Blog

Miért fontos a minőségi lambéria szegőléc?

2021.10.18 10:03
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A lambériázás nem lehetetlen a laikusok számára sem, azonban fontosak a minőségi alapanyagok, például a megfelelő lambéria szegőléc beszerzése. Nem árt, ha szakértői segítség is rendelkezésre áll, ezért összeszedtük, mit érdemes tudni erről a folyamatról!

 

A lambéria előnyei

 

A lambéria szegőlécek segítségével igazán természetközelivé varázsolhatunk bármilyen falfelületet, nem is beszélve a számos építészeti és enteriőr jellegű előnyről. A lambériának több értékes funkciója van azon túl, hogy esztétikai értékkel is bír. Falfelület sérülése, vagy szennyeződés esetén elfedésre is kiválóan alkalmas, ezért akár egy teljes felújítást, glettelést vagy falfestést megspórolhatunk vele.

 

A falfelület, amely lefedésre kerül, szinte alig igényel takarítást és tisztítást, továbbá a lakkozott felületre tapadó szennyeződések könnyedén eltávolíthatóak.

 

Az extra rétegként funkcionáló lambéria előnye, hogy kiválóan képes szigetelni a helyiséget. Ahhoz azonban, hogy sikeres, tartós és esztétikus végeredményt kapjunk, muszáj biztos forrásból, nívós alapanyagokat beszerezni.

 

Minőségi lambéria szegőléc

 

A minőségi alapanyagok beszerzése elengedhetetlen, hiszen a lambéria faanyaga kétes helyről akár kártevőkkel is fertőzött lehet. Ilyen esetben az egész munka kárba vészhet, és a fal is kárát lelheti a silány minőségű faanyagnak. 

 

Éppen ezért a honlapunkon elérhető lambériák szárítással kezelve kiváló minőségű és tartós alapanyagként szolgálnak a lambéria rögzítése során.

 

Kínálatunkban “A” és “B” minőségű, Svédországból illetve Németországból származó, lucfenyőből készült lambériák kerülnek forgalmazásra. Ezek a lécek kültéri és beltéri felrakásra is alkalmasak, és számos méretben elérhetőek. A népszerű gömbölyített és trapéz profilú lambériák közül válogathat, melyek súlyukat tekintve könnyűek, és könnyedén felszerelhetőek.

 

A még gyorsabb és egyszerűbb munka érdekében webáruházunkban a lambériázáshoz szükséges kiegészítő alkatrészeket is megtalálhatja a lambéria termékoldalak “kiegészítő termékek” fülre kattintva. Itt lambériakapcsokat és forgácslapcsavarokat találhat, amelyek elengedhetetlenek a rögzítéshez.

 

A lambéria felrakásának lépései

 

A lambéria lécek és a kiegészítő termékek, valamint a szerszámok beszerzése után következhet a munka oroszlánrésze. 

 

Első lépésként felhelyezzük a párnafákat 40-50 cm távolságra egymástól, amely során ügyelni kell a tökéletes egy síkban lévő pozícionálásra. Ehhez érdemes vízszintmérő eszközt alkalmazni. Fontos, hogy a fal szellőzését megőrizzük, ezért a párnafák végeinek nem szabad összeérnie.

 

Az első lambéria felhelyezésekor lambériakapocs segítségével függőlegesen rögzítjük a lécet a párnafához. A kapocsnak a lambéria hornyába kell kerülnie, amit egy - a lambéria vastagságához optimális - szöggel rögzítünk a párnafához.

 

A széleket takarólécek segítségével zárjuk le, amelyekhez bognárfejű csavarok lesznek segítségül.

 

Ezután a nyílászárók szegésénél, valamint a padló és a fal találkozásánál lambéria szegélylécek alkalmazásával folytatjuk a munkát.

 

Végül nem maradt más hátra, mint a színezés, pácolás vagy lakkozás, amelyet ízlés és funkció szerint alkalmazhat saját kedve szerint.

 

Gondoskodjon a minőségi alapanyagok beszerzéséről, és kérje bátran szakértőink segítségét! Kérdezzen termékeinkről emailben, telefonon, vagy személyesen, az öt telephelyünk valamelyikén!


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 11.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 11.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com