Blog

Miért előnyös a WPC burkoló?

2021.09.21 17:54
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Minden háznak igen jelentős része a terasz, hiszen itt ülünk le pihenni és kikapcsolódni, valamint gyakran a vendégeket is itt fogadjuk. Éppen ezért a teraszburkolat esetében fontos, hogy egyszerre kényelmes, tartós és mutatós legyen. A WPC burkoló pedig mind a három tulajdonságot ötvözi

Mi az a WPC?

A WPC az angol „wood-plastic composite” rövidítése, ami annyit tesz, hogy az anyag a műanyag és a fa ötvözete. Azonban a szóösszetétel ellenére ez ritkán fa, rostokban gazdag növényi részeket alkalmaznak, ami számos dolog lehet.

Előfordul például földimogyoró vagy kávébabhéj, szalma, esetleg lebomlott növényi komposzt, de a leggyakoribb a bambusz. Ezek a növényi rostok műanyagokkal és vegyszerekkel vannak keverve, majd magas nyomású présbe kerülnek, ahol elnyerik végső formájukat.

A nálunk kapható WPC burkoló 60% bambusz rostpor, 30% nagy sűrűségű polietilén, valamint 10% vegyi anyagból áll össze. A bambusz kölcsönzi a WPC burkolónak a fa természetes hatását, viszont gyártási módjából adódóan a műanyagok előnyeit is élvezi.

Miért érdemes WPC burkolót használni?

A WPC teraszburkoló számos pozitív tulajdonsággal bír a hagyományos fa burkolóanyagokkal szemben. A műanyag jelenléte meggátolja a korhadást, megnöveli az élettartamát, és a kártevők dolgát is megnehezíti. Penészgombák és ízeltlábúak nem sok táplálékhoz férnek hozzá az ötvözetnek köszönhetően.

Habár a növényi rostok képesek felszívni a vizet, a WPC szerkezetéből adódóan ez igen limitált kapacitásban történik. Mivel csak a legszélső rostokat éri a víz, valamint a hozzáadott vegyszerek hatására lényegében vízhatlannak tekinthető.

Rendkívül könnyű megmunkálhatósága egyszerűvé teszi a szerelést. Akár komolyabb szerszámok nélkül is vágható vagy fúrható, ráadásul igen hajlékony is. A telepítéshez azonban szüksége lesz néhány hozzávalóra, amit megtalál honlapunkon.

A könnyű kezelés és alacsony súly ellenére ellenáll az ütéseknek, kopásnak. Jól tűri a szélsőséges hőmérsékletet, valamint a magas nyomást is. Élettartama akár 20-25 év is lehet, a régi WPC pedig teljes egészében újrahasznosítható.

Mindezek tekintetében a WPC burkoló ideális anyag vízközeli teraszok, belső udvarok, kerti gyalogutak vagy medencék körüli burkolat lefektetésére.

Az esztétikai oldala

Nem csak fizikai tulajdonságai miatt éri meg használni a WPC burkolót, esztétikai szempontból is igen előnyös. Jelenleg három színben áruljuk ezeket az elemeket; fekete, sötétbarna és narancs, ezáltal a lakás vagy kert színeihez igazíthatja a burkolót.

Érdemes azonban észben tartani, hogy a hosszú élettartama során a szín nem marad állandó. Néhány év alatt az időjárás függvényében bizonyos mértékig kivilágosodik, emiatt pedig érdemes előre tervezni. A fakulás 10-20%-os színváltást jelent, ami nem kifejezetten erős, de nem is elhanyagolható.

Felmerülhet egyesekben a félelem, hogy a műanyag rész következtében a fa tulajdonságait teljesen elveszti. Ez azonban nem így van, mind ránézésre, mind tapintásra érzékelhetőek a természetes rostszálak, ezáltal inkább az utóbbi hatását kelti.

Az elemek mindkét oldala más profillal rendelkezik, ami további döntési lehetőséget nyújt Önnek. Ez a két felület mechanikai tulajdonságaikban lényegében teljesen megegyeznek, így ez kizárólag esztétikai kérdés. Azonban a kettőt keverni nem feltétlenül célszerű, ugyanis furcsa látványvilághoz vezethet.

Szerelésnél nem kell tartani a sérülésektől, a vágás során keletkezett friss felületektől, ugyanis a WPC burkolók teljes keresztmetszetükben meg vannak színezve. Így tehát az egyénileg megmunkált darabok sem fognak elütni.

Ha egyéb kérdése maradt a teraszburkolókkal kapcsolatban, keresse fel bátran szakértő munkatársainkat, akik készséggel segítenek Önnek!


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 11.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 11.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com