2022. augusztus 16.
2 perc

Az IKO zsindely nagyszerű tulajdonságai

Az IKO zsindely a gyártók között évek óta az egyik legnagyobb versenytársnak számít, hiszen tucatnyi stílusa, színe és formája csábító választás lehet bárki számára. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy érdemes befektetni egy ilyen típusú zsindely használatára a tető esetében, és vajon megéri majd az árát ez az anyag? 

 

Cikkünkben megmutatjuk, milyen tulajdonságokkal bír az IKO zsindely, és milyen tudnivalókat érdemes megismerni bitumenes zsindely telepítése előtt.

Az IKO zsindely felszerelése

 

Megfelelő képzettséggel és képességekkel a tetőzsindelyeket meglehetősen könnyű felszerelni. Mint minden projektnél, a megfelelő telepítés fontos a jó eredmény eléréséhez. Az IKO tetőzsindelyek hatékony beszerelésében jártas vállalkozó gondos kiválasztása segít a legjobb minőségű tető biztosításában.

 

Sok gyártó saját eljárással rendelkezik a költséghatékony gyakorlatok kidolgozására. Az IKO esetében ez a vertikálisan integrált üzleti modellünkből fakad, amely lehetővé teszi a tömeges mennyiségek gyártását és az alacsony árfekvés fenntartását. Az alacsonyabb gyártási költségeknek és a könnyű beépítésnek köszönhetően az IKO kiemelkedő értéket kínál a hosszú távú tetőfedési és meredek lejtésű munkákhoz.

 

Az IKO tetőzsindelyeket szigorúan tesztelték és fejlesztették, az innováció és a minőségi tervezés szem előtt tartásával. Az IKO zsindelyek honlapunkon többféle színválasztékban kaphatók, hogy kiegészítsék otthona megjelenését az Ön számára leginkább tetsző stílusban.

 

A zsindelytető legfontosabb előnyei

 

A zsindely a tető legfontosabb része. Ezek az elemek tartják az összes többi réteget, ezért nagyon fontos, hogy erősek és tartósak legyenek, hogy megóvják az épület lakóit az időjárás okozta károktól, például a szivárgásoktól.

 

Ha a víz képes behatolni a tetőszerkezetbe, a burkolat, a szarufák, a szegecsek és a rétegelt lemez mind-mind megsérülhet vizesedés vagy penész miatt. Ha korábban szivárgott a tető erős vihar vagy heves havazás után, akkor itt az ideje a tetőcserének!

 

Mivel a bitumenes zsindely könnyű, ezért alacsonyabb teherbírással rendelkező tetőszerkezetek esetében is alkalmazható. Az IKO zsindelyek kimondottan hajlékonyak, ezért ívelt tetőkhöz is kiválóan használhatóak nem túl alacsony dőlésszög esetében.

 

Mikor érdemes tetőt cserélni?

A zsindelyek várható élettartama 20-25 év is lehet, mely időtartam alatt hatékonyan védi az otthon lakóit. Érdemes a tetőfedő anyagokat még azelőtt lecserélni, hogy a károsodás első jelei megjelennének rajtuk.

A tető szivárgását nehéz észlelni, és gyorsan terjedhet, ezért a legjobb, ha figyelmeztető jelzéseket keresünk a károk megelőzésére. Ha repedt vagy hullámos a zsindely, az annak a jele lehet, hogy kezd tönkremenni, és hamarosan ki kell cserélni.

 

Ha a zsindely felkunkorodik, elszakad vagy ráncos, az annak a jele, hogy víznek volt kitéve, és a lehető leghamarabb szükséges cserélni. Ha olyan területen élünk, ahol erős szél fúj vagy gyakori az esőzés és a havazás, a legjobb, ha gyakran ellenőrizzük a tetőt, nincs-e rajta sérülés.

 

Természetesen az ilyen időjárás megterhelheti a tetőt, de ez azt is jelenti, hogy a vihar vagy a heves hó okozta károk nagyobb valószínűséggel észrevétlenek maradnak, amíg a probléma tovább nem terjed.

 

Tekintse meg a weboldalunkon elérhető nagyszerű tetőfedő anyagokat, és egyéb kiegészítőket is! Válassza a szakértelmet és a maximális biztonságot!

Belépve, mint