Blog

Mire használhatjuk az EPDM tömítést?

2023.06.20 09:43
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Blog cikkünkben az EPDM tömítéseket és ezek építőipari felhasználását mutatjuk be. Az EPDM, azaz az etilén-propilén-dién-monomer gumi kiváló minőségű szintetikus anyag, amelyet az építőiparban, az autóiparban, a villamossági iparban, és más területeken is felhasználnak.

Milyen előnyös tulajdonságok jellemzik az EPDM gumit?

Az EPDM gumi jól ellenáll az időjárási tényezőknek, az UV-sugárzásnak, a magas hőmérsékletnek, emiatt népszerű a kültéri alkalmazása például tetőfedésekhez, ablak- és ajtótömítésekhez. Savaknak, lúgoknak, olajoknak is jól ellenáll, így csövek, tömlők, tömítések készítésére is alkalmas. 

Rugalmassága és alacsony mértékű hőre lágyulása révén a magas hőmérsékletű környezetben is jól használható. Nem vezeti az elektromosságot, ezért kábelek, vezetékek szigetelésére is használható. A fizikai terhelést is jól bírja, nem szakad el, reped meg, vagy deformálódik el. 


Az EPDM tömítés felhasználása az építőiparban

Az építőiparban - kiváló időjárásállóságának köszönhetően - széles körben használják az EPDM gumit. Tetők vízszigetelésére, ablakok, ajtók tömítésére kiválóan alkalmas. Hatékonyan zárja le a réseket, csökkenti a hőveszteséget, megakadályozza a por és a nedvesség behatolását. Készülhetnek belőle vízelvezető rendszerek, vízszigetelő rétegek is. 

Webáruházunkban a polikarbonát-lemezek szereléséhez használatos fektető és tömítő EPDM gumit forgalmazzuk. A polikarbonát-lemezeket leszorító profillal célszerű rögzíteni, amelynek két oldalába EPDM tömítést kell tenni. Így a nedvesség nem jut be a lemezbe, ugyanakkor segíti a mozgását is. A lemezek középső részénél nem kötelezp leszorító profilt használni. Itt 50 centiméterenként vízhatlan leszorító kupakot kell alkalmazni a csavarokon. 


Napozószoba polikarbonát-tetővel

Napjaink divatos helyisége a ház mellé épített napozószoba, amit nem feltétlenül napozásra használunk, hanem tulajdonképpen bővíthetjük vele a lakóteret. Ez tulajdonképpen egy rekreációs tér, ami összeköti a beltéri helyiségeket a kerttel, illetve a kültéri részekkel. 

Lehet a házat a medencével összekötő napfényes pihenőszoba, vagy éppen egy északi fekvésű, kellemesen hűvös helyiség. Készülhet polikarbonát-tetővel, amely a káros UV-sugarakat nem engedi át, viszont a napfényt igen. Ennek az építésekor is használjunk bátram EPDM tömítést.

 

Miből készüljön a napozószoba?

Az előre gyártott elemekből felépülő napozószoba tartószerkezete alumíniumból vagy acélból készül, oldalfalai pedig többnyire üveglapok. Az egyedi gyártású napozószoba az Ön igényeinek megfelelően épülhet fel. Tartószerkezeti elemei fából, alumíniumból, acélból készülhetnek, oldalfalai üvegből, polikarbonátból. Tetőfedő anyagként polikarbonát-lemezt vagy bitumenes zsindelyt használhatunk. 

Az előbbieket ma már több színben gyártják. Ezek nemcsak árnyalatban, hanem bizonyos tulajdonságok tekintetében is eltérnek egymástól. A víztiszta polikarbonát-lemez nagymértékben átereszti a fényt, így használata elsősorban árnyékosabb helyekre javasolt. 

A szürke, az ezüst, az antracit, az opál szintén más-más fényáteresztő képességgel rendelkezik. Ezek közül az opál polikarbonát lemezen hatol át kevésbé a napfény. A bronz pedig a nap fényének jelentős részét lecsökkenti, így komfortos érzést biztosít a pihenéshez. 

Amennyiben bővebb információra van szüksége az EPDM tömítéseket, vagy egyéb termékeinket illetően, forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunk szakembereihez.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com