Blog

Fűrészáru méretek: hogyan változhatnak az aktuális projekt függvényében?

2023.12.21 10:26
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A fűrészáru egy általános megnevezés azokra a fatermékekre, amelyek fűrészüzemekben készülnek. Ez a gyártási eljárás lehetővé teszi a különféle fűrészáru méretek kialakítását, és különböző típusú termékek létrehozását.

Milyen termékek tartoznak a fűrészáruk közé?

A webáruházunkban és fatelepeinken a fűrészáruk között gerendákat, deszkákat, pallókat, léceket, szarufákat, szárított fűrészárut, zsaludeszkákat lehet megvásárolni különböző méretekben. Szinte mindent meg lehet rendelni, ami egy tetőépítéshez, tetőfelújításhoz szükséges. 

A fenyő fűrészáru mellett a gyalult és a lap-lemez termékek országos házhozszállítással érhetőek el kiskereskedelmi szinten a lakossági felhasználók és vállalkozások számára.

 

Milyen fűrészáru méretek érhetők el a deszkák esetében?

A lucfenyő deszkákat kiválóan alkalmazhatjuk mennyezetek borítására, hiszen egyenletes felületet biztosítanak. Ha a deszkák közé szigetelőanyagot illesztünk, segíthetjük a ház hő- és hangszigetelését. A 4 méter hosszú deszkák tehát a különböző mennyezetekhez ideálisak, de alkalmazhatjuk őket padlóburkolat készítéséhez is. 

Ebben az esetben azért előnyös a használatuk, mert hosszuknál fogva kevesebb illesztési pontot igényelnek, így gyorsan burkolhatjuk velük a helyiség padlózatát. Használhatjuk pultok, szekrények, asztalok, ágykeretek készítése során is. 

Ha kültéren szeretnénk alkalmazni, fontos, hogy megfelelő és alapos felületkezeléssel lássuk el őket, ugyanis csak így lesznek ellenállóak az időjárási hatásokkal szemben. Felületkezelve teraszok, verandák építése során is használhatóak. A könnyű kezelhetőség és megmunkálás révén sokféle projektben alkalmazhatjuk ezeket a deszkákat, de fontos, hogy vegyük figyelembe a faanyag típusát és vastagságát a felhasználási cél szempontjából.

 

Mi a különbség a hagyományos és rétegragasztott gerendák között?

A webáruházunkban kapható 10x10x400 cm-es, hagyományos lucfenyő gerenda igen népszerű termék, amelyet 4, 5 és 6 m hosszúságban lehet megvásárolni. Az I. osztályú termék kiválóan alkalmas előtetők, látszó szerkezetek építéséhez, és ha tetőszerkezetbe tervezzük a beépítést, érdemes impregnálva kérni őket. Ezek a gerendák tömör fából készülnek, így nagy stabilitással rendelkeznek. A fa természetes szépségét és könnyű megmunkálhatóságát képviselve gyakran alkalmazott építőanyagok.

A rétegragasztott gerendák gyalult termékek, időtállóbbak a normál változatokhoz képest, és nagy teherbírással rendelkeznek. Ebből kifolyólag hagyományos fagerendához képest kisebb keresztmetszetű terméket is elég alkalmaznunk. Jó műszaki tulajdonságainak köszönhetően sokoldalúan felhasználhatjuk, hiszen nem reped, nem csavarodik, nem vetemedik. 

Környezetbarát anyag, ugyanis általában a fatelepeken fel nem használt faanyagokból készül. Hosszát az egyedi igényeknek megfelelően lehet kialakítani, hiszen ragasztással készül, amelyet I. osztályú, szép erezetű deszkával burkolnak. Csiszolás és gyalulás révén bútorminőségű alapanyaggá válik. 

Hagyományos és rétegragasztott gerendát egyaránt biztonsággal alkalmazhatunk, de vegyük figyelembe, hogy milyen építési projektben szeretnénk felhasználni és mekkora terhelésnek lesz kitéve a beépítést követően.

Amennyiben a fűrészárukkal kapcsolatban részletesebb információra van szüksége, kérjük forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunk szakembereihez, vagy keresse fel személyesen valamelyik telephelyünket, ahol kollégáink szívesen állnak rendelkezésére.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com