2022. augusztus 16.
2 perc

Alumínium U profil használata polikarbonát lemezekhez

Az alumínium U profilok kis súllyal rendelkeznek, a velük való munka pedig igen egyszerű a polikarbonát lemezek összeszerelése esetén. A kiváló minőségű alu U profilok korrózióállóságuk és időjárásállóságuk miatt különösen alkalmasak univerzális építőelemként kerítések építéséhez. 

 

Az eloxált alumíniumból készült U profilokat gyakran használják vezetősínként és szegélyezésre, valamint élvédő profilként is. Az ipar és a kereskedelem szinte minden területén használhatóak, ezért igazán univerzális segítséget nyújtanak.

Az alu U profilok tulajdonságai

 

Az alumíniumprofilok fő előnyei közé tartozik kis súly, a strapabíróság, és a könnyű telepíthetőség. A velük való munka is igazán egyszerű, hiszen könnyen vághatóak. A tartósság tekintetében a magas korrózióállóság és a felületkezelés lehetősége pedig lehetővé teszi a profilokat beltéri és kültéri használatra is. Így nagyszerű választásnak bizonyulhatnak teraszok vagy erkélyek építése során.

 

Az alumínium U profilok a panelek külső élére kerülnek rögzítésre, ezért ezeket végprofiloknak vagy élprofiloknak is nevezik. A keresztmetszetben az U betűhöz hasonló profil a panel élét elől, a vágott élen és hátul is körülfogja. A hagyományos L alakú szögprofilokkal ellentétben ez a forma lényegesen nagyobb merevséggel rendelkezik, és lehetővé teszi a láthatatlan csavarkötést hátulról, hogy javítsa a 6 mm-es, alacsonyabb hajlítási merevségű panelek stabilitását. 

 

A vágott élek teljes körbezárásának megvan az a döntő előnye, különösen fa- vagy forgácslap esetében, hogy furnér nélküli vágott éleknél nem áll fenn a fa víz miatti megduzzadásának veszélye. Az U profilokat egyszerűen rá kell nyomni a panelek külső szélére, de a biztos tartás érdekében érdemes ragasztani vagy csavarozni is.

 

Tartósság és esztétikus megjelenés

 

A kínálatunkban elérhető alumíniumprofilokat kiemelkedő korrózióállóság jellemzi. Az alumínium időtlen, és a tipikus ezüst felület tetszés szerint kombinálható színes panelekkel, áttetsző panelekkel, vagy akár fa megjelenésű dekoratív panelekkel is. Ez igazán vonzó megjelenést biztosít, amely hozzájárul a kiváló minőségű összképhez, különösen a belsőépítészetben. 

 

A végprofilok például képek és táblák egyedi keretezésére is használhatóak. Alkalmazhatóak továbbá megvilágított kijelzőkhöz és reklámtáblákhoz is a vizuális benyomás fokozása érdekében. Ezenkívül a vágóélek le vannak fedve, így az általában éles szélű fűrészélek vágásából eredő sérülések veszélye jelentősen csökken. A tömör alumíniumprofilok nagy merevsége azt is jelenti, hogy a 6 mm vastag panelformátumok stabilizálhatók, mivel anyagtól függően egy panel hajlítási merevsége meglehetősen alacsony lehet.

 

Mire figyeljünk polikarbonát lemezek telepítésénél?

 

Az U profil segítségével lezárhatjuk a polikarbonát lemezek hosszanti oldalainak felső és alsó szélét. A polikarbonát vagy alumíniumprofil kiválasztása csak egyéni ízlés kérdése, de csak a tömör alumínium és a párazáró szalag felhelyezése után szabad azt telepíteni.

 

Telepítés előtt ellenőrizzük az UV-védett oldalt, melyet a tető ég felé néző felső oldalára kell felszerelni. Zárjuk le a lapok hosszanti oldalának felső szélét tömör alumíniumszalaggal, hogy megakadályozzuk a víz és a por bejutását a szerkezetbe! Végül zárjuk le a lapok hosszanti oldalának alsó szélét párazáró alumíniumszalaggal, mely biztosítja a kondenzvíz elvezetését, emellett távol tartja a rovarokat, és a por bejutását is akadályozza.

 

Tekintse meg a kínálatunkban elérhető nagyszerű minőségű anyagokat, és szerezzen be mindent egy helyen!

Belépve, mint