Blog

Mire használhatjuk a Naturoll pro üveggyapotot?

2023.10.20 09:45
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Ebben a blogcikkben a Knauf Naturoll Pro üveggyapot jellemzőiről és felhasználási területeiről olvashat. A házak szigetelése ugyanis fontos tényező a komfortos lakókörnyezet megteremtésében és az energiahatékonyság javításában. Az optimális szigetelőanyag kiválasztásához ezért érdemes informálódni a különféle lehetőségekről.

Az univerzális üveggyapot

A megfelelő szigetelőanyag kiválasztása már a ház tervezése során kulcsfontosságú, mivel hatással van a későbbi energiafogyasztására és a ház komfortjára. A sokféle variáció közül webáruházunkban üveggyapotból és kőzetgyapotból készült termékeket forgalmazunk. Mindkét anyag tartós, tűzálló, és alacsony hővezető képessége miatt hatékonyan képes megőrizni a hőt a házban, csökkentve ezáltal télen a fűtési, nyáron a hűtési költségeket.

Az üveggyapot az egyik leggyakrabban használt szigetelőanyag a világon, ugyanis könnyű, egyszerűen kezelhető és telepíthető. Így ideális a ház különböző szigetelési feladatainak megvalósításához. Tartós és hosszú élettartamú anyag, így hosszú távú befektetést jelent. Környezetbarátnak számít, mivel 80-90 százalékban újrahasznosított üvegből készül. 

A Knauf szigetelőanyagok jellemzői

A Knauf egy német cég, amely világszerte ismert és elismert a különböző építőipari termékeinek köszönhetően. Üveggyapotból és kőzetgyapotból készült anyagai praktikusan használhatóak az épületek hő- és hangszigetelésére. Mivel tűzállóak, az épület tűz elleni védelmét is szolgálják. A Knauf szigetelőanyagok különböző vastagságban és sűrűségben érhetőek el, amelyek közül az adott projekt igényeinek megfelelően célszerű választanunk.  

 

Milyen szigetelési feladatokra alkalmas a Knauf Naturoll Pro 039?

  • A Knauf Naturoll Pro 039 kifejezetten alkalmas tetőtér szigetelésére, mivel jól felilleszthető a tetőtérben lévő kisebb vagy nehezebben elérhető területekre is. Fontos, hogy a tetőfelület tiszta és száraz legyen. A szigetelőanyag felhelyezése előtt tehát ellenőrizzük, és javítsunk meg minden repedést vagy lyukat a tetőn. Az üveggyapotot méretre szabva, a tetőtartók között helyezzük el. Célszerű védőruházatot, maszkot és kesztyűt használni a felrakás során, ugyanis az üvegszálak irritálhatják a bőrt.
  • A falak hőszigetelésére is gyakran alkalmazzák, hiszen így tudják csökkenteni az energiafelhasználást. Válasszunk megfelelő vastagságú és sűrűségű paneleket a fal méretének megfelelően. Az anyagot a falra ragasztóval és rögzítőelemekkel rögzítsük úgy, hogy a szellőzésre és a párazárásra is ügyelünk.
  • A belső falakba építve az egyes helyiségek közötti hangszigetelés megvalósítására is alkalmas, hiszen a Naturoll Pro erre is kiváló. A hatékonyságának növelése érdekében telepítsünk dupla réteg üveggyapotot a falak közé. Használjunk gipszkartont az üveggyapot réteg előtt és után is. 
  • Hatékonyan csökkenti a padló alatti hőveszteséget is, így padlószigetelésként is használható. Ebben az esetben is meg kell tisztítani a régi burkolatot, majd elhelyezni az anyagot a padló alatt. Fontos, hogy az egyes rétegek között ne maradjon hézag, majd erre helyezzük rá az új padlót. 

 

Amennyiben bővebb információra van szüksége a Knauf szigetelőanyagokkal kapcsolatban, kérjük forduljon ügyfélszolgálatunk szakembereihez, vagy személyesen keresse fel valamelyik telephelyünket.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 11.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 11.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com