Blog

Mi mindenre alkalmazható a tetőfedő lemez?

2024.01.08 11:17
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Ebben a blogcikkben a tetőfedő lemez funkcióját és felhasználását mutatjuk be. A bádogtermékek felszerelése a tetőkészítés utolsó munkafolyamataihoz tartozik. Ezek kiváló védelmet nyújtanak az épületnek az időjárási viszontagságokkal szemben, hiszen ellenállnak az eső, a hó, a szél, az UV sugárzás káros hatásainak.

Miért fontos a tető szakszerű lefedése?

A tető minden részének precízen lefedésre kell kerülnie annak érdekében, hogy az épület szigetelése és védelme optimális legyen. A nedvesség a legapróbb lyukakon is be tud szivárogni az épület szerkezetébe és a lakótérbe. 

A rossz minőségű, vagy nem megfelelően telepített tetőfedő anyagoknak gyakran rövid az élettartama. Ez idővel beázáshoz vezet, ami szerkezeti problémákat okozhat az épületben, illetve hozzájárul a penészképződéshez. 

A rossz szigetelés vagy a szakszerűtlenül felszerelt elemek hőveszteséget okozhatnak télen, és hőfelhalmozódást nyáron. Így feleslegesen megnövekszik az épület fűtési illetve hűtési költsége. A tetőszerkezet tervezésébe és kivitelezésébe érdemes szakértőt bevonni, hogy optimális védelmet alakítsunk ki az épületünk számára.

 

Speciális elemek és a tetőfedő lemez alkalmazása

A tető egyes részeinek lefedése bádogtermékekkel speciális megoldásokat igényel. Ilyen például a kémény körüli terület, amelynek szigeteléséhez kéményfedő lemezt használhatunk. Pontosan illeszkedik a kéményhez, így biztosítja a vízszigetelést és a tető védelmét.

Az antennakivezetések vagy más kábeltovábbító eszközök kiemelkednek tető síkjából, ezért a megfelelő szigetelés kialakítása az esetükben nem könnyű feladat. Az optimális eredmény érdekében érdemes megvenni a speciális antennakivezető elemet, amelyet kifejezetten erre a célra alakítottak ki. 

Ezeken az eseteken kívül is előfordulhat, hogy a felület valamely részét nem tudjuk cseréppel vagy zsindellyel lefedni, ilyenkor praktikusan alkalmazható a tetőfedő lemez. A webáruházunkban kapható 1x2 méteres, 0,5 mm-es, horganyzott síklemez jól használható a terület lefedéséhez, hogy megakadályozza a nedvesség bejutását a szerkezetbe. 

A falszegély, a horganyzott oromszegély, a vápalemez mind fontos funkciót töltenek be a tető szigetelése, lefedése szempontjából. Ezek nélkül nehéz kialakítani az épület optimális védettségét. 

 

A megfelelő vízelvezető rendszer fontossága

Az épület állagának megőrzése szempontjából fontos, hogy megfelelő méretű és kialakítású csatornarendszert szereljünk fel. A családi házak esetében elegendő a webáruházunkban kapható 25-ös csatornákat és a hozzájuk tartozó szerelési elemeket megvásárolni. 

Ipari épületek esetében viszont a 33-as csatorna elemek és tartozékok felszerelése célszerű, hiszen a nagyobb felület miatt egyidejűleg nagyobb mennyiségű esővíz elvezetését kell megvalósítaniuk. 

Mindkét méretű rendszerhez kaphatók a különböző elemek, mint a lefolyócső, a betorkolló üst, az alsó ráncolt kifolyó, a ráncolt hattyúnyak, a szegletcsatorna, a véges ereszcsatorna, vagy a csonkos ereszcsatorna. A felszerelésükhöz szükséges horganyzott egyenes vagy hajlított szárú csatornatartó is könnyen megrendelhető. 

Amennyiben a bádogtermékekkel kapcsolatban részletesebb információra van szüksége, kérjük forduljon ügyfélszolgálatunkhoz, vagy keresse fel telephelyeink bármelyikét. Szakembereink készséggel állnak rendelkezésére.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com