Blog

Milyen lambériaméretek kaphatók, és ezeket mire használjuk?

2023.06.05 14:44
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A modern építészeti megoldások nem szakadnak el a hagyományos, fa építőanyagoktól, hiszen a természetességre törekvés fontos szempont. Napjainkban is népszerű burkolóanyag például a lambéria. A különböző lambériaméretek közül azonban érdemes azt választanunk, amelyikkel a legkönnyebben, minél kevesebb toldással tudjuk burkolni az adott felületet.

A lucfenyő és a borovi fenyő lambéria tulajdonságai

 

Webáruházunkban lucfenyő és borovi fenyő lambériát forgalmazunk. Mindkét fafajtának megvannak a maga előnyei, a lucfenyő tartós, szilárd anyag. Esztétikus rajzolata és szövetszerkezete minden helyiségben szép látványt nyújt. Kellemes meleg, világos színével és finom erezetével otthonos hangulatot teremt. Könnyen megmunkálható anyag, amit tetszés szerint vághatunk, alakíthatunk. Jó hő- és hangszigetelő tulajdonsággal rendelkezik, ellenáll a kisebb mechanikai hatásoknak, megfelelő használat mellett hosszú élettartamú lesz. 

A borovi fenyő lambéria is számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, hiszen az egyik legellenállóbb fenyőfajta, amely tulajdonságait tekintve a vörösfenyő és a lucfenyő között helyezkedik el. Az idő múlásával az előbbihez hasonló színárnyalatúvá válik, de egyedi erezete végett ekkor is esztétikus látványt fog nyújtani. Tartós anyag, amelyet könnyen megmunkálhatunk, vághatunk, csavarozhatunk. Magas gyantatartalmának köszönhetően hosszú élettartammal rendelkezik. 

 

Lambériaméretek és típusok

A lucfenyő lambériából szélesség és vastagság szempontjából két méretet forgalmazunk webáruházunkban, a 14x121mm és a 12,5x96 mm méretű lambériát. Ezek a profilkialakításban is különböznek, hiszen a szélesebb gömbölyített, a keskenyebb pedig trapéz alakú. Mindkét termék hosszúsága 4000 mm. 

A borovi fenyő lambéria mérete 12,5x96x4000 mm, trapéz profilú termék. Mindhárommal esztétikus és tartós beltéri burkolatot, álmennyezetet alakíthatunk ki. Kültéri alkalmazásra inkább a 14x21x4000mm-es, gömbölyített lucfenyő lambériát javasoljuk. Ebben az esetben azonban célszerű felületkezeléssel védeni a faanyagot az időjárási tényezőkkel szemben.

 

Álmennyezet lambériából

A lambéria hagyományos felhasználási módja, ha falburkolatot készítünk belőle, ezzel egy rönk- vagy faház idilli hangulatát megteremtve otthonunkban. Az így kialakított falrész könnyen tisztán tartható, esztétikus látványt nyújt.  Ám akkor is különleges hatást érhetünk el, ha a lambériából alakítjuk ki a mennyezetet. 

Ez történhet úgy, hogy úgynevezett látszógerendás mennyezetet készítünk, aminek a burkolóanyaga lesz a lambéria, vagy akár úgy is, hogy a meglévő mennyezetet burkoljuk lambériával. Ez utóbbi megoldást akkor szokták alkalmazni, amikor a mennyezeti vakolat folyton megrepedezik, hiszen a lambériával eltakarhatjuk a repedezéseket, és tartósan szép mennyezetet tudunk kialakítani.

Innentől kezdve nem kell néhány évente felújítanunk, festenünk, hiszen a - megfelelően kiválasztott, jó minőségű és szakszerűen felszerelt lambéria - nagyon sokáig szép marad. A felszereléshez szükséges lambériakapcsokat 3 mm-es és 5 mm-es méretben forgalmazzuk.

Amennyiben további kérdése van lambéria kiválasztásával kapcsolatban, kérjük forduljon ügyfélszolgálatunk szakembereihez, vagy érdeklődjön személyesen bármelyik telephelyünkön.   


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com