2021. október 18.
2 perc

Miért fontos a minőségi lambéria szegőléc?

A lambériázás nem lehetetlen a laikusok számára sem, azonban fontosak a minőségi alapanyagok, például a megfelelő lambéria szegőléc beszerzése. Nem árt, ha szakértői segítség is rendelkezésre áll, ezért összeszedtük, mit érdemes tudni erről a folyamatról!

 

A lambéria előnyei

 

A lambéria szegőlécek segítségével igazán természetközelivé varázsolhatunk bármilyen falfelületet, nem is beszélve a számos építészeti és enteriőr jellegű előnyről. A lambériának több értékes funkciója van azon túl, hogy esztétikai értékkel is bír. Falfelület sérülése, vagy szennyeződés esetén elfedésre is kiválóan alkalmas, ezért akár egy teljes felújítást, glettelést vagy falfestést megspórolhatunk vele.

 

A falfelület, amely lefedésre kerül, szinte alig igényel takarítást és tisztítást, továbbá a lakkozott felületre tapadó szennyeződések könnyedén eltávolíthatóak.

 

Az extra rétegként funkcionáló lambéria előnye, hogy kiválóan képes szigetelni a helyiséget. Ahhoz azonban, hogy sikeres, tartós és esztétikus végeredményt kapjunk, muszáj biztos forrásból, nívós alapanyagokat beszerezni.

 

Minőségi lambéria szegőléc

 

A minőségi alapanyagok beszerzése elengedhetetlen, hiszen a lambéria faanyaga kétes helyről akár kártevőkkel is fertőzött lehet. Ilyen esetben az egész munka kárba vészhet, és a fal is kárát lelheti a silány minőségű faanyagnak. 

 

Éppen ezért a honlapunkon elérhető lambériák szárítással kezelve kiváló minőségű és tartós alapanyagként szolgálnak a lambéria rögzítése során.

 

Kínálatunkban “A” és “B” minőségű, Svédországból illetve Németországból származó, lucfenyőből készült lambériák kerülnek forgalmazásra. Ezek a lécek kültéri és beltéri felrakásra is alkalmasak, és számos méretben elérhetőek. A népszerű gömbölyített és trapéz profilú lambériák közül válogathat, melyek súlyukat tekintve könnyűek, és könnyedén felszerelhetőek.

 

A még gyorsabb és egyszerűbb munka érdekében webáruházunkban a lambériázáshoz szükséges kiegészítő alkatrészeket is megtalálhatja a lambéria termékoldalak “kiegészítő termékek” fülre kattintva. Itt lambériakapcsokat és forgácslapcsavarokat találhat, amelyek elengedhetetlenek a rögzítéshez.

 

A lambéria felrakásának lépései

 

A lambéria lécek és a kiegészítő termékek, valamint a szerszámok beszerzése után következhet a munka oroszlánrésze. 

 

Első lépésként felhelyezzük a párnafákat 40-50 cm távolságra egymástól, amely során ügyelni kell a tökéletes egy síkban lévő pozícionálásra. Ehhez érdemes vízszintmérő eszközt alkalmazni. Fontos, hogy a fal szellőzését megőrizzük, ezért a párnafák végeinek nem szabad összeérnie.

 

Az első lambéria felhelyezésekor lambériakapocs segítségével függőlegesen rögzítjük a lécet a párnafához. A kapocsnak a lambéria hornyába kell kerülnie, amit egy - a lambéria vastagságához optimális - szöggel rögzítünk a párnafához.

 

A széleket takarólécek segítségével zárjuk le, amelyekhez bognárfejű csavarok lesznek segítségül.

 

Ezután a nyílászárók szegésénél, valamint a padló és a fal találkozásánál lambéria szegélylécek alkalmazásával folytatjuk a munkát.

 

Végül nem maradt más hátra, mint a színezés, pácolás vagy lakkozás, amelyet ízlés és funkció szerint alkalmazhat saját kedve szerint.

 

Gondoskodjon a minőségi alapanyagok beszerzéséről, és kérje bátran szakértőink segítségét! Kérdezzen termékeinkről emailben, telefonon, vagy személyesen, az öt telephelyünk valamelyikén!

Belépve, mint