Lécek

Kínálatunkban megtalálhatók normál lécek 4m hosszban, stafnik 4m hosszban.
Impregnált, osztrák importból származó bramac léc 4m-es hosszban.

A léc ára (forint/folyóméter)-ben van feltüntetve!!
Kérjük, ez ne kerülje el figyelmét!

 

 

 

Ár  (Ft)
-
259 Ft - 479 Ft
Típus
Méret
Hosszúság
Termék státusza
Szűrők
5 termék
5 termék

Léc

Álmai otthonának megépítésekor vagy meglévő házának felújításakor két olyan alapvető tényező van, amelyre kifejezetten nagy figyelmet érdemes fordítani. A megfelelő alapzat és a stabil, valamint strapabíró tetőlécből kialakított tetőzet. Amennyiben biztos alapokra építi a házát, akkor garantáltan nem kell tartania a beázástól, a vizesedéstől vagy a ház esetleges csúszásától.

Amennyiben pedig megfelelően összerakott tető van a feje fölött, akkor nem kell tartania az időjárás viszontagságaitól, valamint télen sem fog kiszökni a hő a házából, ezzel megemelve a fűtésszámláját. Ehhez azonban minőségi alapanyagokra van szükség, mint az ideális tetőlécekre.

 

Cégünk elsődleges célja, hogy magas minőségű faanyagokkal szolgáljon Önnek, legyen szó fenyő fűrészáruról, gyalult termékekről, OSB lapokról, rétegelt lemezekről, tetőfedő anyagokról vagy a munkavégzéshez elengedhetetlen egyéb kiegészítőkről egyaránt. A legjobbat kívánjuk nyújtani annak érdekében, hogy tartós és hosszú életű legyen az Ön által készített építészeti megoldás. 

 

Hazánk több pontján is megtalálható telephelyeinknek köszönhetően képesek vagyunk az ország bármely pontjáról beérkező rendelést felvenni és időben kiszállítani. Számunkra az ügyfél az első, így minden szempontból alkalmazkodunk az igényekhez. Kérdés esetén egyszerűen elérhet minket, hiszen nem csak telefonon, de online chat ablakban is válaszolunk kérdéseire és segítjük az ideális alapanyag kiválasztásában. 

 

Miért lényeges a megfelelő tetőléc kiválasztása?

 

A tető felépítése során, a cserepek mellett, a megfelelő tetőléceknek is kifejezetten nagy szerepük van, hiszen a jó minőségű tető alapja a megfelelő faváz, amely ellenáll a külső hatásoknak és megbízható alapot biztosít. A megfelelő tetőléc kiválasztásakor nem csak a méretei a legmérvadóbbak, ugyan arra is figyelmet kell fordítania, hogy mekkora a keresztmetszete és a hosszúsága, azonban az anyaga és annak minősége is lényeges elem. 

 

Amennyiben nem megbízható helyről vásárolja a tetőléceket, akkor akár selejtet is eladhatnak Önnek, a tudta nélkül. Főleg abban az esetben, ha nem kifejezetten ért a fához. Míg a szabványos darabokat nem szokták külön jelölni, addig a selejtek egy fekete jelölést kapnak. Azonban sok helyen játsszák el az ember bizalmát azzal, hogy az ilyen selejtes léceket lekezelik, így laikus számára nem lesz látható a gomba okozta fakárosodás.

 

Kínálatunkban megtalálható termékek

 

A leggyakrabban használt standard keresztmetszeti méretek közé tartozik a 3 x 5 centiméteres tetőléc, más néven Bramac léc, a 2,5 x 5 centiméteres normál tetőléc, ezek gyalult változatai, valamint az 5 x 5 centiméteres ellenlécek. Hosszméretek tekintetében leggyakrabban 2-6 folyóméter közötti léceket lehet beszerezni. 

 

Azonban arra érdemes figyelnie, hogy minél rövidebb a tetőléc, annál nagyobb a vágási veszteség, így érdemes ennek fejében megválasztani a paramétereket. A rövidebbek első ránézésre olcsóbb megoldásnak tűnhetnek, azonban összességében drágábban jön ki vele. A rövidebb, 2-3 folyóméteres tetőlécekkel sokkal nehezebb dolgozni és sokkal több időt is vesz igénybe. 

 

Kínálatunkban megtalálhatja a normál tetőléceket és stafnikat egyaránt 4 méteres hosszban, valamint az osztrák importból származó, impregnált 4-5 méteres Bramac léceket egyaránt.

 

Minden esetben figyelmet fordítunk a tetőlécek megfelelő kezelésére. Impregnálás mellett rovar, gomba és penész elleni védelemmel is ellátjuk. A webshopunkban megtalálható tetőlécek ára 1 folyóméterre értendő.