Blog

WPC teraszburkolat - a környezetbarát és tartós burkolási megoldás

2023.10.10 08:50
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A WPC, azaz Wood-Plastic Composite olyan innovatív és környezetbarát építőanyag, amely egyesíti a fa és a műanyag előnyös tulajdonságait. Ez a népszerű burkolóanyag egyre népszerűbbé válik az olyan otthoni projektekben, mint például WPC teraszburkolat készítés.

Mi jellemzi a WPC burkolóanyagot?

A kültéren alkalmazott burkolóanyagok közül sok olyan van, ami az időjárási tényezők hatására hamar elveszíti a szépségét. A WPC nem ilyen, hiszen rendkívül tartós, ellenáll az időjárási viszonyoknak, a rovaroknak és a penésznek. Mindezt úgy, hogy alig igényel karbantartást. 

Egyébként könnyen tisztítható, nincs szükség festésre vagy lakkozásra ahhoz, hogy hosszú élettartamú legyen. Ebből kifolyólag nem kell évente újrafestenünk, mert enélkül is esztétikus. Különböző színekben és mintázatokban érhető el. Ellenáll a nedvességnek, így kültéri felhasználásra is ideális. Mivel gyártása során kevesebb faanyagra van szükség, ezáltal minimalizálja az erdőírtást, tehát környezetbarátnak számít.

 

Hogyan gyártják a WPC-t?

Gyártása során faaprítékot vagy faport kevernek össze műanyag granulátummal egy speciális eljárással. Ez lehetővé teszi a fa és a műanyag összekapcsolódását, egy erős és tartós anyagot létrehozva. A keverékhez UV-stabilizátorokat és színezékeket adnak, hogy növeljék az időjárásállóságát. 

 

WPC teraszburkolat készítése

Ha szeretnénk vízálló teraszburkolatot készíteni, a WPC-vel ezt könnyen megtehetjük. Először is tervezzük meg a teraszt, és határozzuk meg a burkolat elrendezését. Készítsünk alá stabil alapot, ami lehet tömörített talaj vagy beton. Ezt követően tegyünk rá egy vízszigetelő réteget, például gumibitument. 

A gyártó által javasolt telepítési utasítások betartásával helyezük el a burkolatot a terasz felületén, majd a megfelelő párnafával és rögzítőkkel stabilizáljuk. Ez a burkolóanyag szükség esetén vágható is. Az illesztések rögzítéséhez használjunk időjárásálló ragasztót. Ez főleg azokon a területeken fontos, ahol nagyobb vízterhelés várható. 

Ezt a burkolatot is tisztítani kell időnként, amit egyszerűen, enyhe szappanos vagy mosószeres vízzel is megtehetünk. Ne használjunk erős vegyszereket, sem magasnyomású mosókat, legfeljebb szivacsot és kefét. 

 

Mire használhatjuk még ezt a burkolóanyagot?

A Káplár fatelepen kapható WPC teraszburkolat akár 20-25 évig is megőrzi jó minőségét. Az UV sugárzás hatására valamelyest ugyan halványodni fog, viszont nem gombásodik, nem korhad, ellenáll a farontó rovaroknak. 

Jó ütés-, kopás-, nyomás- és hőálló tulajdonságokkal rendelkezik. Egyik oldala bordázott, másik recézett, így bármelyik oldalát használhatjuk, szép felületet fog adni. A tisztításon kívül nem igényel más felületkezelést, tehát nagyon praktikus a kültéri alkalmazásra.

  • Járdák készítésére is alkalmas, hiszen könnyen tisztítható és karbantartható, ugyanakkor nem megy tönkre sem a víztől, sem az UV-sugárzástól.
  • Kerti utak és egyéb burkolatok létrehozására is alkalmas, hiszen esztétikus megjelenésével jól mutat a kertben is.
  • Mivel kiválóan ellenáll a víznek, így a medencék körüli területeket rendezetté, esztétikussá tudjuk tenni vele. Felületkialakítása révén nem csúszik, így akár a medencéből kijövet sem fogunk elesni a vizes burkolaton.
  • Kültéri bútorokat, kerti padokat is burkolhatunk vele, hiszen könnyen tudjuk majd tisztítani ezeket. 


Amennyiben bármi kérdése merülne fel a burkolóanyagokkal kapcsolatban, kérjük keresse fel ügyfélszolgálatunk szakembereit.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 11.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 11.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com