Blog

Hatékony bitumenes tetőfedő anyagok

2022.03.30 09:52
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A bitumenes tetőfedő anyagok a tetőfedés legnépszerűbb eszközei, hiszen számos lenyűgöző előnnyel rendelkeznek más anyagokhoz képest. Ideális választásnak bizonyulhatnak olyan esetekben, amikor fontos, hogy az anyag könnyű legyen, mert a tetőszerkezet súlybírása alacsony. 

 

A bitumenes zsindellyel való munka is igazán egyszerű, rugalmassága és jó hajlíthatósága miatt a szakemberek kimondott kedvencének számít.

A bitumenes tetőfedő anyagok előnyei

 

A bitumenes anyagok rendkívüli ellenálló képességükről híresek. A káros UV-sugárzás mellett a nedvességet is képesek maximális mértékben kizárni, így egy igen tartós és hatékony alapanyagról beszélhetünk. 

 

Az extrémebb időjárási körülményeknek, például erős szélnek, közvetlen, tartós napsütésnek, heves esőzésnek, de még a tűznek is remekül ellenáll. Emellett pedig hangszigetelő képessége is jobb a többi tetőfedőnél.

 

Mivel a bitumen kis súllyal rendelkezik, ezért a felhelyezése sem megterhelő feladat. Hajlékonysága miatt pedig akár ívelt tetőknél is formára igazíthatóak, amennyiben a dőlésszög nem túl alacsony.

 

Az egyetlen fontos tényező, amelyre figyelni kell, az a felület simasága, amelyre a bitument helyezzük. Ha ez a feltétel nem teljesül, akkor a súlyeloszlás egyenetlen lesz, és az anyag elengedhet néhány helyen. Bár biztonsági szögeléssel toldozhatjuk, foltozhatjuk a problémát, valódi megoldást csak a megfelelő felület biztosítása hozhat.

 

Jól jön az öntapadós felület

 

A bitumenes tetőfedő anyag hátoldala öntapadós, mely ragasztóanyag elképesztően erős. Éppen ezért előszeretettel alkalmazzák például palatetők átfedésénél. A hatékony rögzítésnek köszönhetően vízszintes felületek fedésére is nagyszerűen használható, tűzállósága miatt pedig tűzfalként is tekinthetünk rá.

 

Az egymáshoz jól illeszkedő lemezek miatt a 15°-nál magasabb dőlésszög esetében semmi problémát nem tapasztalhatunk. Ennél alacsonyabb mértéknél azonban előfordulhatnak kellemetlenségek, például beázás. Ezt a leghatékonyabban egyéb anyagokkal, illetve módszerekkel ajánlott orvosolni.

 

Szükséges kiegészítők

 

A bitumenes zsindely a már említett könnyű megmunkálhatósága mellett azért is előnyös, mert szinte bármilyen felületre illeszthető. Érdemes tudni, hogy a bitumenes zsindelytető használatához mindenképpen szükséges alátétlemezt, illetve fogadószerkezetet is biztosítani, amelyek első blikkre drágának tűnhetnek. 

 

Ha azonban alaposan végiggondoljuk és kiszámoljuk a költségeket, sokkal biztatóbb eredményre juthatunk. A minimális anyagveszteség és a gyorsaság miatt a bitumenes zsindely használata jóval gazdaságosabb megoldást nyújt, mint más tetőfedő anyagok.

 

A munkálatok elvégzéséhez zsindelyszegek beszerzéséről is érdemes gondoskodnunk. A honlapunkon különféle színű szegeket vásárolhat, ízlésének és igényeinek megfelelően.

 

Mire figyeljen oda vásárláskor?

 

Bitumenes zsindely beszerzése előtt érdemes alaposan kiszámolni, hogy mennyi alapanyagra lesz szükség, ugyanis honlapunkon ezeket csomagban vásárolhatja meg. Az IKO Superglass zsindely csomagja 3 négyzetméter lefedésére alkalmas. Ezeket fekete, mélykék, árnyalt barna, szürke, amazonas zöld és vörös színben rendelheti meg.

 

A gerinc és a kezdősorok kialakítása miatt érdemes a kiszámolt mennyiségnél körülbelül 10-20%-kal többet beszerezni. Amennyiben a weboldalunkon elérhető tetőfedő anyagokról, annak kiegészítőiről vagy egyéb termékekről érdeklődne, tegye fel kérdéseit bátran elérhetőségeink valamelyikén!


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 11.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 11.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com