Blog

A kerti faház burkolat megoldási lehetőségei

2023.11.14 13:48
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Ebben a blogcikkben azt mutatjuk be, hogy milyen lehetőségeink vannak a faház burkolat kiválasztását és kialakítását illetően. Sokan készítenek ugyanis kerti faházat a különböző tárolási célokra, hiszen stílusos, természetes megjelenésével jól beleillik a rendezett kert összképébe. 


A faházak belső kialakítása során fontos, hogy megfelelő burkolóanyagot válasszunk, hiszen egyrészt esztétikailag meghatározza a ház kinézetét, másrészt a hőszigetelés szempontjából is lényeges. Akár a gyalult termékek, akár a rétegelt lemezek vagy OSB lapok közül választunk, az esztétikus eredmény érdekében jó minőségű faanyagokkal célszerű dolgoznunk.

Milyen faház burkolat megoldások állnak a rendelkezésünkre?

  • A lambéria hagyományos, fából készült burkolóanyag, amely ideális választás a faház belső tereibe. A természetes fafelület melegen és otthonosan hat, miközben könnyen kezelhető és tartós megoldást jelent. E termék esetében különböző fajtákból választhatunk attól függően, hogy milyen stílusban szeretnénk berendezni a kerti építményt. A webáruházunkban is kapható, kedvező árú luc- vagy a borovifenyő lambéria kiváló választás lehet.

  • Ha modern, letisztult hatású épületet szeretnénk kialakítani, a rétegelt lemez lehet a megfelelő. Ez a könnyű és erős anyag egyenletes felülete révén lehetővé teszi a könnyű kezelhetőséget. Webáruházunkban fenyő-, nyír- és csúszásmentes rétegelt lemezek közül választhat. Mindhárom alkalmas beltéri fal- vagy mennyezetburkolatként, illetve a vastagabb kivitelű anyagok padlóhoz is használhatóak.

  • Az OSB lapokból szintén kialakítható a faház burkolat, hiszen jól megmunkálható, könnyen vágható, fúrható anyagról van szó. Ezek a lapok faforgácsból és ragasztóból készülnek, ami erős és tartós felületet eredményez. A webáruházunkban is kapható 12 mm-es OSB-3 lap mérsékelten vízálló termék, amely akár kültéri felhasználásra is megfelelő lehet. Ez az anyag normál kialakítású és nútféderes változatban is elérhető. Az OSB lapok egyébként különböző méretvastagságokban rendelhetők, a felhasználás céljának megfelelően.
  • Egy kerti fa- vagy szerszámtároló belső burkolóanyagának a deszka is tökéletes megoldást jelent. Különböző méretű és vastagságú változatok közül válogathatunk, így a felhasználás célja szerint egyedire szabhatjuk a tárolónk megjelenését.

 

Milyen legyen a padlóburkolat?

A padlóburkoló anyagot mindenképpen a kerti faház felhasználási célja szerint határozzuk meg, hiszen a nagy terhelésnek kitett tároló aljzatának is strapabírónak kell lennie. Tehát egy fatároló padlójához megfelelő lehet a betonelemek lerakása, viszont egy szerszámtároló, vagy kerti játszóház esetében nyugodtan lehet ez is fa. 

Stílusos padló alakítható ki vastagabb, csúszásmentes rétegelt lemezből, vagy hajópadlóból. Ez utóbbi termék nagyon erős, tartós, és megfelelő felületkezelést követően könnyen tisztán tartható, ami fontos szempont, ha például a gyerekek számára készítjük a kis házikót. 

Szintén tartós padló alakítható ki WPC-ből, hiszen a fa és a műanyag előnyös tulajdonságait ötvözi. Ha az épület előtti teraszt szeretnénk burkolni, ez a vízálló, kompozit termék erre is tökéletes lehet.

 

A faház szigetelése

Amennyiben a kerti faházban a hűvösebb időkben is szeretnénk tartózkodni, el kell látnunk szigeteléssel is. Ebben az esetben szendvicsszerkezetű falakat kell létrehoznunk, ahol a külső falrétegre belülről üveggyapotot vagy kőzetgyapotot teszünk, amelyeket a belső falburkolóanyaggal lefedünk. 

Amennyiben bővebb információra van szüksége a faház burkolat anyagának kiválasztásával kapcsolatban, kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 11.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 11.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com