2023. október 20.
2 perc

Mire használhatjuk a Naturoll pro üveggyapotot?

Mire használhatjuk a Naturoll pro üveggyapotot?

Ebben a blogcikkben a Knauf Naturoll Pro üveggyapot jellemzőiről és felhasználási területeiről olvashat. A házak szigetelése ugyanis fontos tényező a komfortos lakókörnyezet megteremtésében és az energiahatékonyság javításában. Az optimális szigetelőanyag kiválasztásához ezért érdemes informálódni a különféle lehetőségekről.

Az univerzális üveggyapot

A megfelelő szigetelőanyag kiválasztása már a ház tervezése során kulcsfontosságú, mivel hatással van a későbbi energiafogyasztására és a ház komfortjára. A sokféle variáció közül webáruházunkban üveggyapotból és kőzetgyapotból készült termékeket forgalmazunk. Mindkét anyag tartós, tűzálló, és alacsony hővezető képessége miatt hatékonyan képes megőrizni a hőt a házban, csökkentve ezáltal télen a fűtési, nyáron a hűtési költségeket.

Az üveggyapot az egyik leggyakrabban használt szigetelőanyag a világon, ugyanis könnyű, egyszerűen kezelhető és telepíthető. Így ideális a ház különböző szigetelési feladatainak megvalósításához. Tartós és hosszú élettartamú anyag, így hosszú távú befektetést jelent. Környezetbarátnak számít, mivel 80-90 százalékban újrahasznosított üvegből készül. 

A Knauf szigetelőanyagok jellemzői

A Knauf egy német cég, amely világszerte ismert és elismert a különböző építőipari termékeinek köszönhetően. Üveggyapotból és kőzetgyapotból készült anyagai praktikusan használhatóak az épületek hő- és hangszigetelésére. Mivel tűzállóak, az épület tűz elleni védelmét is szolgálják. A Knauf szigetelőanyagok különböző vastagságban és sűrűségben érhetőek el, amelyek közül az adott projekt igényeinek megfelelően célszerű választanunk.  

 

Milyen szigetelési feladatokra alkalmas a Knauf Naturoll Pro 039?

  • A Knauf Naturoll Pro 039 kifejezetten alkalmas tetőtér szigetelésére, mivel jól felilleszthető a tetőtérben lévő kisebb vagy nehezebben elérhető területekre is. Fontos, hogy a tetőfelület tiszta és száraz legyen. A szigetelőanyag felhelyezése előtt tehát ellenőrizzük, és javítsunk meg minden repedést vagy lyukat a tetőn. Az üveggyapotot méretre szabva, a tetőtartók között helyezzük el. Célszerű védőruházatot, maszkot és kesztyűt használni a felrakás során, ugyanis az üvegszálak irritálhatják a bőrt.
  • A falak hőszigetelésére is gyakran alkalmazzák, hiszen így tudják csökkenteni az energiafelhasználást. Válasszunk megfelelő vastagságú és sűrűségű paneleket a fal méretének megfelelően. Az anyagot a falra ragasztóval és rögzítőelemekkel rögzítsük úgy, hogy a szellőzésre és a párazárásra is ügyelünk.
  • A belső falakba építve az egyes helyiségek közötti hangszigetelés megvalósítására is alkalmas, hiszen a Naturoll Pro erre is kiváló. A hatékonyságának növelése érdekében telepítsünk dupla réteg üveggyapotot a falak közé. Használjunk gipszkartont az üveggyapot réteg előtt és után is. 
  • Hatékonyan csökkenti a padló alatti hőveszteséget is, így padlószigetelésként is használható. Ebben az esetben is meg kell tisztítani a régi burkolatot, majd elhelyezni az anyagot a padló alatt. Fontos, hogy az egyes rétegek között ne maradjon hézag, majd erre helyezzük rá az új padlót. 

 

Amennyiben bővebb információra van szüksége a Knauf szigetelőanyagokkal kapcsolatban, kérjük forduljon ügyfélszolgálatunk szakembereihez, vagy személyesen keresse fel valamelyik telephelyünket.

Belépve, mint