2021. november 26.
2 perc

A fa teraszburkolat előnyei

A fa teraszburkolat nemcsak esztétikai szempontból szép látvány, de rendkívül praktikus és tartós is. Nagy vetélytársával, a WPC-vel gyakran kerülnek összehasonlításra. Nézzük meg, hogy a fa teraszburkolat milyen tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek miatt népszerűsége töretlen!

 

A terasz hasznos és kellemes központi tere a családi házaknak. Kikapcsolódásra, vendégek fogadására is egyaránt alkalmas, télen és nyáron is kiszolgálja az otthon lakóit. Emiatt rendkívül nagy kihívásnak tűnhet olyan teraszburkolatot választani, amely hosszú ideig tartós marad. A honlapunkon kiváló minőségű teraszburkolatokat szerezhet be, melyek ékes kiegészítői lesznek háza udvarának.

Miért válasszon fa teraszburkolatot?

 

A fa teraszburkolat mellett szól az egyik leghangsúlyosabb érv, az esztétika. A faanyag ugyanis nagyon szép látványt nyújt, természetközeli, harmonikus, egységes összképet biztosít minden formában. Bármilyen környezetbe beleillik, könnyen díszíthető, valamint könnyű berendezést találni hozzá.

 

A fa kortalan, hiszen évezredek óta az otthonok, az épületek és az udvarok fontos kelléke. Nem kell aggódnunk attól, hogy kimegy a divatból, vagy egy átalakítás, átrendezés után már nem passzol a környezethez. 

 

Azonban a tartósságához megfelelő faanyagvédelemre is szükség van, mely nem vesz igénybe sok időt, de annál hosszabb élettartamot eredményezhet. A teraszburkolat időnként, akár egy szép, vasárnap délután könnyen lekenhető megfelelő minőségű felületkezelővel. Nem szükséges hozzá szakember segítsége, magas költségek, esetleg sok idő.

 

Nagy előnye még, hogy a faanyag könnyen és jól munkálható, ennek köszönhetően a javítása is egyszerű. A fa remekül újrahasznosítható anyag, ezért környezettudatosság szempontjából is sok érv szól mellette.

 

A különleges vörösfenyő-teraszburkolat

 

A faanyag, különösen a vörösfenyő tartósságáról árulkodik az a tény, hogy az olaszországi Velence is ilyen anyagból készült cölöpökre épült. Így hát mi sem bizonyítja jobban a vörösfenyő-teraszburkolat tartósságát, mint egy víziváros, amely jelentősen ki van téve az időjárási körülményeknek évezredek óta.

 

A vörösfenyőből készült teraszburkolat szerencsés választás kültérre történő elhelyezés esetén. Jó nedvesség-ellenálló képességének köszönhetően nem kell tartani attól, hogy könnyen elkorhad. Megfelelő kezelés mellett hosszú évekig, évtizedekig az otthon éke lehet. Különleges, gyönyörű színe pedig garantáltan feldobja az egyszerű teraszokat is.

 

A honlapunkon található vörösfenyő teraszburkolat szibériai, sűrű szálú típusú, valamint mindkét oldala megmunkált. Így az, hogy melyik oldal kerüljön felfelé, szabadon eldönthető.

 

Teraszburkolathoz való kellékek

 

A terasz telepítéséhez elengedhetetlen néhány ügyes kéz, jó minőségű faanyag, továbbá bizonyos kellékek beszerzése is.

 

A két legfontosabb eszköz a rögzítés során a lefogócsavar és a kapocs lesz, melyek változatos méretben és kiszerelésben is kaphatóak weboldalunkon (vörösfenyő teraszburkolathoz elegendő rozsdamentes csavar, lefogató kapocs nem szükséges).

 

A masszív párnafa pedig az alátámasztás során játszik fontos szerepet, ugyanis ezekre kerül majd a teraszburkolat. Amikor a párnafákat lefektetjük, fontos, hogy a teraszlap lejtésével megegyező irányba helyezzük el őket, így képesek lesznek a csapadékot megfelelően elvezetni.

 

Tekintse meg széles kínálatunkat, és válasszon teraszburkolatot remek minőségű faanyagból! Szerezze be a munkálatokhoz szükséges kellékeket egy helyen, gyorsan és könnyedén!

Belépve, mint