Tetőfedő anyagok

Bátran kijelenthetjük, hogy a ház legfontosabb része az alap és a tető. Ezen két tényező minőségén és elkészítésének alaposságán rengeteg dolog múlhat, amely a ház élettartamát és problémamentességét is megjósolhatja. Egy megfelelő alapon álló házat nem viseli meg a nagy mennyiségű csapadék és a kisebb-nagyobb földmozgások sem. Minőségi tetőfedő anyagokból elkészített tető esetében pedig nem kell tartania a beázástól és az időjárás hatásaitól, így érdemes időben helyrehozni a feje fölötti fedélt, hosszú távú biztonsága és kényelme érdekében.

Nem kell félnie télen a fűtésszámlája megemelkedésétől sem, hiszen a gondosan elkészített tetőszerkezetnek köszönhetően nem lesz lehetősége kiszöknie a meleg levegőnek a fűtésszezon alatt. Azonban érdemes tudatában lennie, hogy milyen tetőfedő anyagok léteznek ahhoz, hogy képes legyen a legideálisabb és legidőtállóbb megoldást választani az építkezést vagy felújítást megelőzően.

Hagyományos tetőfedő anyag: a bitumenes zsindely

Tetőfedő anyagok tekintetében beszélhetünk a jó öreg bitumenes zsindelyről. Tökéletes megoldás lehet olyan esetekben, amikor valami könnyű és praktikus alapanyagot szeretne beszerezni, az okból kifolyólag, mivel a tetőszerkezet nem bír el nagyobb súlyt. Kifejezetten rugalmas, jól hajlítható, így szinte bármely felületre egyszerűen illeszthető. Ugyan a zsindelyhez használatos alátétlemez és fogadószerkezet miatt nem a legolcsóbb lehetőség, de mégis sokkal gazdaságosabban jöhet ki a tetőfedésből, mivel gyorsabban és kisebb anyagveszteséggel készíthető el a tető.

Kifejezetten ellenálló anyag és mindamellett, hogy teljes mértékben kizárja a nedvesség bejutását, ellenáll az UV sugaraknak is. Felhelyezése kifejezetten egyszerű, így akár Ön is képes elkészíteni az új tetőt komoly szakmai háttér nélkül is.

Zsindelyalátét mellett zsindelyszegekre is szüksége lesz a munka kivitelezéséhez. Szín tekintetében számos változat közül válogathat, így akár zöld vagy vörös kivitelben is beszerezheti a bitumeneszsindely-csomagokat.

A népszerű tetőcserép jellemzői

Kifejezetten népszerű megoldás a tetőcserép, amely nem csak strapabíró, de esztétikus megoldás. Legyen szó beton- vagy kerámiacserépről számos típus közül válogathat szín és stílus alapján. Míg a kerámiacserép előnyei közé tartozik, hogy alacsonyabb súllyal rendelkezik, teljes mértékben természetes anyagból készült, valamint remekül szellőzik és kiváló páraáteresztő tulajdonsággal rendelkezik.

Addig a betoncserép nehezebb - így jobban terheli a tetőszerkezetet, de jobban teljesít viharok esetében is. A fagykároknak is kisebb a lehetősége, hiszen sokkal kevesebb nedvességet szív magába, mint a kerámiacserép. Válassza a Terrán márkák egyikét, garantáltan nem fog csalódni az eredményben.

Megfelelő szigetelés tetőfólia segítségével

Amennyiben tetőről van szó, akkor kifejezetten fontos a megfelelő tetőfólia beszerzése a nedvességgel szembeni védelem kialakítása és a hatékony szigetelés érdekében. A legideálisabb esetben a tetőfóliák három rétegből állnak, amely ellenállóvá teszi a csapadékkal szemben, valamint átereszti a belső hő okozta párát egyaránt.

Azonban ezen szerepek biztosítása érdekében egy középső réteggel kell rendelkeznie, amely membrán névre hallgat. Így választás esetében érdemes megvizsgálnia a termék mellett szereplő “W”-t hiszen ez jelöli annak a mértékét, hogy a fólia mennyire minősül vízzárónak. A W1 minősítés számít a legjobb értéknek, azaz minél nagyobb az érték, annál rosszabb a minőség.