2024. május 25.
3 perc

Miből áll össze a végső hajópadló ár?

Miből áll össze a végső hajópadló ár?

A tökéletes hajópadló összeállításához először az ideális alapanyagot kell megtalálni. Ma már többféle anyag közül válogathatunk, viszont nem biztos, hogy mindegyik megfelel majd a célnak. A padló kialakítása során szinte ugyanazokat a szempontokat kell figyelembe venni, mint például egy teraszburkolat esetében. Természetesen a hajópadló ár is egy komoly tényező.

A hajópadló ár az alapanyagtól függ

A hajópadlók kialakításához többféle alapanyag elérhető. Ez az a burkolat, amit szinte mindenki először pillant meg, amikor a fedélzetre lép. Az első benyomás mindig nagyon fontos, pláne, ha vendégeket várunk a hajóra. Ahogy otthon egy kopott linóleum vagy egy széles kőlap, úgy itt sem ideális egy gyenge minőségű fa, vagy műanyag. 

A hajópadlónak ráadásul több szerepe is van. Ha biztosra akarunk menni, akkor a legjobb választás egy természetes, elegáns hatású alapanyag használata. Ez mindenkinek garantáltan tetszeni fog, ráadásul esztétikus környezetben az utazás is sokkal jobb.

Hozzájárul az egész élményhez, komfortosabb lesz az út és még a közlekedés is kényelmesebb lesz rajta. A legnépszerűbb anyagok, amelyek tökéletesen megfelelnek a célra: a vörösfenyő, a borovifenyő és a lucfenyő. Mindegyikből otthonos, kellemes benyomást keltő hajópadlót lehet létrehozni, aminek a kisugárzása is hozzájárul a komfortérzethez. 

Az eredeti fa hatását sok anyaggal meg lehet próbálni utánozni, de végül mindig ez lesz az ideális választás. Sokkal természetesebb a tapintása, a használata és a minősége. Vegyük alapul a lucfenyőt: a séta rajta kellemes, puha érzés, ezenfelül még a világos színe is bármelyik hajón jól mutat majd.

A modern hajópadlók ráadásul sokkal lassabban hűlnek le. Ez azt jelenti, hogy a téli éjszakákon sem kell félni attól, hogy amikor rálépünk, akkor egy jéghideg élményben lesz részünk. A megfelelően kialakított hajópadlót onnan ismerhetjük fel, hogy még zoknit sem kell felhúzni a közlekedéshez. A fa alapból egy rugalmas anyag, ami az ízületeket sem fogja annyira megterhelni.

 

Melyiket válasszuk?

Ott van például a vörösfenyő hajópadló, aminek a minőségi besorolása “A/B”. Többféle keresztmetszetben érhető el, a profilja pedig járó és fózolt. A hajópadló ár elsősorban egy tényezőtől függ: hány csomagot rendelünk. Az előbb említett termék esetében az egy csomag 2,92 négyzetmétert jelent. 

Ebből már könnyedén ki lehet számítani azt, hogy pontosan hány csomagra van szükségünk. Fontos, hogy ezek a paraméterek az egyes alapanyagok esetében eltérhetnek, így vásárlás előtt mindig alaposan tájékozódjunk, ne a rendelés után érjen minket az a kellemetlenség, hogy egyszerűen nem elegendő a beszerzett mennyiség a hajópadló kialakításához.

Önmagában a padló beszerzésével még nem vagyunk kész. Az összeszerelés viszonylag egyszerűen megoldható, de ahhoz, hogy hosszú élettartamú legyen a szerkezet, felületkezelésre is szükség lesz. 

Ehhez érdemes lakkot, olajat vagy festéket használni. Hosszú távon karcmentesek és kopásállóak lehetnek a megfelelő kezeléssel. A takarítás is viszonylag egyszerű, a hézagmentes illeszkedésnek köszönhetően pedig attól sem kell tartani, hogy a kosz beférkőzik az elemek közé.

 

Minden szükséges eszköz, kiegészítőt egyszerűen beszerezhetünk

Webáruházunk kínálatában minden megtalálható, ami elengedhetetlen a tökéletes hajópadló kialakításához. Csavarokra, kapocsokra is szükség lesz, valamint a megfelelő szerszámok használatára. Ajánlott vásárlás előtt szakemberrel is egyeztetni, hogy tudjuk mi az, ami elengedhetetlen a hajópadlóhoz.

Belépve, mint