Blog

Így varázsold gyönyörűvé a kertedet vagy teraszodat a nyárra!

2023.05.12 12:30
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Éjszakákba nyúló nosztalgiázások, sütögetések, és örömteli beszélgetések – Tudod, mi a közös bennük? Ne gondolkozz tovább, eláruljuk a választ: Az, hogy mindegyik túlságosan szép nyári emlék ahhoz, hogy egy rossz állapotban lévő kert vagy terasz beárnyékolja!

Úgyhogy, ha azt érzed, hogy a Te házad külterén is van még mit csiszolni, mielőtt beindulna a grillszezon, és elárasztaná az otthonodat a vendégsereg, akkor ne halogass tovább! Ess neki a munkának, hiszen mindjárt itt a június, és kifutsz az időből!

 

Persze tudjuk, hogy ezt könnyebb mondani, és azt is megértjük, hogy a napi teendőid mellett, kevesebb időd marad a ház körüli munkálatokra. Ezért nem is azt mondjuk, hogy bonts le mindent, csupán annyit, hogy néhány átalakítással már elképesztő változást érhetsz el. Blogcikkünkben pedig el is áruljuk hogyan, tehát ha kíváncsi vagy a részletekre, olvass tovább!

 

Mindenek előtt, mielőtt nagy tervezésbe kezdenél, néhány kérdést érdemes végiggondolnod!

  • Mekkora tér áll rendelkezésedre?

 

Ez nagyon fontos, ugyanis nem mindegy, hogy kicsi, vagy nagy helyiséget szeretnél felújítani! Persze mindkét esetben lehet gyönyörű a végeredmény, de amíg az előbbinél kevesebb, addig az utóbbinál már több anyagra és termékre lesz szükséged!

 

  • Mi a célod a felújítással?

 

Melyiket preferálod jobban: A reggelit a természetben, gyönyörű madárcsicsergés mellett, vagy esetleg az elképesztő hangulatú kerti összejöveteleket? Döntsd el – és csakis eszerint vásárolj! Előbbi esetben sokkal fontosabb beszerezned például egy kényelmes széket vagy étkezőasztalt, míg az utóbbinál garnitúrák egész serege jöhet szóba, ráadásul egy stílusosabb grillsütőt is érdemes vásárolnod!

 

  • Milyen stílust preferálsz?

 

Ez az a kérdés, amit sokan nem vesznek fontolóra, mielőtt nekikezdenek a munkának vagy megvásárolják a kellékeket, és ez bizony a végeredményen is meg fog látszani: Egymáshoz nem illő elemek lepik majd el a helyet, ami már-már a giccs határát fogja súrolni. Nem hangzik olyan jól, ugye?

Pont ezért fontos tisztában lenned azzal, hogy, mint mindennek, a kert- és a terasz-szépítésnek is megvannak a saját, közkedvelt trendjei. Manapság sokan részesítik előnyben például:

  • A rusztikus stílust, ami viszonylag egyszerű, letisztult díszítőelemekkel és élénk színű virágokkal a vidéki életet, valamint a természethez való közelséget jeleníti meg.
  • Vagy a modernizmust, amelynek alapja szintén az egyszerűség, de ez nem a bútorok, hanem inkább azoknak kevésbé élénk, homogén színeiben nyilvánul meg.
  • És a romantikus jelleget is, amely - főleg a frissen ültetett, vörös rózsák miatt - egyedi kifinomultságot és eleganciát tükröz.

 

Azonban, akármennyire is különbözik a három irányzat, egy valami közös bennük: Egyik sem az igazi, gyönyörű, esti fények nélkül!

Ha azt szeretnéd, hogy a kerted/teraszod éjszaka is gyönyörű fényárban ússzon, ezzel is fokozva az összejövetel hangulatát, muszáj gondoskodnod a hangulatvilágításról! Már a munkálatok előtt érdemes beszerezned néhány napelemes lámpát, amelyek nemcsak stílusosak, hanem rendkívül környezetbarát megoldásnak is számítanak!

 

De térjünk is a lényegre: Hogyan állj neki az átalakításnak?

1. Tisztítsd meg a terepet!

Fogj egy nagy zsákot, és gyűjtsd össze benne a felhalmozódott:

  • Hulladékokat,
  • Száraz faleveleket,
  • És elhalt növénymaradványokat!

Ez már magában óriási változást fog hozni, de mindez nem csak esztétikai okból hasznos. Így megkönnyítheted a kerted és teraszod állapotának felmérést - ami a következő lépés lesz. Továbbá több fényhez és levegőhöz juttathatod a növényeket, ezzel új életet lehelve beléjük. 

 

2. Mérd fel a terepet!

Könnyen lehet, hogy a terasz burkolata, a kerítés vagy a kert különböző faelemei az időjárási viszontagságok hatására, megsérültek. Természetesen ezeket már azért is érdemes javítani, mivel nem nyújtanak épp szép látványt, de könnyedén balesetveszélyesek is lehetnek! Ebből adódóan, az elsődleges az legyen, hogy ezeket a problémákat orvosold, utána pedig belevághatsz a csinosításba! 

Szerencsére a terasz, kerítés és kerti faelemek javításához szükséges termékek után, nem kell sokat kutakodnod. Nálunk, a Káplár Fatelepnél rengeteg kiváló minőségű, tartós és strapabíró burkolattípus és fa építőanyag közül válogathatsz, amelyeket rendkívül kedvező áron be is szerezhetsz tőlünk. Termékeinkkel hosszú évtizedekig olyan kültered lehet, amelyről mindig is álmodtál! Ehhez pedig csak annyit kell tenned, hogy ellátogatsz weboldalunkra, és szétnézel kínálatunkban!

 

3. Keríts el egy sütögetős területet!

Ha már kiválasztottad, milyen grillt szeretnél megvenni, akkor a legjobb, ha minél előbb kijelölsz neki a kertben egy külön szegmenst, ahol nem lesz útban. Ha van kedved, helyezd körbe azt székekkel, és már kész is a tűzrakó hely, ahol együtt megalapozhatjátok a bensőséges hangulatot, ami akár hajnalig is kitart!

Köszönjük, hogy elolvastad blogcikkünket, reméljük, hogy sok új információval gazdagodtál az elmúlt percekben. A hasonló tartalmakért mindenképpen kövesd be közösségi felületeinket, és ha a fenti sorokat olvasva, kíváncsi lettél termékeinkre, nézz szét kínálatunkban!


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com