Blog

Mi a BSH gerenda, és mire használhatjuk?

2023.07.14 07:23
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Az építészetben folyamatosan megjelennek új, innovatív építőanyagok, amelyek lehetővé teszik a hatékonyabb és fenntarthatóbb építékezést. Az egyik ilyen népszerű, új anyag a BSH gerenda, azaz a bélelt szálgerenda, amely számos előnnyel rendelkezik a hagyományos változathoz képest.

Mi a BSH gerenda?

Webáruházunkban a gyalult termékek között található a BSH gerenda, amely olyan fa alapú anyag, ami több rétegből áll. A rétegeket ragasztóval illesztik össze, így ez a szerkezet nagy szilárdságot és stabilitást biztosít, megnövelve ezáltal a feszítőszilárdságot és terhelhetőséget. 

 

Milyen előnyös tulajdonságokkal rendelkezik?

A rétegragasztott gerenda jelentősen nagyobb terhelhetőséggel rendelkezik, mint a hagyományos társai. Ezáltal hosszabb fesztávokon lehet alkalmazni ezt a gerendát, anélkül, hogy a stabilitás csökkenne. Ez a nagyfokú strapabírás a ragasztott rétegeknek és a gyártási technológia kiforrottságának köszönhető. 

A BSH gerendát nagyfokú méretstabilitás jellemzi, ugyanis a gyártás során az anyagot szárítják. A ragasztórétegek miatt nagymértékben víztaszítóvá válik, nem hajlamos a zsugorodásra sem a megduzzadásra. A ragasztó bizonyos mértékig tűzállóvá is teszi, növelve ezáltal az épületek biztonságát. 

További előnye, hogy könnyen megmunkálható anyag, ami lehetővé teszi olyan egyedi szerkezetek létrehozását, amelyek hagyományos gerendával nehezen lennének megvalósíthatóak. Emellett jó hangszigetelő tulajdonsággal rendelkezik, ami által csökkenthető a zaj átvitele az épületben. 

Mivel nagyon alacsony a nedvességtartalma, a farontó gombák és rovarok nem élnek meg benne, így nincs szükség a kártevők elleni kezelésre sem. Ez a tulajdonsága jelentősen megnöveli a felhasználhatóság körét, hiszen nem tartalmaz káros vegyszereket, így az épület olyan részein is alkalmazhatjuk, amivel közvetlenül érintkezünk. 

 

Mit készíthetünk BSH gerendából?

BSH gerendából tartószerkezeteket, vázszerkezeteket, tartóoszlopokat hozhatunk létre, hiszen rendkívüli mértékben terhelhetőek. Lehetővé teszik a nagy fesztávolságok áthidalását, könnyű és erős tetőstruktúrák, födémek létrehozását. 

Alkalmasak lépcsők kialakításához is, hiszen egyedi formázhatóságuk lehetővé teszi a dizájnos és tartós lépcsők létrehozását. Gerendafüggönyök és árnyékolók kialakítására is használhatjuk őket, ha az épületben erre van szükség. Ezeken kívül számos esztétikus beltéri elem - például bútorok, mennyezeti gerendák, lépcsőkorlátok- készíthetők belőle. Ezek az elemek esztétikus és természetes megjelenést adnak az épület belső terének. 

A webáruházunkban kapható lucfenyő rétegragasztott BSH gerenda kizárólag jó minőségű alapanyagok felhasználásával készül a DIN 1052:2008 szabvány GL 24 és GL 28 szilárdsági osztályai szerint. A 40 mm vastag, szabályos lamellákat környezetbarát és időjárásálló melamingyanta fogja össze. 

A tartófelülete gyalult és éltöréssel van ellátva. Hosszanti irányban is toldva van, ami azonban nem befolyásolja a stabilitást. Szinte bármilyen célra felhasználhatjuk, a lakóházak építése során éppúgy, mint az ipari létesítményekhez. 

Amennyiben részletesebb információra van szüksége a BSH gerendák felhasználásával kapcsolatban, kérjük nyugodtan forduljon ügyfélszolgálatunk szakembereihez.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com