Blog

Polikarbonát színek sajátos igényekhez igazítva

2022.05.20 07:38
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Az általunk megálmodott építési, szerelési munkálatokhoz kiválasztott polikarbonát színek igen meghatározóak lehetnek a végeredmény kinézetét illetően. Éppen ezért jó, ha van választási lehetőségünk a színeket illetően, hogy biztosan az ízlésünkhöz és stílusunkhoz leginkább közel állót használhassuk fel.

 

Blogbejegyzésünkben bemutatjuk, melyek a leggyakrabban keresett és alkalmazott polikarbonát színek, valamint mi mindenre érdemes figyelni a szerelés során. Olvashat továbbá a hasznos polikarbonát-profilokról is, melyek szintén jól jöhetnek a munkálatokhoz.

A leggyakoribb polikarbonát színek

 

Honlapunk kínálatában a három, leggyakrabban használt polikarbonát típussal találkozhat, melyek színek és áttetszőség szerint csoportosíthatóak. Ezek a bronz üregkamrás, a víztiszta üregkamrás és az opál üregkamrás polikarbonát-lemezek.

 

A bronz lemezek kellemes, barnás színben kaphatóak, nagyszerű fényáteresztő képességgel bírnak, és még ütésállóak is. Ideális választás lehet előtető vagy medencefedő építéséhez. A bronz típusnál átlátszóbb a víztiszta üregkamrás lemez, amely remekül használható például teraszfedés vagy tolóajtó építésére. 

 

Az utolsó pedig az opál színű polikarbonát, amely egészen különleges árnyalata és textúrája miatt tökéletes lehet térelválasztásra. Ez a lemez rendkívül esztétikus, ezért akár beltéri, akár kültéri használatra is ideális lehet.

 

Mindhárom típusról elmondható, hogy rendkívül tartós, ütésálló, kiválóan átereszti a fényt, és UV-védelemmel ellátott oldallal is rendelkezik.

 

Erre ügyeljünk a lemezek szerelésénél!

 

A polikarbonátok nagyszerű tulajdonságainak megtartására minden szerelés során törekedni kell. Elég egy apró figyelmetlenség, vagy nem megfelelően történt előzetes tájékozódás, és akár használhatatlanná is válhatnak a megvásárolt lemezek. Olvassa el az erről a témáról készült korábbi blogunkat, hogy mindent megtudhasson a polikarbonátok nagyszerű tulajdonságairól!

 

Bár a lemezekkel való munkálatok könnyűek a kiváló hajlíthatóság és illeszthetőség miatt, teljes vízhatlanság vagy hőszigetelés biztosítása során előfordulhatnak nehézségek. A lemezek egymáshoz erősítéséhez szükséges különböző szerelési tartozékokat, csavarokal, alátéteket és kupakokat beszerezni, ám mindenre ezek sem nyújtanak megoldást.

 

Nyitott üregkamrák esetében a lemezek belseje benedvesedhet, ami penészesedést okozhat, tönkretéve az anyagok. A lemezgerincek összeköttetése, a hézagok javítása és a leszorítás során is speciális segítségre lesz szükség.

 

Hasznos polikarbonát profilok

 

A megoldást a problémákra a különleges profilok használata jelenti, amelyeket a lemezek mellett szintén könnyedén beszerezhet honlapunkon! A teljes vízhatlanság elérése érdekében a páraáteresztő vagy párazáró szalaggal rendelkező üvegkamráknak nem árt egy plusz réteg védelem. 

 

A lemezek alsó részére cseppentőprofilt ajánlott rögzíteni, ami meggátolja a nedvesség bennrekedését. Ez akár az oldalsó élek lezárására is nagyszerűen használható, ehhez csupán csak felfelé kell fordítani azokat. A felső részre pedig helyezzük egy ALU “U” profilt!

 

Amennyiben a toldás nem alkalmas alátámasztásos megoldás kialakítására, a “H” toldóprofil lehet segítségünkre. Ennél azonban fontos tudni, hogy nem elérhető a teljes vízzárás. 

 

Fedezze fel a kínálatunkban elérhető nagyszerű minőségű, UV-védelemmel ellátott és fényáteresztő polikarbonátokat három különböző színben! Szerezze be a hozzájuk szükséges szerelési tartozékokat és profilokat is!


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com