OSB lap, Rétegelt lemez, Betonyp lap

A könnyűszerkezetes házak virágkorukat élik, így egyre többször találkozhat olyan kifejezésekkel, mint az OSB lap vagy a rétegelt lemez, amely mind szükséges az adott építmény felhúzásához. Érdemes tisztában lennie a felhasználásukkal, valamint hasznosságukkal, hiszen csak ennek tükrében lesz képes dönteni arról, hogy az új ház felhúzásakor vagy a régi felújításakor melyik anyag lesz az Ön számára a legideálisabb és legidőtállóbb használat szempontjából.

Számos lehetőség közül válogathat webshopunkban is, így próbálunk segítségére lenni, hogy a legjobb döntést tudja meghozni.

OSB lap és rétegelt lemez a kínálatunkban

Cégünk célja, hogy egyszerűbbé tegye az építkezést, a barkácsolást vagy egyéb, fával összefüggő kreatív munkát, és olyan alapanyagot szolgáltasson, ami a minőséget és a megbízhatóságot tükrözi. Legyen szó gyalult termékekről, fenyő fűrészárukról vagy OSB lapokról. Hiszen nem mindegy, hogy miből épül fel az a ház, melyet később otthonnak nevezhet. 

Az OSB lapok 

Az OSB egy angol mozaikszó, amely fordításban annyit tesz, hogy irányított szálelrendezésű lap, amely az anyagszerkezetére utal. Ez a különleges szerkezet felelős a lapok szilárdságáért és tartósságáért egyaránt. Több típusa létezik, kínálatunkban megtalálhatja a normál és a nútféderes típust egyaránt. 

A OSB lapokat leggyakrabban vastagságuk és típusuk alapján csoportosítják. Míg az előbbi esetben 6, 8, 10, 12, 15, 18, 22, 25, 30 és 40 mm-es változatból is válogathat. Az általunk forgalmazott legvékonyabb 6 mm-es OSB lap kifejezetten hajlékony, ezért ívek zsaluzásához és burkolatok elkészítéséhez is ajánlott. Míg a legvastagabbnak, a 40 mm-es extra teherbírásának köszönhetően járófelület kialakításánál lehet haszna. 

Típus szerint léteznek OSB 2-es, 3-as és 4-es lapok egyaránt, amelyek felhasználási területükről nyújtanak bővebb információt. Az OSB 2-es lapok belső tér burkolására hivatottak, mivel a száraz környezetet kedvelik. Az OSB 3-as lapok már nedves környezetben is jól használhatók és mérsékelten vízállók, míg a 4-esek nagy szilárdságú építőelemnek számítanak. 

A rétegelt lemezek

A rétegelt lemez szintén egy kifejezetten sokoldalúan felhasználható faanyag, de legismertebb felhasználási területe a belsőépítészet, azaz a burkolat készítése, a bútorgyártás vagy egyéb berendezési tárgyak létrehozása. A kínálatunkban megtalálható rétegelt lemez nyírfából készült, 6, 5, 9, 12, 15 és 18 mm-es méretben kapható csiszolt felületű tábla. 

Kínálatunkban a csúszásmentes rétegelt lemezt is megtalálhatja, amely szintén nyírfából készült, azonban egyik felülete csúszásmentes anyaggal, míg másik oldala fenolfilm bevonattal van ellátva. Így a legnépszerűbb felhasználási területe a jármű platólemezeként való alkalmazása, színpadborítás, lépcső és még számos olyan helyszín, amely akár közvetlen esőnek vagy nedvességnek van kitéve. Vastagsága igen változatos, hiszen számos méretben megvásárolhatja 6,5 mm-től egészen 40 mm-ig. Mindez csupán annak felhasználási módjától függ. 

További termékeink

Kategóriánkon belül megtalálhatja a cementkötésű faforgácslapot, amely felhasználható fal- és padlóburkolatként, álmennyezetként, tűzvédelmi célokra, kül- és beltéri használatra egyaránt. A lapok nem tartalmaznak azbesztet, valamint mind rovarokkal, mind pedig a penészesedéssel szemben ellenállók.

Belsőépítészeti megoldásokra megvásárolhatja a táblásított borovi fenyőlapokat, amelyekből polcok és bútorok egyaránt könnyen készíthetők. Mindemellett pedig zsalutáblákat is találhat kínálatunkban, nyír, nyár vagy fenyőből készülteket egyaránt. Míg fenyőből és nyárból 21 mm-es vastagság érhető el, addig a nyírfa esetében több vastagságból is válogathat.