2023. november 14.
3 perc

A kerti faház burkolat megoldási lehetőségei

A kerti faház burkolat megoldási lehetőségei

Ebben a blogcikkben azt mutatjuk be, hogy milyen lehetőségeink vannak a faház burkolat kiválasztását és kialakítását illetően. Sokan készítenek ugyanis kerti faházat a különböző tárolási célokra, hiszen stílusos, természetes megjelenésével jól beleillik a rendezett kert összképébe. 


A faházak belső kialakítása során fontos, hogy megfelelő burkolóanyagot válasszunk, hiszen egyrészt esztétikailag meghatározza a ház kinézetét, másrészt a hőszigetelés szempontjából is lényeges. Akár a gyalult termékek, akár a rétegelt lemezek vagy OSB lapok közül választunk, az esztétikus eredmény érdekében jó minőségű faanyagokkal célszerű dolgoznunk.

Milyen faház burkolat megoldások állnak a rendelkezésünkre?

  • A lambéria hagyományos, fából készült burkolóanyag, amely ideális választás a faház belső tereibe. A természetes fafelület melegen és otthonosan hat, miközben könnyen kezelhető és tartós megoldást jelent. E termék esetében különböző fajtákból választhatunk attól függően, hogy milyen stílusban szeretnénk berendezni a kerti építményt. A webáruházunkban is kapható, kedvező árú luc- vagy a borovifenyő lambéria kiváló választás lehet.

  • Ha modern, letisztult hatású épületet szeretnénk kialakítani, a rétegelt lemez lehet a megfelelő. Ez a könnyű és erős anyag egyenletes felülete révén lehetővé teszi a könnyű kezelhetőséget. Webáruházunkban fenyő-, nyír- és csúszásmentes rétegelt lemezek közül választhat. Mindhárom alkalmas beltéri fal- vagy mennyezetburkolatként, illetve a vastagabb kivitelű anyagok padlóhoz is használhatóak.

  • Az OSB lapokból szintén kialakítható a faház burkolat, hiszen jól megmunkálható, könnyen vágható, fúrható anyagról van szó. Ezek a lapok faforgácsból és ragasztóból készülnek, ami erős és tartós felületet eredményez. A webáruházunkban is kapható 12 mm-es OSB-3 lap mérsékelten vízálló termék, amely akár kültéri felhasználásra is megfelelő lehet. Ez az anyag normál kialakítású és nútféderes változatban is elérhető. Az OSB lapok egyébként különböző méretvastagságokban rendelhetők, a felhasználás céljának megfelelően.
  • Egy kerti fa- vagy szerszámtároló belső burkolóanyagának a deszka is tökéletes megoldást jelent. Különböző méretű és vastagságú változatok közül válogathatunk, így a felhasználás célja szerint egyedire szabhatjuk a tárolónk megjelenését.

 

Milyen legyen a padlóburkolat?

A padlóburkoló anyagot mindenképpen a kerti faház felhasználási célja szerint határozzuk meg, hiszen a nagy terhelésnek kitett tároló aljzatának is strapabírónak kell lennie. Tehát egy fatároló padlójához megfelelő lehet a betonelemek lerakása, viszont egy szerszámtároló, vagy kerti játszóház esetében nyugodtan lehet ez is fa. 

Stílusos padló alakítható ki vastagabb, csúszásmentes rétegelt lemezből, vagy hajópadlóból. Ez utóbbi termék nagyon erős, tartós, és megfelelő felületkezelést követően könnyen tisztán tartható, ami fontos szempont, ha például a gyerekek számára készítjük a kis házikót. 

Szintén tartós padló alakítható ki WPC-ből, hiszen a fa és a műanyag előnyös tulajdonságait ötvözi. Ha az épület előtti teraszt szeretnénk burkolni, ez a vízálló, kompozit termék erre is tökéletes lehet.

 

A faház szigetelése

Amennyiben a kerti faházban a hűvösebb időkben is szeretnénk tartózkodni, el kell látnunk szigeteléssel is. Ebben az esetben szendvicsszerkezetű falakat kell létrehoznunk, ahol a külső falrétegre belülről üveggyapotot vagy kőzetgyapotot teszünk, amelyeket a belső falburkolóanyaggal lefedünk. 

Amennyiben bővebb információra van szüksége a faház burkolat anyagának kiválasztásával kapcsolatban, kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat.

Belépve, mint