Blog

Otthoni barkácsolás szárított, gyalult deszka felhasználásával

2024.01.31 14:07
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Ebben a blogcikkben azt mutatjuk be, hogy mire használhatjuk a szárított, gyalult deszkát.  A hideg, téli napokon gyakran nincs kedvünk semmihez, még a kertben sem tudunk hasznosan tevékenykedni. A tétlenkedés helyett ilyenkor érdemes a garázsunkban vagy a műhelyünkben egy kicsit barkácsolni, hogy mire kitavaszodik, a kertünket díszítő vagy praktikusabbá tevő dolgok elkészüljenek. 


A szárított, gyalult deszka gyakran alkalmazott építőanyag, azonban nemcsak funkcionalitása révén lehet hasznos, hanem egyedi, kerti díszítőelemeket is készíthetünk belőle. A webáruházunkban kapható szárított, gyalult lucfenyő deszkát sokféle kerti projekt során használhatjuk, és opcionálisan gyalulva is elérhető.

Készítsünk kerti ágyást szárított, gyalult deszka segítségével!

A szárított, gyalult deszkából, mivel könnyen formázható, egyszerűen összeszerelhetünk kerti ágyást, illetve virágágyást. Ezekkel rendezetté tehetjük a veteményest, elválaszthatjuk egymástól a különböző növényeket, illetve a konyhakertet az udvar többi részétől. Így könnyebb lesz a növények gondozása is, hiszen nem nőnek egymásra. 

Ezeket az ágyásokat különböző méretekben és formákban készíthetjük el a kreativitásunk és az ügyességünk függvényében. A deszkákat tetszőleges színűre festhetjük, vagy lakkozhatjuk, hogy stílusos megjelenést kapjanak. A dekoratív virágágyások pedig a kert legszebb részeivé válhatnak. 

 

Fabútorok a kertben

Az otthon készített kerti bútorok egyedi hangulatot és stílust kölcsönöznek a térnek. A szárított, gyalult deszkából padokat, kiülőket, asztalokat, napozóágyakat tudunk készíteni a saját igényeinkre szabva. Ezeket a kültéren elhelyezett bútorokat megfelelő felületkezeléssel kell ellátni, hogy ellenálljanak az időjárási tényezőknek. 

A folyamat során lenolajjal érdemes átkenni a deszkákat, majd ezt követően valamilyen lazúrfestékkel lefesteni. Attól függően, hogy mennyire szívja be a festéket, akár többször is át lehet kenni őket, hogy mindenhol védve legyenek. 

A család gyermekeinek kis méretű, kinti játszóbútorokat is összeállíthatunk, aminek nagyon fognak örülni. Ezek a gyerkőcök méretéhez szabott kis székek, asztalok a kedvelt játszóhelyeik lesznek, hiszen ők is szívesen töltik a szép tavaszi és nyári napokat a szabadban. Ha nagyon ügyesek vagyunk, akkor akár egy kis játszóházat is összeállíthatunk. Az ehhez szükséges különböző faanyagok megtalálhatók a webáruházunkban.

 

Homokozó a legkisebb családtagoknak

A kert a játék színtere is lehet akár a legkisebbek esetében is, ha biztonságos helyet alakítunk ki a számukra. Minden gyerek szeret homokvárat építeni a kerti homokozóban, vagy érdekes formákat kirakni homokból egy jó kis formázókészlet segítségével. A kerti homokozóhoz célszerű gyalult, előzetesen felületkezelt deszkákat használni, hogy biztonságos legyen a kisgyermekek számára. 

Fontos, hogy ezeket az anyagokat olyan felületkezelésnek vessük alá, ami nem mérgező. Mindezt elkészíthetjük az unalmas téli délutánokon, hogy amint jó idő lesz, el tudjuk majd helyezni őket a homokozónak kijelölt helyen. Ezután már csak annyi dolgunk lesz, hogy a deszkákat egymáshoz rögzítjük, és a megfelelő helyre elhelyezve, feltöltjük homokkal. Így a gyerekek tavasszal már birtokukba is vehetik a homokozót.


Amennyiben bővebb információra van szüksége a faanyagokkal kapcsolatban, kérjük keresse ügyfélszolgálatunk szakembereit, vagy érdeklődjön valamelyik telephelyünkön.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com