Blog

Asztalos faanyag felhasználása az egyszerű otthoni projektekben

2024.01.15 10:34
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Cikkünkben az asztalos faanyagokról, és egyéb érdekességekről lesz szó. A 18. században az asztalos szakmát olyan fontosnak tartották, hogy neveléstani könyvekben szerepelt, mint az a gyakorlati tudás, amit minden gyereknek el kell sajátítania. 

Napjaink oktatási rendszerében - az asztalos szakmai képzést leszámítva - a technikaórák szintjén van jelen, ám aki egy kis ügyességgel rendelkezik, sok dolgot el tud készíteni anélkül, hogy valóban ki kellene tanulnia ezt a szakmát.

Miért van könnyebb dolgunk, mint a régi mestereknek?

A modern technológia révén ma már minden a rendelkezésre áll ahhoz, hogy, ha valaki késztetés érez magában, otthon is barkácsolhasson, és megvalósíthassa a legmerészebb ötleteit. Ha fából szeretne elkészíteni egy berendezési tárgyat, számos faanyag áll a rendelkezésére. 

A webáruházunkban kapható gyalult faanyagok széles választékából megtalálhatja a projektnek optimális termékeket. A gyalult deszka, a lambéria, a hajópadló különböző méretekben és vastagságban érhető el. A lécek, OSB lapok, rétegelt lemezek szintén a rendelkezésre állnak. 

A munkához ma már könnyen használható speciális szerszámok kaphatók, bár a gyalulással vagy más módon előmunkált faanyagokhoz többnyire nincs is szükségünk nagyon különleges eszközökre. Ezek darabolásához fűrészre, csavarozásához akkus csavarhúzóra lesz csak szükség. 

 

Kezdjük egyszerű projekttel az otthoni barkácsolást!

Amikor a saját otthonunkat szeretnénk szépíteni, a megvalósításnak csak a saját képzeletünk és ügyességünk szab határt. Ha nem vagyunk profi szakemberek, érdemes az egyszerű berendezési tárgyak elkészítésével kezdenünk. 

Készítsünk például polcot, amihez gyalult deszkára lesz szükségünk. A lucfenyőből vagy a borovifenyőből gyártott deszka ugyan 4 méteres hosszúságban kapható, de ha szerencsénk van, kisebb darabot is találunk a fatelepen. 

Ha meg kell vennünk a 4 méteres anyagot, ezt például könyvállvány előállítására is felhasználhatjuk. A négy oldalán gyalult, csiszolt, élein enyhén fózolt gyalult deszka tökéletes lesz a polc vagy állvány elkészítéséhez, de akár bútorok összeállításához is használhatjuk. 

A deszkát vágjuk a kívánt méretre, és lakkozással vagy egyéb felületkezelési eljárással tegyük tartóssá. Ezt követően a megfelelő vasalat alkalmazásával oldjuk meg a falhoz történő rögzítést, vagy könyvállvány esetén állítsuk össze és rögzítsük a szerkezetet. 

 

Egyszerű kerti bútorok készítése asztalos faanyag segítségével

Ha nemcsak a lakás belterét szeretnénk szépíteni, hanem a kertünk megjelenésére is igényesek vagyunk, egyszerű kerti bútorokat mi magunk is el tudunk készíteni. Például a polckészítésből maradt anyagból egy kerti pad összeállítása nem fog gondot okozni, vagy éppen a gyermekünk számára készíthetünk homokozót, hintaülőkét. 

Az ilyen kisebb projektek egyrészt szebbé varázsolják a környezetünket, másrészt sikerélményt is adnak. Arról már nem is beszélve, hogy a szakember munkadíját is meg tudjuk spórolni egy kis idő- és energiaráfordítással. 

 

Lambériaburkolat készítése

A lakás forgalmasabb helyiségeiben gyakran tapasztaljuk, hogy jobban koszolódik a fal, egyes helyeken leverődik a vakolat. Mindezt kivédhetjük azzal, ha lambériával burkoljuk ezeket a falrészeket. 

A lambéria azon kívül, hogy megoldja ezt a problémát, a fa melegségével és esztétikus megjelenésével a lakás dísze lesz, ráadásul még szigetel is. Ha olcsóbb megoldást keresünk, a lucfenyő jó választás lehet a számunkra, ha pedig az különleges megjelenés a fő szempont, akkor a borovi fenyő lambériával burkoljuk a helyiséget.


Amennyiben bővebb információra van szüksége a faanyagokkal kapcsolatban, kérjük keresse ügyfélszolgálatunk szakembereit.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com