Bádogok

Ezen az oldalon találhatja a különféle bádogokat. Ezek a horganyzott, tehát vízálló fémelemek a tető eső elleni bebiztosításánál, valamint az ereszcsatorna-rendszer megfelelő kiépítésénél játszanak nagy szerepet. A különféle rések és hézagok áthidalására tökéletes anyag a könnyen megmunkálható és tartós bádog, megakadályozva ezzel, hogy a víz az alsóbb rétegekbe folyjon. Ezáltal nem csak a tetőszerkezetnek, de a szigetelésnek is megnövelve az élettartamát.
Ha tehát az esős időszakokra szeretne felkészülni, akkor nézzen szét kínálatunkban, és válassza ki azt, amire szüksége lesz!

Ár  (Ft)
-
2 200 Ft - 13 000 Ft
Típus
Méret
Alkalmazás
Termék státusza
Szűrők
13 termék
13 termék

A tető egy igen fontos eleme a háznak, és mindannyian szeretnénk elkerülni annak beázását. Azonban a tetőfedő anyagok gyakran nem takarnak minden pontot tökéletesen, így egyes helyeken célszerű bádogokat alkalmazni.

A különféle lemezek

Bizonyos esetében előfordulhat, hogy jelentős hézag van az eresz és a tető vonala között, így az esővíz csak részben kerül bele az ereszcsatornába. Ilyenkor szükség van egy kisegítő lemezre, ami áthidalja ezt a távolságot.

Ennek a bádognak több neve is van, ereszszegélyként vagy cseppentőlemezként a legismertebb. A tető legszélső cserepeitől vagy éppen a bitumen határától képez egy olyan felületet, amin a víz maradéktalanul átfolyik az ereszbe.

A víz megfelelő elvezetéséhez használt elemek igen sok formában jelennek meg, ezért arra a problémára is van megoldás, amit esetleg egy szegély mentén tapasztalhatunk. Ha a két felület nem ér össze tökéletesen, vagy esetleg valamilyen anyag védelemre szorul, akkor falszegély lemezeket, illetve hajlatbádogot tudunk ajánlani vagy esetleg oromszegélyt bitumenes tető esetében.

Ha pedig olyan problémával állna szemben, amire kifejezetten nem gyártanak bádogelemeket, akkor a horganyzott síklemez lehet a legjobb döntés. Ezek az 1 méter x 2 méteres fémlapok alapanyagot nyújtanak ahhoz, hogy saját megoldást készítsen.

Az anyag könnyen megmunkálható és a végeredmény tartós, vízhatlan, így akár tapasztalatlan kezek számára is ideális lehetőség.

Rések különféle alkalmatosságok mentén

Ritka, hogy egy tető egyszerű, sima lejtő mindenféle kiálló elem nélkül. Általában a minimum, hogy egy kémény vagy antenna kimagaslik a cserepek közül. Azonban ezek gyenge pontokat jelenthetnek beázás szempontjából, hiszen egyértelmű rések jelennek meg a mentükön.

Ilyen esetekre többféle megoldás is létezik. A kéményszegélylemezek például a kémények falán befolyó víz ellen lettek kitalálva. Többféle méretben kaphatóak, de mivel külön elemekből állnak, nem szükséges a hajszálpontos egyezés. A kéményszegélylemezt ugyanis könnyedén az egyes kéményekhez igazíthatjuk.

Antennák vagy hasonló kialakítású eszközök mentén létrejövő hézagok ellen az antennakivezető bádogot tudja használni. Ha pedig egyik forma sem megfelelő az Ön problémájára, akkor ismételten szóba jöhet a síklemez.

Hogyan rendelheti meg a bádogokat?

Amennyiben az eresz korszerűsítését, a tetőn található gyenge pontok elfedését tervezi, nincs más dolga, mint kiválasztani a szükséges bádogelemeket és hozzáadni azokat a kosárhoz. A Káplár fatelep országos kiszállítással büszkélkedik, tehát Magyarországon bárhova eljuttatjuk a megrendelt termékeket.

Ha esetleg nem tud döntésre jutni a szolgáltatott képek és adatok alapján, az ügyfélszolgálaton dolgozó munkatársaink szíves örömest segítenek. Elérhetőségeiket megtekintheti a termék oldalán, a képektől jobbra található szekció minden információt tartalmaz.

Az ott található gombbal is felveheti velünk a kapcsolatot. Egy név, e-mail-cím és telefonszám ellenében gyors, közvetlen kapcsolatot biztosít szakértő munkatársainkkal, akik amint tudnak, válaszolnak.