Blog

A zsindely felhasználásának előnyei

2020.12.30 09:38
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Családi házak esetében kifejezetten lényeges a megfelelő tetőszerkezet kialakítása, hiszen mind a biztonságos mindennapok megalapozása érdekében, mind a fűtés hatékonyságának kihasználása és beázások elkerülése miatt érdemes befektetni minőségi tetőbe. A cserepes lemezek mellett ma már kifejezetten nagy népszerűségnek örvendenek a bitumenes zsindelyek, főleg abban az esetben, ha a ház tetejének a teherbírása korlátozott. Kifejezetten változatosan felhasználható, mivel számos színben és formában elérhető, mindemellett sokkal kedvezményesebb áron beszerezhető, mint az egyéb tetőfedő anyagok. 

 

A zsindely egyszerűen alkalmazható tagolt és íves tetők kialakításához is, annak a tulajdonságának köszönhetően, hogy hajlított és könnyedén felveszi a tető ívét, így a legbonyolultabb és egyedi kinézetű tetők fedésére is alkalmas lehet. Új tetők építése mellett mindemellett akár palatetők átfedésére is alkalmazható. Azonban azzal érdemes tisztában lennie, hogy a zsindely csupán sima felületen használható, hagyományos lécezésű tető esetében nem alkalmazható. 

A zsindely felhelyezésének kulcsa

 

Az utóbbi esetben is létezik egy megoldás, OSB lapok segítségével vagy szélezett deszkák használata által orvosolható a probléma. Így már biztosított a sima felület, amelyre felkerülhetnek a zsindelylemezek. OSB esetében legalább 15 centiméteresnek kell lennie a lapoknak, míg deszkázásnál elegendő a 2 centiméteres vastagság. A felülettel szemben támasztott lényeges követelmény továbbá, hogy tiszta, száraz és sima legyen, hiszen csak így kivitelezhető a biztonságos és tartós rögzítés.

 

A zsindely alapanyag szempontjából több anyagból tevődik össze. Alsó része egy üvegfátyolbetétes oxidált bitumenlemez, amelyre a színes palaőrleményből készült felső réteg kerül. Megkönnyíti a felhelyezését, hogy a lemezek egész felülete öntapadós, azonban mégis szükséges biztonsági leszögelésekkel ellátni annak érdekében, hogy ellenálljon az időjárás viszontagságainak és időtálló maradjon. Legelterjedtebb változata a hódfarkú vagy téglalap forma, amely több színben is beszerezhető. Továbbá elmondható, hogy 90-130°C-ig hőálló, így nyáron is igen tartós olyan helyeken is, ahol közvetlen napsütésnek van kitéve.

 

A zsindely előnyei

 

A zsindely legnagyobb előnye, hogy könnyű, így olyan tetőkön is alkalmazható, amelyek teherbírási képessége kifejezetten alacsony. Az időjárás viszontagságaival és egyéb külső hatásokkal szemben nagy ellenállóságot mutat. Eső mellett tűz- és szélállóak egyaránt. Szakemberek, de akár Ön számára is kifejezetten egyszerű a telepítése öntapadó voltának köszönhetően, valamint éppen ezért kevés hulladék képződik a felrakásakor. Mindemellett mellette szólhat az a tényező is, hogy abban az esetben, ha valóban szakszerűen kerül felrakásra a zsindely, akkor nem juthat alá sem por, sem pedig víz. Amennyiben szeretné jobban megismerni a folyamatot, akkor keresse bátran szakembereinket!

 

Ennek tükrében nincs szükség alátétfóliára sem. Hangszigetelő képessége kiemelkedően jó a többi tetőfedő anyaghoz képest. Mindenekelőtt azonban érdemes kiszámolnia, hogy mennyi zsindelyre lesz szüksége ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű csomagot vásároljon. A csomagok minden esetben tartalmazzák a lefedhető terület nagyságára vonatkozó méreteket, azonban mindig érdemes 10-20%-kal többet rendelni, hiszen számolni kell a gerinc és a kezdősorok kialakításával egyaránt. 


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 11.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 11.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com