2022. március 23.
3 perc

Még mindig hódít a fa teraszburkolat

Nem is gondolnánk, mennyi hasznos tulajdonsága van a fa teraszburkolatnak amellett, hogy igen szép látványt nyújt. Most, hogy végre közeleg a tavaszi és a nyári szezon, itt az ideje, hogy rendbe tegyük udvarunkat, kertünket, és egyúttal a teraszunkat is. 

 

Érdemes minél hamarabb hozzáfogni a projekthez, hogy a természet ébredését testközelből, frissen burkolt teraszunkról figyelhessük reggeli kávénk fogyasztása közben.

Esztétikus és tartós is a fa teraszburkolat

 

Alapanyag vásárlása előtt jellemzően felsoroljuk a pro és a kontra érveket, és meghatározzuk, hogy miből is készüljön a burkolat. A faanyag mellett a WPC is nagy népszerűségnek örvend, ezért elsősorban saját igényeinket és ízlésünket szükséges figyelembe venni a választás során.

 

Hiszen bármilyen tartós, masszív is egy burkolat, ha nem nyeri el tetszésünket a kinézete, akkor nem leszünk tőle boldogak. Ugyanez igaz fordított esetben is, ha gyönyörű, látványos a végeredmény, de néhány év után tönkremegy, akkor sajnos kezdhetjük elölről.

 

A fa teraszburkolat igazi aduász, hiszen amellett, hogy gyönyörű, örökzöld alapanyagnak számít, mely sosem megy ki a divatból, és rendkívül tartós. A minél hosszabb élettartamhoz azonban alapos figyelmet kell szentelni a faanyag kellő védelmére is. Természetes anyag lévén előszeretettel lepik el gombák, penész és kártevők, melyek hamar tönkretehetik a léceket.

 

Vörösfenyő az igazán szép végeredményért

 

A honlapunkon elérhető minőségi teraszburkolatok egyike a szibériai vörösfenyő, mely különleges színével garantáltan feldobja a környezetet. Bár sokan nem tudják, de Velence, az olaszországi víziváros is vörösfenyőből készült cölöpökön nyugszik. Ennél talán semmi nem bizonyítja jobban a faanyag tartósságát.

 

A kültérre elhelyezett vörösfenyő-burkolat jó nedvességtűrő képességgel rendelkezik, ezért hosszú évekig megőrzi stabil, jó állapotát. A weboldalunkon kapható csodás, vörösfenyőből készült teraszburkolatok sűrű szálakkal rendelkeznek, és mindkét oldaluk megmunkált. Ennek köszönhetően szabadon eldöntheti, hogy melyik oldalt látná szívesebben felül. 

 

A léceket egész csomagban vásárolhatja meg, melyek 24 x 143 x 4000 mm-es, valamint 27 x 142 x 4000 mm-es változatban kaphatóak. Telepítésnél 8mm-es hézagolással szükséges őket elhelyezni, így egy négyzetméter anyag nagyjából 1,1 négyzetméter felület lefedésére lesz elég.

 

Egyéb szükséges eszközök a burkoláshoz

 

A burkolási munkálatok elvégzéséhez bizonyos kiegészítők is kellenek. Természetesen nem árt még egy nagy adag jókedv, precizitás, és a lényeg, a kiváló minőségű alapanyag sem.

 

A lécek rögzítéséhez két fontos szereplő segíthet: a lefogócsavar és a kapocs. Érdemes tudni, hogy más lécek esetén szükséges lehet lefogatókapocs, de a vörösfenyő esetében ezt nem szükséges használni. A rozsdamentes csavar elég lesz a feladathoz. Ezeket az eszközöket kínálatunkban többféle kiszerelésben és méretben is megvásárolhatja, az alapanyaggal együtt.

 

Szükségünk lesz még párnafákra, amelyek a megfelelő alátámasztást biztosítják a lécek számára. Az alátámasztás során fontos, hogy a párnafákat jó irányba, a lejtéssel megegyezően helyezzük el. Így a lehullott csapadék elvezetéséről könnyedén gondoskodhatunk a telepítéskor, és nem lesz többé gondunk vele.

 

Ne feledkezzen meg a megfelelő anyagvédelemről sem, és szerezzen be penész, rovarok és gombák elleni készítményt! Így megőrizheti a terasz szépségét, épségét, és tartósságát. Amennyiben kérdéssel fordulna hozzánk, vagy tanácsot kérne, keressen minket bátran elérhetőségeink valamelyikén, és böngésszen honlapunkon további termékekért!

Belépve, mint