Blog

A polikarbonát-fedés előnyei és felhasználási lehetőségei

2023.09.15 11:04
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Ebben a blogcikkben a polikarbonát-fedés előnyeinek és felhasználási lehetőségeinek jártunk utána. Az építőipar fejlődésével ugyanis egyre inkább előtérbe kerülnek az innovatív és környezetbarát megoldások és építőanyagok. Ilyen innovatív termék a polikarbonát-lemez, amely számos előnnyel rendelkezik a hagyományos tetőfedésekkel szemben.

A polikarbonát jellemzői

A polikarbonát egy kiválóan strapabíró, ugyanakkor könnyű anyag, amelyet gyakran alkalmaznak tetőfedéshez. A tető funkcióját tekintve arra szolgál, hogy megvédje az alatta lévő területet a külső behatásoktól, ezért a tetőfedő anyagnak ellen kell állni ezeknek. 

A polikarbonát kedvező tulajdonságai, a strapabíróság, a fényáteresztő és a jó hőszigetelő képesség teszik lehetővé, hogy kiválóan alkalmazható legyen tetőfedések készítéséhez. 

Könnyű súlya révén egyszerűen kezelhető és telepíthető. A jó minőségű termék rendszerint UV-szűrő bevonattal van ellátva, ami védelmet jelent a nap káros sugaraitól, és hosszú élettartamot biztosít a tető számára.

 

Az üregkamrás polikarbonát

A lemezek egyik típusa az üregkamrás kivitel, amelyben az üregkamrák légbuborékokkal vannak kitöltve. Ezáltal jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, és például egy télikert vagy üvegház tetőanyagaként kellemes hőmérsékletet biztosít az alatta lévő területen az év minden szakában. Az üregkamrák növelik a termék szilárdságát és ellenálló képességét is. 

 

Milyen színű lemezek készülnek, s ezek mire használhatók?

Webáruházunkban több színben érhetők el a polikarbonát-lemezek. Ezek közül az átlátszó és az antracit változat akkor tökéletes megoldás, ha természetes fényt szeretnénk biztosítani az alatta lévő területen. Üvegházakban, télikertekben és árnyékosabb teraszokon gyakran alkalmazott megoldás. 

A füstszürke és a bronz kivitelű változat csökkenti a napfény intenzitását, így ideális olyan helyeken, ahol fontos a napfény elleni védelem is. Például medencetető, déli fekvésű terasz esetén. 

Az opál színű lemez még erőteljesebben csökkenti a napfény áteresztését, és egyenletesebb eloszlást biztosít. Így tökéletesen alkalmas kocsibeállók vagy déli fekvésű teraszok, előtetők kialakítására. 

 

Kocsibeálló készítése polikarbonát-fedés alkalmazásával

A kocsibeálló szakszerű megtervezése után szerezzük be a megfelelő méretű és mennyiségű építőanyagot. A tartóoszlopokhoz BSH rétegragasztott gerendát, a tetőfedéshez opál üregkamrás polikarbonát lemezt célszerű használnunk. Vegyük figyelembe, hogy a tető - a vízelvezetés érdekében - majd megfelelő dőlésszöget kapjon, és jelöljük ki a tartóoszlopok helyét. Ezután gerendatalp segítségével rögzítsük őket a betonalaphoz úgy, hogy stabilan álljanak. 

Az épület vázszerkezetének elkészítése után a polikarbonát-lemezek rögzítését leszorító profillal érdemes megoldani. A hatlapfejű önfúró csavarokkal és neoprénes alátétekkel 30 centiméterenként szükséges rögzíteni őket a tartószerkezethez. 

A leszorító profil két oldalába EPDM gumitömítést tegyünk, amely vízzáró tulajdonságú, ugyanakkor segíti a lemez mozgását is. A lemezek középső részénél, ahol nem használunk leszorító profilt, a csavarokra vízhatlan leszorító kupakot kell tenni. 

 

Amennyiben részletesebb információra van szüksége a polikarbonát-lemezek és szerelési tartozékok kiválasztásával kapcsolatban, kérjük forduljon ügyfélszolgálatunk szakembereihez, vagy érdeklődjön személyesen telephelyeink bármelyikén.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 11.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 11.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com