran csak tárolásra, esetleg növények átteleltetésére alkalmazzuk. Azonban a ház méretétől függően ez igen jelentős, lényegében kihasználatlan teret jelent. Sokan döntünk ezért a tetőtér beépítése mellett.

2021.04.26 09:54
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Amikor a neoprén szót halljuk, egyből a búvárruha jut eszünkbe. Azonban ez az anyag ennél jóval sokoldalúbb, és az építészet számára is igen hasznos tulajdonságokkal bír.

2021.04.29 12:57
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Kedves Partnerünk,

mint azt bizonyára te is tapasztaltad, az utóbbi hónapokban 30 éve nem látott mértékű áremelkedés volt az építőipari faanyagok piacán. Van olyan termékcsoportunk,aminek az ára év eleje óta 50% (!!!) -ot emelkedett!

2021.05.03 09:40
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Igen fontos, hogy teraszburkolás során a megfelelő anyagot válasszuk. Mind esztétikailag, mind pedig tartósság szempontjából lényeges a jó döntés, hiszen a szerelési munkálatokat nem szeretnénk egyhamar megismételni.

2021.05.21 09:14
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A WPC teraszburkolat lerakása nem egy túlságosan bonyolult feladat. A munkálatot könnyen elvégezhetjük szakértő segítsége nélkül is, ám nem árt néhány dologra odafigyelni. Engedje meg, hogy jobban bemutassuk ezt a témát.

2021.05.28 12:09
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A zsalu használata gyakori az építkezések során, különösen, ha betonnal dolgozunk. Ehhez számos anyagot alkalmazhatunk, és mindnek megvannak a maga előnyei, hátrányai. A továbbiakban közelebbről megnézzük, hogy melyik zsalut mikor alkalmazzuk.

2021.06.10 10:29
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Az építészetben számos faanyagot használnak különféle célokra. Az erdei fenyőből készülő borovifenyő-deszka igen sokoldalúan felhasználható, anyaga tartós, rajzolata pedig kifejezetten mutatós.

Kedves Partnerünk,

 

az utóbbi hetek,hónapok eseményei korábban soha nem látott kihívások elé állítottak mindenkit, akinek a munkája valamilyen szinten az építőipari faanyagokhoz kapcsolódik, legyen az akár kereskedő, akár kivitelező, de az építkezők életére is komoly hatással volt ez az óriási áremelkedés.

Hosszú idő után ez az első jelentés Amerikából, ahol arról számolnak be, hogy úgy tűnik , hogy a faanyagok áremelkedése 2021.05.10.-én elérte a csúcspontját, és azóta zuhanórepülésbe kezdett. 

2021.06.14 09:23
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A terasz egy kertes ház számára igen fontos elem. A nyári pihenés, vendéglátások színhelye, és fontos, hogy egyszerre tartós és mutatós is legyen. A bútorlábak, az időjárás és más tevékenységek azonban a gyengébb anyagok használatát lehetetlenné teszik. Ezért előnyös a jó minőségű faburkolat teraszra.

2021.06.21 10:08
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Az OSB lapok önmagukban igen dekoratívak, de ha esztétikai értékük helyett például a teherbíró képességük miatt alkalmazzuk, nem feltétlenül előnyös az alap kinézetük. Az OSB lap festése nem megoldhatatlan feladat, azonban nem olyan egyszerű, mint falat mázolni.

2021.07.01 10:27
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Laikus szemmel úgy tűnhet, hogy egy ragasztott gerenda teherbírása a közelébe sem érhet egy hagyományos, normál gerendáénak. Azonban meglepő tény, hogy ezek a típusok jóval masszívabbak, nagyobb biztonságot jelentenek.

2021.07.15 09:10
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A tetőszerkezet rendkívül fontos eleme minden épületnek. Számos kulcsfontosságú szerepet lát el, azonban nehézségekkel is szembe kell néznie. A nedvesség megfelelő kezelése végett páraáteresztő vagy párazáró fóliára lesz szükségünk, ugyanis ellenkező esetben mind a tetőtér, mind a szigetelőanyag benedvesedhet.

2021.08.01 09:16
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Az OSB lap egy igen népszerű építőanyag, amit a zsaluzástól a szerkezeti elemekig számos dologra használják. Ebben a cikkben az OSB lap mérete és ára kapcsán osztunk meg információkat.

2021.08.02 07:41
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Úgy néz ki, hogy megállt az árak emelkedése! 

Már hónapok óta nem tudtam hasonlóról beszámolni : végre úgy néz ki, hogy megállt az árak hónapok óta tartó növekedése a faanyagoknál!

 

2021.08.30 08:52
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Ugyan nem sejtenénk, de ha egy kémény nincs megfelelően felépítve, akkor gyenge pontja lehet az épületek. A kémény és a fedőanyag találkozásánál kell kéményszegély lemezt alkalmazni, annak megakadályozása érdekében, hogy a víz ne tudjon befolyni a réseken keresztül.

2021.09.10 09:52
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A menetes szár egy remek megoldást nyújt azok számára, akik eltérő hosszúságban szeretnének különféle elemeket egymáshoz erősíteni. Mivel nincs fejük, a méret az adott feladathoz szabható, a menet pedig lehetővé teszi a tartós rögzítést.

2021.09.20 10:49
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Egy kiválóan megépített tető esetén is szükség van megfelelő ereszre, valamint különféle bádogelemekre, ugyanis ezek a kiegészítők olyan feladatokat látnak el, amit belülről nem lehet megoldani.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com