2024. január 18.
2 perc

Hogyan igazodjunk el a bádogos termékek között?

Hogyan igazodjunk el a bádogos termékek között?

Az építőiparban a bádogos termékek széles körben használatosak az épületek védelmére és az esővíz elvezetésére. Ezek a kiváló minőségű, tartós, horganyzott anyagok nélkülözhetetlenek a szerkezeti védelem és funkcionalitás szempontjából. Ebben a blogcikkben bemutatjuk az egyes bádogos termékek jellemzőit és felhasználási lehetőségeit.

Mire használhatjuk a horganyzott oromszegély lemezt?

A bádogos termékek azt is biztosítják, hogy a csatornarendszer felől ne tudjon a víz a tetőtér irányába folyni. Az egyik leggyakrabban alkalmazott bádogos termék a horganyzott oromszegély lemez. Ez általában galvanizált acélból készül, így ellenáll a korróziónak, és növeli a tetőszerkezet élettartamát. 

A horganyzás révén rendkívül tartóssá válik, ami ideálissá teszi az időjárási tényezőknek kitett tetőfelületeken való alkalmazásra. Az oromszegélylemez az alátétlemez fölé helyezve nemcsak védelmet nyújt az eső és a hó ellen, hanem esztétikailag is hozzájárul az épület megjelenéséhez.

 

Az eresz- és párkányszegély feladata

Az eresz- és párkányszegély fontos szerepet tölt be a vízelvezetésben, hiszen segít abban, hogy az esővíz távol maradjon az épület falaitól és alapjától. Így alkalmazásával megelőzhetjük az épület károsodását. Webáruházunkban 13 és 20 cm széles lemezek kaphatók, amelyek 2 m hosszúságúak. 

 

A falszegély funkciója

A falszegélyek nemcsak esztétikai szerepet töltenek be, hanem védelmet is nyújtanak az épület oldalfalai számára. Ezek a termékek megakadályozzák, hogy a víz bejusson az épület szerkezetébe, megelőzve az ebből adódó károk keletkezését. Telepítésük és karbantartásuk egyszerű, így hosszú távú megoldást jelentenek.

 

Az antennakivezető alkalmazása

Az antennakivezetővel biztonságos és esztétikus módon oldhatjuk meg az antennák kivezetését a tetőn keresztül. A tetőtípusnak megfelelően különböző típusai léteznek, a webáruházunkban összetolható, antennakivezető esővédő terméket forgalmazunk. Ez segíti a biztonságos rögzítést, és biztosítja, hogy a kivezetés számára kialakított rés tökéletesen fedve legyen, tehát ne jusson be a tetőn keresztül a víz az épületbe. 

 

Mire szolgál a hajlatbádog?

A hajlatbádog vagy vápalemez néven ismert termék rugalmas, könnyen formázható anyag, amelyet a tetők hajlatos részeinek borítására és íves felületek kialakítására használhatunk. Ez a rugalmasság lehetővé teszi a kreatív formatervezést és az egyedi építészeti megoldásokat. 

 

További bádogos termékek: a kéményszegély és a síklemez

A kéményszegély a tető és a kémények közötti tömítésben játszik szerepet. Ez a lemez biztosítja, hogy a nedvesség ne juthasson be a kémény mellett az épületbe. Ezenkívül esztétikailag is kiegészítik a kialakítást, hiszen összhangot teremtenek az épület külső dizájnjával. 

A síklemezek egyszerűségükkel és sokoldalúságukkal emelkednek ki a bádogos termékek közül. Könnyen telepíthetők a tető olyan felületére, ahová valamilyen oknál fogva nem tehetünk tetőcserepet vagy egyéb tetőfedő anyagot. Horganyzott felületük révén nem rozsdásodnak, hosszú ideig megőrzik eredeti minőségüket. 


Amennyiben bővebb információra van szükséges a bádogos termékekkel kapcsolatban, kérjük vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunk szakembereivel vagy keresse fel személyesen valamelyik telephelyünket.

Belépve, mint