Blog

Tetődeszkázás bitumenes zsindely esetében

2022.04.19 09:26
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Néhány fedési mód, például a bitumenes zsindely használata esetén szükséges lépés lehet a tetődeszkázás. Ennek segítségével javíthatjuk a fedés hatékonyságát és minőségét, amely elengedhetetlen minden épület esetében. 

 

Így elkerülhető lesz a csapadék szivárgása, valamint a hőszigetelés is jobban szolgálja az otthon lakóit. Cikkünkben megmutatjuk, mire érdemes figyelni ilyen típusú tetőfedés esetén.

Lucfenyő használata tetődeszkázás kivitelezéséhez

 

A tetődeszkázás során alkalmazott deszkaborítás egy összefüggő alapréteg, amelyeket a szarufákra kell helyezni. A deszkák jellemzően 24-25 mm-es vastagságúak, 10 cm szélesek, és főleg lucfenyőből készülnek. 

 

A lucfenyő igen kedvelt alapanyag az építőiparban, hiszen rendkívül szívós. Hegyvidéki vagy kontinentális éghajlaton teremnek, így gyakorlatilag bármilyen környezeti hatásnak ellenállnak. Alacsony sűrűségűek, tehát a puhafák csoportjába sorolhatóak, ennek ellenére meglepő, milyen tartós és rugalmas fáról is beszélünk. A szakemberek azért is kedvelik a lucfenyőt, mert könnyű vele dolgozni, és a pácolás, valamint a felületkezelés sem okoz gondot.

 

A honlapunkon elérhető lucfenyődeszkák első osztályú minősítéssel rendelkeznek. Többféle keresztmetszettel és hosszúságban kaphatóak, emellett kiegészítésként impregnálás, rovar, gomba és penész elleni, valamint faanyagvédő réteg is kérhető rá. A réteg tartóssága és élettartama növelhető, ha gondoskodunk a megfelelő védelemről és impregnálásról.

 

Következő lépések

 

A deszkázat elkészítése után OSB lapok rögzítése szükséges, amelyek később a bitumenes lemezek megtartásában fognak segíteni. A bitumen vagy zsindely öntapadós felülettel rendelkezik, és igen kis súlyú, ezért alacsony teherbírású felületeknél remek alternatívát nyújt. 

 

Nem véletlenül igen kedvelt tetőfedő anyag, hiszen más versenytársaival szemben jóval több előnyös tulajdonsággal bír. Hajlékonysága nagyszerűen kihasználható ívelt tetőknél, ahol fontos, hogy minél inkább formára igazítható legyen. Fontos azonban, hogy a felület, amelyre rögzítésre kerül, minél simább legyen. Ellenkező esetben egyenetlen súlyelosztás következhet be, és a ragasztás elengedhet.

 

Tudnivalók a rögzítésről

 

Bár gyakran szkeptikusak vagyunk az építőiparban ragasztással történő munkálatok sikerességével szemben, a bitumen esetében nem szükséges aggódni. A megfelelő lépések betartásával a rögzítés kiválóan ellenáll akár extrém időjárási körülményeknek is. 

 

Ha vízszintes felületet szeretnénk lefedni, a bitumen ebben is segítségünkre lehet. Nemcsak tetőfedés szempontjából praktikus, hanem tűzállósága lévén tűzfalat is képez, mely esztétikailag is jó választás.

 

A bitumenes zsindelytetőhöz elengedhetetlen az alátétlemez és a fogadószerkezet kiépítése, amely gyakran riasztó lehet a magas árak miatt. Érdemes egy nagy levegőt, egy ceruzát és egy papírt venni, és kiszámolni a költségeket - a végeredmény igen meglepő lehet, jó értelemben.

 

A bitumennel való munkálatok során nagyon kevés anyagveszteséggel számolhatunk. Emellett a könnyű megmunkálhatóság lévén jóval gyorsabban dolgozhatunk más tetőfedő anyagokhoz hasonlítva. Így tehát kijelenthetjük, hogy összességében gazdaságosabb megoldást nyújt ez a fajta tetőfedés.


Tekintse meg a honlapunkon elérhető alapanyagok széles választékát, és szerezze be a munkálataihoz szükséges kiegészítőket is! Kérdés esetén örömmel állunk rendelkezésére elérhetőségeink valamelyikén.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com