2022. május 20.
2 perc

Polikarbonát színek sajátos igényekhez igazítva

Az általunk megálmodott építési, szerelési munkálatokhoz kiválasztott polikarbonát színek igen meghatározóak lehetnek a végeredmény kinézetét illetően. Éppen ezért jó, ha van választási lehetőségünk a színeket illetően, hogy biztosan az ízlésünkhöz és stílusunkhoz leginkább közel állót használhassuk fel.

 

Blogbejegyzésünkben bemutatjuk, melyek a leggyakrabban keresett és alkalmazott polikarbonát színek, valamint mi mindenre érdemes figyelni a szerelés során. Olvashat továbbá a hasznos polikarbonát-profilokról is, melyek szintén jól jöhetnek a munkálatokhoz.

A leggyakoribb polikarbonát színek

 

Honlapunk kínálatában a három, leggyakrabban használt polikarbonát típussal találkozhat, melyek színek és áttetszőség szerint csoportosíthatóak. Ezek a bronz üregkamrás, a víztiszta üregkamrás és az opál üregkamrás polikarbonát-lemezek.

 

A bronz lemezek kellemes, barnás színben kaphatóak, nagyszerű fényáteresztő képességgel bírnak, és még ütésállóak is. Ideális választás lehet előtető vagy medencefedő építéséhez. A bronz típusnál átlátszóbb a víztiszta üregkamrás lemez, amely remekül használható például teraszfedés vagy tolóajtó építésére. 

 

Az utolsó pedig az opál színű polikarbonát, amely egészen különleges árnyalata és textúrája miatt tökéletes lehet térelválasztásra. Ez a lemez rendkívül esztétikus, ezért akár beltéri, akár kültéri használatra is ideális lehet.

 

Mindhárom típusról elmondható, hogy rendkívül tartós, ütésálló, kiválóan átereszti a fényt, és UV-védelemmel ellátott oldallal is rendelkezik.

 

Erre ügyeljünk a lemezek szerelésénél!

 

A polikarbonátok nagyszerű tulajdonságainak megtartására minden szerelés során törekedni kell. Elég egy apró figyelmetlenség, vagy nem megfelelően történt előzetes tájékozódás, és akár használhatatlanná is válhatnak a megvásárolt lemezek. Olvassa el az erről a témáról készült korábbi blogunkat, hogy mindent megtudhasson a polikarbonátok nagyszerű tulajdonságairól!

 

Bár a lemezekkel való munkálatok könnyűek a kiváló hajlíthatóság és illeszthetőség miatt, teljes vízhatlanság vagy hőszigetelés biztosítása során előfordulhatnak nehézségek. A lemezek egymáshoz erősítéséhez szükséges különböző szerelési tartozékokat, csavarokal, alátéteket és kupakokat beszerezni, ám mindenre ezek sem nyújtanak megoldást.

 

Nyitott üregkamrák esetében a lemezek belseje benedvesedhet, ami penészesedést okozhat, tönkretéve az anyagok. A lemezgerincek összeköttetése, a hézagok javítása és a leszorítás során is speciális segítségre lesz szükség.

 

Hasznos polikarbonát profilok

 

A megoldást a problémákra a különleges profilok használata jelenti, amelyeket a lemezek mellett szintén könnyedén beszerezhet honlapunkon! A teljes vízhatlanság elérése érdekében a páraáteresztő vagy párazáró szalaggal rendelkező üvegkamráknak nem árt egy plusz réteg védelem. 

 

A lemezek alsó részére cseppentőprofilt ajánlott rögzíteni, ami meggátolja a nedvesség bennrekedését. Ez akár az oldalsó élek lezárására is nagyszerűen használható, ehhez csupán csak felfelé kell fordítani azokat. A felső részre pedig helyezzük egy ALU “U” profilt!

 

Amennyiben a toldás nem alkalmas alátámasztásos megoldás kialakítására, a “H” toldóprofil lehet segítségünkre. Ennél azonban fontos tudni, hogy nem elérhető a teljes vízzárás. 

 

Fedezze fel a kínálatunkban elérhető nagyszerű minőségű, UV-védelemmel ellátott és fényáteresztő polikarbonátokat három különböző színben! Szerezze be a hozzájuk szükséges szerelési tartozékokat és profilokat is!

Belépve, mint