Blog

Mire való a zsindely alátétlemez?

2022.10.10 08:45
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A zsindely alátétlemez a keretanyagok és a zsindely felső rétege közé beépített védőgát. Fő célja, hogy megakadályozza a szivárgás, a penész és a víz által okozott károk kockázatát.

 

Hagyományosan a tetőfedő alátétek nehéz, fekete filcből készültek aszfalt ragasztóréteggel, hogy a zsindelyhez tapadjanak. Ma a modern technológia számos alternatívát vezetett be a védelem optimalizálására az adott időjárási körülmények alapján. Cikkünkben bemutatjuk a zsindely alátétlemez fontosságát, valamint adunk néhány tippet a telepítéséhez is.

A zsindely alátétlemez előnyei

 

A szerkezeti tetőkeret és a tetőzsindely közé védőréteg hozzáadása bizonyítottan javítja a tetőszerkezet élettartamát és tartósságát. Míg az alátétek gyakran a lakossági tetőfedés néma hősei, nézzük meg a legfontosabb előnyöket, amelyet otthonának nyújthatnak!

 

Bár előfordulhat, hogy a tetőfedő szerkezete önmagában nem áll teljesen síkba, a tetőalátét egyenletes felületet hozhat létre a tetőzsindely felszereléséhez. Letisztult esztétikájával a zsindelytető alátétlemez megerősítheti ingatlana általános vonzerejét.

 

Míg gyakran a zsindelyek jelentik az első védelmi vonalat a külső elemekkel szemben, az alátét védőrétegként funkcionál, hogy megvédje a tetőszerkezetet, valamint otthona belsejét. Abban az esetben, ha a zsindelytető romlani kezdene, ez az extra védelmi réteg megóvja Önt a vízkárok, a penész és a szükségtelen javítások ellen.

 

A legtöbb zsindely alátétlemez rendkívül vízálló, így kiválasztás során fontos figyelembe venni az alakot, a lejtőt és a helyi időjárási körülményeket is, hogy biztosítsa a tető hatékony védelmét.

 

Tartós és hatékony megoldás

 

Míg a zsindely idővel megrepedhet, eltörhet vagy elhasználódhat, a zsindely alátétlemez további szigetelőréteget adhat hozzá, amely megakadályozza a levegő be- vagy kijutását otthonába. Ennek eredményeként ez az extra védelmi vonal hosszú távon is megtakaríthatja a felesleges energiakiadásokat.

 

A tetőfedő alátét, hasonlóan a ponyva- vagy saranburkolathoz, tökéletesen illeszkedik a tetőfedő keretre, hogy megakadályozza a víz vagy a levegő beszivárgását. A tetőfedélzet védelmével a tetőfedő alátét megvédheti a fát a szélsőséges időjárási elemektől, a penésztől és a sérülésektől.

 

Kemény szél, eső és hó – nem ritka, hogy a lakástulajdonosok aggódnak a tető miatt szélsőséges időjárás esetén. Ha megfelelő szakemberrel szerelteti fel a zsindelytető alátétlemezét, Ön és családja biztos lehet benne, hogy a tető erős és megbízható marad még sok éven át.

 

Tudnivalók a felszerelésről

 

Az alátétlemezt a lehető legegyenletesebben kell telepíteni, hogy elkerülhetőek legyenek a kitüremkedések a zsindely felületén. Az alátétlemezt az ereszekkel párhuzamosan szükséges felszerelni.

 

9,5°-20° fokos tetők esetében a teljes tetőlemezt IKO Armourbase STICK öntapadó alátéttel szükséges lefedni, amely az egész tetőt lezárja. A véglapok 15 cm-nek, a vízszintes körök pedig 10 cm-nek kell, hogy legyenek.

 

21°-85° fokos tetőknél a teljes tetőfedőt IKO Armourbase alátéttel vagy jóváhagyott zsindely alátéttel kell lefedni. Az alátétet az eresszel párhuzamosan szükséges felhelyezni, minimum 10 cm-es vízszintes átlapolással és 15 cm-es véglapokkal számolva. 

 

Érdemes tudni, hogy minden IKO Armourbase alátétnél 10 cm-es vonalak vannak a tekercseken a könnyebb átfedés érdekében. Rögzítsük az alátétet annyi szöggel, hogy a helyén tartsuk azt, így megbizonyosodhatunk bitumenes zsindelytetőnk tartósságáról. Ha kérdése van a termékeinkkel kapcsolatban, keressen minket bátran elérhetőségeink valamelyikén!


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com