Blog

Még mindig hódít a fa teraszburkolat

2022.03.23 12:24
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Nem is gondolnánk, mennyi hasznos tulajdonsága van a fa teraszburkolatnak amellett, hogy igen szép látványt nyújt. Most, hogy végre közeleg a tavaszi és a nyári szezon, itt az ideje, hogy rendbe tegyük udvarunkat, kertünket, és egyúttal a teraszunkat is. 

 

Érdemes minél hamarabb hozzáfogni a projekthez, hogy a természet ébredését testközelből, frissen burkolt teraszunkról figyelhessük reggeli kávénk fogyasztása közben.

Esztétikus és tartós is a fa teraszburkolat

 

Alapanyag vásárlása előtt jellemzően felsoroljuk a pro és a kontra érveket, és meghatározzuk, hogy miből is készüljön a burkolat. A faanyag mellett a WPC is nagy népszerűségnek örvend, ezért elsősorban saját igényeinket és ízlésünket szükséges figyelembe venni a választás során.

 

Hiszen bármilyen tartós, masszív is egy burkolat, ha nem nyeri el tetszésünket a kinézete, akkor nem leszünk tőle boldogak. Ugyanez igaz fordított esetben is, ha gyönyörű, látványos a végeredmény, de néhány év után tönkremegy, akkor sajnos kezdhetjük elölről.

 

A fa teraszburkolat igazi aduász, hiszen amellett, hogy gyönyörű, örökzöld alapanyagnak számít, mely sosem megy ki a divatból, és rendkívül tartós. A minél hosszabb élettartamhoz azonban alapos figyelmet kell szentelni a faanyag kellő védelmére is. Természetes anyag lévén előszeretettel lepik el gombák, penész és kártevők, melyek hamar tönkretehetik a léceket.

 

Vörösfenyő az igazán szép végeredményért

 

A honlapunkon elérhető minőségi teraszburkolatok egyike a szibériai vörösfenyő, mely különleges színével garantáltan feldobja a környezetet. Bár sokan nem tudják, de Velence, az olaszországi víziváros is vörösfenyőből készült cölöpökön nyugszik. Ennél talán semmi nem bizonyítja jobban a faanyag tartósságát.

 

A kültérre elhelyezett vörösfenyő-burkolat jó nedvességtűrő képességgel rendelkezik, ezért hosszú évekig megőrzi stabil, jó állapotát. A weboldalunkon kapható csodás, vörösfenyőből készült teraszburkolatok sűrű szálakkal rendelkeznek, és mindkét oldaluk megmunkált. Ennek köszönhetően szabadon eldöntheti, hogy melyik oldalt látná szívesebben felül. 

 

A léceket egész csomagban vásárolhatja meg, melyek 24 x 143 x 4000 mm-es, valamint 27 x 142 x 4000 mm-es változatban kaphatóak. Telepítésnél 8mm-es hézagolással szükséges őket elhelyezni, így egy négyzetméter anyag nagyjából 1,1 négyzetméter felület lefedésére lesz elég.

 

Egyéb szükséges eszközök a burkoláshoz

 

A burkolási munkálatok elvégzéséhez bizonyos kiegészítők is kellenek. Természetesen nem árt még egy nagy adag jókedv, precizitás, és a lényeg, a kiváló minőségű alapanyag sem.

 

A lécek rögzítéséhez két fontos szereplő segíthet: a lefogócsavar és a kapocs. Érdemes tudni, hogy más lécek esetén szükséges lehet lefogatókapocs, de a vörösfenyő esetében ezt nem szükséges használni. A rozsdamentes csavar elég lesz a feladathoz. Ezeket az eszközöket kínálatunkban többféle kiszerelésben és méretben is megvásárolhatja, az alapanyaggal együtt.

 

Szükségünk lesz még párnafákra, amelyek a megfelelő alátámasztást biztosítják a lécek számára. Az alátámasztás során fontos, hogy a párnafákat jó irányba, a lejtéssel megegyezően helyezzük el. Így a lehullott csapadék elvezetéséről könnyedén gondoskodhatunk a telepítéskor, és nem lesz többé gondunk vele.

 

Ne feledkezzen meg a megfelelő anyagvédelemről sem, és szerezzen be penész, rovarok és gombák elleni készítményt! Így megőrizheti a terasz szépségét, épségét, és tartósságát. Amennyiben kérdéssel fordulna hozzánk, vagy tanácsot kérne, keressen minket bátran elérhetőségeink valamelyikén, és böngésszen honlapunkon további termékekért!


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 11.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 11.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com