Blog

Bádoglemezek szerepe a csatornaépítésben

2021.10.28 08:32
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A csatornarendszer kiépítéséhez szükséges némi szerelési tapasztalat, és kiváló minőségű bádoglemezek. Ahhoz, hogy egy épület biztonságos és tartós legyen, elengedhetetlen a megfelelő vízelvezető rendszer kialakítása. A falak nedvesedése és a nagy mennyiségű víz lezúdulása súlyos károkat okozhat, ezért érdemes alapos figyelmet szentelni a tervezésnek és kialakításnak.

 

A megfelelő kiépítéshez az alapos tervezés is elengedhetetlen, főleg a tető vonalának követése okozhat kihívást. A különböző kialakítású részek kritikusan fontosak, mivel nem helyettesíthetik egymást.

 

A bádoglemezek olyan vízálló fémből készült elemek, amelyek biztosítják a tetőket a csapadék elleni beázástól. Kínálatunkban több méretű, remek minőségű bádoglemez közül válogathat vízelvezető rendszerének kiépítéséhez!

A bádoglemezek feladata és előnyei

 

A bádoglemezek feladata az, hogy áthidalják a különböző hézagokat és réseket az ereszcsatorna kialakításában. Nagy előnyük, hogy könnyen munkálhatóak, és rendkívül tartósak, így megakadályozzák a víz alsó rétegekbe, akár a talapzatba történő lezúdulását. 

 

Vízállóak, és nem csak a nedvességet tartják távol, de a szigetelésben is remekül közreműködnek annak tartósságát biztosítva.

 

A bádoglemezek különösen fontos szerepet játszanak az őszi, téli csapadékos és havas időszakok okozta nehézségek leküzdésében.

 

A vízelvezető rendszer

 

A szegmensek egyike, az ereszcsatorna könnyű kialakítása miatt nem okoz nagy fejtörést. Ezek a típusú csatornák felfogják és tovább vezetik a vizet a rendszer egy egyenes szakaszán. 

 

Az ehhez tartozó szegletcsatornák abban segítenek, hogy a nem egyenes szakaszokat is összeköthessük, a végeket pedig lezárt végződésekkel fedhessük be.

 

A csonkos csatorna feladata, hogy a talaj felé vezesse a csapadékot, amelyet lefolyócsövekkel, betorkolló üstökkel, hattyúnyakkal, és ráncolt kifolyóval tehetünk meg.

 

A rögzítés tartósságát csatornatartók használatával biztosíthatjuk. Négyféle típusú szár segíthet az elhelyezésben, amelyek a csavart, hajlított és egyenes típusú, valamint homlokdeszkára erősíthető verziók.

 

A lefolyócsövek stabilitásához pedig különböző lefolyóbilincseket szükséges alkalmazni.

 

Milyen problémák fordulhatnak elő?

 

Vízelvezető rendszer kiépítésekor előfordulhat olyan eshetőség, hogy két felület nem érintkezik tökéletesen, így hézagot hagyva maguk között, ahol a víz lefolyhat. Ilyen esetben segíthetnek a falszegély lemezek és a hajlatbádog, valamint bitumenes tetőnél az oromszegély is jól jöhet.

 

Ha olyan incidenssel találkozna, ahol a bádoglemezek nem nyújtanak megoldást, a horganyzott síklemez oldhatja meg a problémát. A könnyen megmunkálható, vízhatlan 1 m x 2 m-es fémlapok segítségével egyedi méretet készíthet a hézagok áthidalására.

 

Bár nagyon kedvező lenne, de általánosságban nem jellemző, hogy egy tető egyenes, sima, és kiálló elemek nélküli legyen. A tervezésnél számolnunk kell antennákkal, kéményekkel, amelyek kritikus pontok lehetnek beázás tekintetében. 

 

Az ezeken a helyeken található résekre megoldást nyújthatnak például a kéményszegély lemezek. Ezek az elemek több méretben is elérhetőek, és könnyen igazíthatóak a legtöbb kéménytípushoz.

 

Antennákkal való munkálatok során az antennakivezető bádogok segíthetnek eltakarni a hézagokat.

 

Ha azonban egyik módszer sem segít, a síklemeznek is érdemes adni egy esélyt!

 

Amennyiben csatornaépítésbe fogna, válassza a honlapunkon elérhető remek minőségű bádoglemezeket és az egyéb kiegészítőket! Kérdés esetén örömmel állunk rendelkezésére, várjuk szíves megkeresését elérhetőségeink valamelyikén!


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 11.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 11.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com