Blog

A tetőépítés fontos szempontjai: mire kell figyelni tervezés és kivitelezés során?

2024.02.12 07:40
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A tetőépítés egy kulcsfontosságú művelet az otthon kialakítása során. Ez az elem jelentős szerepet tölt be az ingatlan életében, így egyáltalán nem mindegy, hogy a tervezésnél milyen szempontokat vesznek figyelembe. A kivitelezésnél is lépésről lépésre kell haladni, de pontosan hogyan történik az egész művelet?

A tetőépítés stabil alapokra történik

Ahhoz, hogy egy biztonságos fedél legyen a fejünk felett, kiválóan megtervezett tetőszerkezet megépítésére van szükség. Ezért is érdemes megnézni, hogy melyik tetőfedő anyag milyen projekthez lesz ideális választás. Az építőiparban kiemelt prioritást élvez ez a terület függetlenül attól, hogy felújításról vagy generálkivitelezésről beszélünk. 

A tetőzet a legfontosabb teherhordó szerkezet az ipari és a magánjellegű épületek esetében egyaránt. Nem lehet biztonságos úgy, ha az alapok sem állnak biztos lábakon. Még a szerkezet kialakítása előtt alaposan meg kell vizsgálni, hogy az épület mennyire stabil, valamint az adottságai alapján milyen típusú szerkezet lesz az ideális választás.

A tartófalak és a födém szilárdságát is ellenőrizni kell, mivel ha ez nem elég erős az új tető kiépítéséhez, akkor először a meggyengült szerkezet megerősítésére kell helyezni a hangsúlyt. Minden műveletnek az alapja az, hogy minőségi alapanyagokat kell használni. 

Általában az idejekorán meghibásodott szerkezet fő okai között szerepel, hogy silány minőségű anyagokat használtak fel. Minden egyes műveletben kiemelten oda kell figyelni az alapanyagokra: az alapozási munkálatoktól kezdve egészen a tetőszerkezet kiépítéséig. 

Ez független attól is, hogy egy teljesen új épületet húzunk-e fel, vagy egy meglévő részt akarunk lecserélni. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy megpróbálják minél olcsóbban megúszni az egész beruházást, de ez a hozzáállás általában már rövid időn belül visszaüt, mivel a kész tető nem fogja megfelelően ellátni a feladatát.

Csábító lehet egy olcsóbb tartógerenda vagy vékonyabb fedőanyag, mivel azonnal spórolhatunk pár ezer forintot, de idővel a javítási munkálatok sokkal drágább mulatságnak fognak számítani.

 

A tető egyik legfontosabb feladata: védelem az időjárással szemben

Érdemes a különböző kialakításokról, megoldásokról olvasni, mivel a klímaváltozás egyre szélsőségesebb időjárást hoz magával a mindennapokba, ami az átlagemberek mellett az építőipart is új kihívások elé állítja. Ma már sokszor találkozhatunk több hétig tartó folyamatos esőzéssel, de a dió méretű jégdarabok és a viharos széllökések sem nevezhetőek ritkának. 

Ezért is fontos már a tervezés fázisában alaposan felkészülni ezekre az eseményekre és úgy kialakítani a struktúrát, hogy az minden megpróbáltatásnak ellenálljon. A tetőépítés során figyelembe kell venni a szerkezet és a tetőfedő anyagok súlyát, formáját is. Például egy alacsonyabb hajlásszögű kialakítás kevésbé áll ellen az erősebb szélnek, mint a hagyományos, általában 45 fokos hajlásszögű. 

A szélsőséges időjárás ellen minőségi, nehezebb fedőanyagokkal védekezhetünk. Továbbá a nedvesség ellen a legjobb megoldásnak a megfelelő lécezés és rögzítés számít.

 

Keressünk szakembert!

A tetőépítés során a legfontosabb szempont, hogy ne kössünk kompromisszumokat. A biztonságos, tartós és biztos fedél mellett az elragadó kinézet, az esztétikum is elsődleges kell, hogy legyen. Ha kérdése van, keressen minket bizalommal és segítünk a kialakításban, tervezésben, hogy hosszú évtizedeken keresztül semmilyen kellemetlenség ne érje.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com