Polikarbonát profilok

Ezen az oldalon találhatja a polikarbonát profilokat. A polikarbonát egy rendkívül hasznos anyag, azonban ahhoz, hogy a munka végeredménye megfelelő minőségű legyen, szükségünk lesz számos kellékre. Ezek közé tartoznak például a polikarbonát profilok. Ezek az elemek a lemezek üregkamráit hivatottak lezárni, illetve segítenek az egymáshoz való rögzítésben is. 

Toldóprofillal megoldható az is, ha valamit elszámoltunk, vagy esetleg változott annak a területnek a mérete, amelyre a polikarbonát szerkezetet szántuk. Profilok alkalmazása nélkül az üregkamrák beázhatnak, ráadásul bizonyos rögzítéseket és toldásokat is csak sokkal nehezebben tudunk megoldani. Ha tehát magas színvonalú, de egyszerű munkát szeretne végezni, akkor nézzen szét a profilkínálatunkban!

A polikarbonát egy remek anyag számos feladat ellátására. Azonban mivel egy üreges anyagról van szó, és az elemek összeillesztésénél számos probléma előjöhet, igen fontos profilokat alkalmazni.

A polikarbonát és a szerelési problémák

Súlyából és megmunkálhatóságából adódóan a polikarbonáttal igen könnyű dolgozni. Hajlíthatósága révén ívelt vonalakhoz igazíthatjuk, ütésállósága pedig biztosítja, hogy hosszú életű legyen. Teherbírása is magas, ezáltal tetőként is funkcionálhat.

Egyszerű szállítani, vágni, fúrni, azonban amikor az összeillesztésre kerül a sor, illetve biztosítani szeretnénk a teljes vízhatlanságot, hőszigetelést, akkor előjöhetnek problémák, amiket meg kell oldani.

Az egyes lemezek egymáshoz erősítését arra tervezett csavarokkal, alátétekkel és kupakokkal kell megoldani, azonban ezek a szerelési tartozékok nem mindent képesek megoldani. Ha az üregkamrák nyitottak, akkor a polikarbonát belseje könnyedén benedvesedik, ami pedig penészesedéshez vezethet.

Emellett a lemezgerincek összeköttetését is nehéz hagyományos módon megoldani, valamint a hézagok orvoslása is igen bonyolult. Emellett a leszorításhoz is szükség van egy profilra, ami biztosítja a polikarbonát lemezek tartós rögzítését.

A különféle polikarbonát profilok

A korábban említett problémák mindegyikét könnyedén megoldhatjuk polikarbonát profilok alkalmazásával. Például a páraáteresztő vagy párazáró szalaggal ellátott üregkamrákat érdemes egy extra védelemmel ellátni, hogy tökéletes legyen a vízhatlanság.

A lemezek alsó részére ALU vízorros, azaz úgynevezett cseppentőprofilt érdemes tenni, ami nem rekeszti bent az esetleges nedvességet, felülre pedig egy ALU “U” profil kerül. A vízorros profilról még annyit érdemes tudni, hogy az oldalsó élek lezárására is alkalmas, ehhez pedig elég felfelé fordítani.

Ha egy toldást nem lehet alátámasztással megoldani, akkor jöhet szóba egy “H” toldóprofil, azonban ez sajnos a vízzárást nem biztosítja. A gerinceket olyan pontoknál, ahol két lemez találkozik, igen egyszerűen fali, illetve gerincprofilokkal tudjuk megoldani, ami a későbbiekben állítható marad.

Hogyan rendelheti meg?

Amennyiben polikarbonátokkal szeretne dolgozni, vagy esetleg azokkal kapcsolatos problémákat oldana meg, nincs más dolga, mint kiválasztani a kívánt profilt a termékkategóriában, és hozzá adni azt a kosárhoz. A Káplár fatelep országos kiszállítással büszkélkedik, azaz akárhol is legyen szüksége rá, eljuttatjuk Önhöz.

Amennyiben a szolgáltatott adatok és képek nem elegendőek a döntéshozáshoz, munkatársaink szíves örömest segítenek. Ügyfélszolgálati elérhetőségeinket megtekintheti a termékek saját oldalán, a képektől jobbra található szekcióban.

Az ott található gomb megnyit egy ablakot, mely egy név, e-mail-cím és telefonszám ellenében gyors, közvetlen kapcsolatot biztosít szakértő munkatársainkkal, akik amint tudnak, válaszolnak Önnek.