2023. december 21.
2 perc

Fűrészáru méretek: hogyan változhatnak az aktuális projekt függvényében?

Fűrészáru méretek: hogyan változhatnak az aktuális projekt függvényében?

A fűrészáru egy általános megnevezés azokra a fatermékekre, amelyek fűrészüzemekben készülnek. Ez a gyártási eljárás lehetővé teszi a különféle fűrészáru méretek kialakítását, és különböző típusú termékek létrehozását.

Milyen termékek tartoznak a fűrészáruk közé?

A webáruházunkban és fatelepeinken a fűrészáruk között gerendákat, deszkákat, pallókat, léceket, szarufákat, szárított fűrészárut, zsaludeszkákat lehet megvásárolni különböző méretekben. Szinte mindent meg lehet rendelni, ami egy tetőépítéshez, tetőfelújításhoz szükséges. 

A fenyő fűrészáru mellett a gyalult és a lap-lemez termékek országos házhozszállítással érhetőek el kiskereskedelmi szinten a lakossági felhasználók és vállalkozások számára.

 

Milyen fűrészáru méretek érhetők el a deszkák esetében?

A lucfenyő deszkákat kiválóan alkalmazhatjuk mennyezetek borítására, hiszen egyenletes felületet biztosítanak. Ha a deszkák közé szigetelőanyagot illesztünk, segíthetjük a ház hő- és hangszigetelését. A 4 méter hosszú deszkák tehát a különböző mennyezetekhez ideálisak, de alkalmazhatjuk őket padlóburkolat készítéséhez is. 

Ebben az esetben azért előnyös a használatuk, mert hosszuknál fogva kevesebb illesztési pontot igényelnek, így gyorsan burkolhatjuk velük a helyiség padlózatát. Használhatjuk pultok, szekrények, asztalok, ágykeretek készítése során is. 

Ha kültéren szeretnénk alkalmazni, fontos, hogy megfelelő és alapos felületkezeléssel lássuk el őket, ugyanis csak így lesznek ellenállóak az időjárási hatásokkal szemben. Felületkezelve teraszok, verandák építése során is használhatóak. A könnyű kezelhetőség és megmunkálás révén sokféle projektben alkalmazhatjuk ezeket a deszkákat, de fontos, hogy vegyük figyelembe a faanyag típusát és vastagságát a felhasználási cél szempontjából.

 

Mi a különbség a hagyományos és rétegragasztott gerendák között?

A webáruházunkban kapható 10x10x400 cm-es, hagyományos lucfenyő gerenda igen népszerű termék, amelyet 4, 5 és 6 m hosszúságban lehet megvásárolni. Az I. osztályú termék kiválóan alkalmas előtetők, látszó szerkezetek építéséhez, és ha tetőszerkezetbe tervezzük a beépítést, érdemes impregnálva kérni őket. Ezek a gerendák tömör fából készülnek, így nagy stabilitással rendelkeznek. A fa természetes szépségét és könnyű megmunkálhatóságát képviselve gyakran alkalmazott építőanyagok.

A rétegragasztott gerendák gyalult termékek, időtállóbbak a normál változatokhoz képest, és nagy teherbírással rendelkeznek. Ebből kifolyólag hagyományos fagerendához képest kisebb keresztmetszetű terméket is elég alkalmaznunk. Jó műszaki tulajdonságainak köszönhetően sokoldalúan felhasználhatjuk, hiszen nem reped, nem csavarodik, nem vetemedik. 

Környezetbarát anyag, ugyanis általában a fatelepeken fel nem használt faanyagokból készül. Hosszát az egyedi igényeknek megfelelően lehet kialakítani, hiszen ragasztással készül, amelyet I. osztályú, szép erezetű deszkával burkolnak. Csiszolás és gyalulás révén bútorminőségű alapanyaggá válik. 

Hagyományos és rétegragasztott gerendát egyaránt biztonsággal alkalmazhatunk, de vegyük figyelembe, hogy milyen építési projektben szeretnénk felhasználni és mekkora terhelésnek lesz kitéve a beépítést követően.

Amennyiben a fűrészárukkal kapcsolatban részletesebb információra van szüksége, kérjük forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunk szakembereihez, vagy keresse fel személyesen valamelyik telephelyünket, ahol kollégáink szívesen állnak rendelkezésére.

Belépve, mint