2024. január 08.
2 perc

Mi mindenre alkalmazható a tetőfedő lemez?

Mi mindenre alkalmazható a tetőfedő lemez?

Ebben a blogcikkben a tetőfedő lemez funkcióját és felhasználását mutatjuk be. A bádogtermékek felszerelése a tetőkészítés utolsó munkafolyamataihoz tartozik. Ezek kiváló védelmet nyújtanak az épületnek az időjárási viszontagságokkal szemben, hiszen ellenállnak az eső, a hó, a szél, az UV sugárzás káros hatásainak.

Miért fontos a tető szakszerű lefedése?

A tető minden részének precízen lefedésre kell kerülnie annak érdekében, hogy az épület szigetelése és védelme optimális legyen. A nedvesség a legapróbb lyukakon is be tud szivárogni az épület szerkezetébe és a lakótérbe. 

A rossz minőségű, vagy nem megfelelően telepített tetőfedő anyagoknak gyakran rövid az élettartama. Ez idővel beázáshoz vezet, ami szerkezeti problémákat okozhat az épületben, illetve hozzájárul a penészképződéshez. 

A rossz szigetelés vagy a szakszerűtlenül felszerelt elemek hőveszteséget okozhatnak télen, és hőfelhalmozódást nyáron. Így feleslegesen megnövekszik az épület fűtési illetve hűtési költsége. A tetőszerkezet tervezésébe és kivitelezésébe érdemes szakértőt bevonni, hogy optimális védelmet alakítsunk ki az épületünk számára.

 

Speciális elemek és a tetőfedő lemez alkalmazása

A tető egyes részeinek lefedése bádogtermékekkel speciális megoldásokat igényel. Ilyen például a kémény körüli terület, amelynek szigeteléséhez kéményfedő lemezt használhatunk. Pontosan illeszkedik a kéményhez, így biztosítja a vízszigetelést és a tető védelmét.

Az antennakivezetések vagy más kábeltovábbító eszközök kiemelkednek tető síkjából, ezért a megfelelő szigetelés kialakítása az esetükben nem könnyű feladat. Az optimális eredmény érdekében érdemes megvenni a speciális antennakivezető elemet, amelyet kifejezetten erre a célra alakítottak ki. 

Ezeken az eseteken kívül is előfordulhat, hogy a felület valamely részét nem tudjuk cseréppel vagy zsindellyel lefedni, ilyenkor praktikusan alkalmazható a tetőfedő lemez. A webáruházunkban kapható 1x2 méteres, 0,5 mm-es, horganyzott síklemez jól használható a terület lefedéséhez, hogy megakadályozza a nedvesség bejutását a szerkezetbe. 

A falszegély, a horganyzott oromszegély, a vápalemez mind fontos funkciót töltenek be a tető szigetelése, lefedése szempontjából. Ezek nélkül nehéz kialakítani az épület optimális védettségét. 

 

A megfelelő vízelvezető rendszer fontossága

Az épület állagának megőrzése szempontjából fontos, hogy megfelelő méretű és kialakítású csatornarendszert szereljünk fel. A családi házak esetében elegendő a webáruházunkban kapható 25-ös csatornákat és a hozzájuk tartozó szerelési elemeket megvásárolni. 

Ipari épületek esetében viszont a 33-as csatorna elemek és tartozékok felszerelése célszerű, hiszen a nagyobb felület miatt egyidejűleg nagyobb mennyiségű esővíz elvezetését kell megvalósítaniuk. 

Mindkét méretű rendszerhez kaphatók a különböző elemek, mint a lefolyócső, a betorkolló üst, az alsó ráncolt kifolyó, a ráncolt hattyúnyak, a szegletcsatorna, a véges ereszcsatorna, vagy a csonkos ereszcsatorna. A felszerelésükhöz szükséges horganyzott egyenes vagy hajlított szárú csatornatartó is könnyen megrendelhető. 

Amennyiben a bádogtermékekkel kapcsolatban részletesebb információra van szüksége, kérjük forduljon ügyfélszolgálatunkhoz, vagy keresse fel telephelyeink bármelyikét. Szakembereink készséggel állnak rendelkezésére.

Belépve, mint