Csavarok

Ezen az oldalon találhatja csavarkészletünket. A csavarok, platócsavarok olyan alkatrészek, amiből sosem lehet túl sok a háznál. Rengeteg építési vagy barkácsmunka közben nagy hasznukat vehetjük, hiszen kevés más eszköz vetekszik azzal a biztossággal, ahogyan két elemet egymáshoz tudnak rögzíteni.

Legyen szó platócsavarról, önmetsző gyorsépítő csavarról vagy egyszerű facsavarról, nálunk mindenféle méretben megtalálhatja őket. Ha tehát építkezni vagy barkácsolni készül, vagy éppen most végzett a munkákkal és megcsappant a készlete, nézzen szét a csavarkategóriáink között, és válassza ki a hiányzó darabokat!

A csavaroknak több típusa is létezik, és felhasználási területtől függően más és más tulajdonságokkal rendelkeznek. Ugyan mindegyik célja a rögzítés, érdemes a feladat függvényében megválasztani a használni kívánt terméket.

Csavarok, platócsavarok kiválasztása

A csavarok webáruházunk azon egyéb termékei közé tartoznak, melyeket a fűrészáruk mellett forgalmazunk, és készletünk három fő csoportra osztható, mindegyik más és más jellemzőkkel. Ezek közül a legegyszerűbb a forgácslapcsavar. Ez egy süllyesztett fejű, sárgított, kiváló minőségű verzió, ami rendkívül egyszerűen a fafelületbe süllyeszthető.

A menet kialakításának köszönhetően biztosítja, hogy az egyes faelemek szorosan illeszkedjenek. Alkalmas teherhordó felületek rögzítésére is, valamint a bevonattal rendelkező, kemény és puhafa sem jelent gondot a számára, ráadásul csökkenti a fahasadás kockázatát is.

A másik típus a lapos, nagyfejű, önmetsző faszerkezeti csavar, ami leginkább natúr faszerkezetek rögzítéséhez, ácsszerkezetek megerősítéséhez, télikertek összeszereléséhez vagy játszótéri elemek biztosításához ajánlott. Egy rendkívül nagy szilárdságú csavarról van szó.

Kialakításának köszönhetően akár a 40°-kal való elhajlást is elviseli. Sőt, a lapos fej helyettesíti a fakötéses alátétet is egy rendkívül helytakarékos megoldással. Mindemellett önmetsző tulajdonságai szintén nagy előnyt nyújtanak.

A hegy formájának köszönhetően nem kell előfúrást végezni, a hornyolt menet pedig egyszerűen hatol a fába. Igazán fáradtságmentesen lehet vele dolgozni, és az állványcsavarhoz képest közel feleannyi idő alatt behajtható.

Az utolsó kategória a platócsavar, ami egy süllyesztett fejű, önfúró lemezcsavar, a korábbiaknál jóval céltudatosabb felhasználási móddal. Ezek az eszközök faelemek fém fogadószerkezethez való rögzítését hivatottak elvégezni.

A csavarméretek meghatározása

Az, hogy pontosan milyen méretű csavarra van szükségünk, kizárólag az elvégzendő munkán, az esetlegesen rendelkezésre álló meneteken múlik. Az átmérő és a hossz az a két érték, amiről meg kell bizonyosodnia, mielőtt válogatni kezd a csavarok között.

Sem a túl hosszú, sem a túl rövid darabok nem nyújtanak jó szolgálatot, ezért fontos, hogy ne találomra válasszon. Ugyan a szakítószilárdság is fontos érték lehet nagyobb építkezések, nehezebb elemek során, hétköznapi felhasználás során elég a két korábban említett értékre hagyatkozni.

Hogyan rendelheti meg?

Amennyiben csavarok beszerzésén gondolkozik, nincs más dolga, mint kiválasztani a kívánt darabot a termékkategóriában, és hozzáadni azt a kosárhoz. A Káplár fatelep országos kiszállítással büszkélkedik, azaz akárhol is legyen szüksége rá, eljuttatjuk Önhöz.

Amennyiben a szolgáltatott adatok és képek nem elegendőek a döntéshozáshoz, munkatársaink szíves örömest segítenek, legyen szó ragasztókról vagy bármelyik nálunk kapható termékről. Ügyfélszolgálati elérhetőségeinket megtekintheti a termékek saját oldalán, a képektől jobbra található szekcióban.

Az ott található gomb megnyit egy ablakot, mely egy név, e-mail-cím és telefonszám ellenében gyors, közvetlen kapcsolatot biztosít szakértő munkatársainkkal, akik amint tudnak, válaszolnak Önnek.