Blog

Hogyan igazodjunk el a bádogos termékek között?

2024.01.18 09:38
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Az építőiparban a bádogos termékek széles körben használatosak az épületek védelmére és az esővíz elvezetésére. Ezek a kiváló minőségű, tartós, horganyzott anyagok nélkülözhetetlenek a szerkezeti védelem és funkcionalitás szempontjából. Ebben a blogcikkben bemutatjuk az egyes bádogos termékek jellemzőit és felhasználási lehetőségeit.

Mire használhatjuk a horganyzott oromszegély lemezt?

A bádogos termékek azt is biztosítják, hogy a csatornarendszer felől ne tudjon a víz a tetőtér irányába folyni. Az egyik leggyakrabban alkalmazott bádogos termék a horganyzott oromszegély lemez. Ez általában galvanizált acélból készül, így ellenáll a korróziónak, és növeli a tetőszerkezet élettartamát. 

A horganyzás révén rendkívül tartóssá válik, ami ideálissá teszi az időjárási tényezőknek kitett tetőfelületeken való alkalmazásra. Az oromszegélylemez az alátétlemez fölé helyezve nemcsak védelmet nyújt az eső és a hó ellen, hanem esztétikailag is hozzájárul az épület megjelenéséhez.

 

Az eresz- és párkányszegély feladata

Az eresz- és párkányszegély fontos szerepet tölt be a vízelvezetésben, hiszen segít abban, hogy az esővíz távol maradjon az épület falaitól és alapjától. Így alkalmazásával megelőzhetjük az épület károsodását. Webáruházunkban 13 és 20 cm széles lemezek kaphatók, amelyek 2 m hosszúságúak. 

 

A falszegély funkciója

A falszegélyek nemcsak esztétikai szerepet töltenek be, hanem védelmet is nyújtanak az épület oldalfalai számára. Ezek a termékek megakadályozzák, hogy a víz bejusson az épület szerkezetébe, megelőzve az ebből adódó károk keletkezését. Telepítésük és karbantartásuk egyszerű, így hosszú távú megoldást jelentenek.

 

Az antennakivezető alkalmazása

Az antennakivezetővel biztonságos és esztétikus módon oldhatjuk meg az antennák kivezetését a tetőn keresztül. A tetőtípusnak megfelelően különböző típusai léteznek, a webáruházunkban összetolható, antennakivezető esővédő terméket forgalmazunk. Ez segíti a biztonságos rögzítést, és biztosítja, hogy a kivezetés számára kialakított rés tökéletesen fedve legyen, tehát ne jusson be a tetőn keresztül a víz az épületbe. 

 

Mire szolgál a hajlatbádog?

A hajlatbádog vagy vápalemez néven ismert termék rugalmas, könnyen formázható anyag, amelyet a tetők hajlatos részeinek borítására és íves felületek kialakítására használhatunk. Ez a rugalmasság lehetővé teszi a kreatív formatervezést és az egyedi építészeti megoldásokat. 

 

További bádogos termékek: a kéményszegély és a síklemez

A kéményszegély a tető és a kémények közötti tömítésben játszik szerepet. Ez a lemez biztosítja, hogy a nedvesség ne juthasson be a kémény mellett az épületbe. Ezenkívül esztétikailag is kiegészítik a kialakítást, hiszen összhangot teremtenek az épület külső dizájnjával. 

A síklemezek egyszerűségükkel és sokoldalúságukkal emelkednek ki a bádogos termékek közül. Könnyen telepíthetők a tető olyan felületére, ahová valamilyen oknál fogva nem tehetünk tetőcserepet vagy egyéb tetőfedő anyagot. Horganyzott felületük révén nem rozsdásodnak, hosszú ideig megőrzik eredeti minőségüket. 


Amennyiben bővebb információra van szükséges a bádogos termékekkel kapcsolatban, kérjük vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunk szakembereivel vagy keresse fel személyesen valamelyik telephelyünket.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com