2024. május 22.
2 perc

Polikarbonát-lemez méretek és árak: mire kell figyelni?

Polikarbonát-lemez méretek és árak: mire kell figyelni?

Ma már többféle tetőfedő anyag közül lehet választani, amelyek közül az egyik leghatékonyabbnak a polikarbonát-lemez számít. Egyszerűen lehet felszerelni, hatékony védelmet jelent az időjárással szemben és még esztétikus is. Természetesen a döntést befolyásolhatják a polikarbonát-lemez méretek és árak is.

Polikarbonát-lemez méretek és árak: mi a leghatékonyabb megoldás?

Ha tetőfedés, akkor többféle módszer közül lehet válogatni. Fel kell azonban készülni arra is, hogy mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya is. A polikarbonát-lemez azért számít olyan népszerűnek, mert a hőszigetelő képessége kifejezetten kiemelkedő a többi anyaghoz képest. A fényáteresztése is több mint kiváló, és még a súlya is viszonylag kevés.

Utóbbi azért lehet előnyös, mert nincs szüksége komolyabb tartószerkezetre, egy egyszerűbb kialakítás is bőven megfelel a célra. A felszerelése, rögzítése viszonylag gyorsan, könnyen megoldható. Bonyolult tartozékokra, kiegészítőkre és elemekre sem lesz szükség és a robusztus alátámasztást is elfelejthetjük.

Önálló fedésként is lehet használni teraszokhoz, kocsibeállókhoz, de acéllemezzel is kiegészíthetjük, hogy minél strapabíróbb és stabilabb legyen. A jégesőnek is képes ellenállni, időtálló és hosszú éveken keresztül el tudja látni a feladatát. 

A teraszfedés mellett pergolára, mezőgazdasági és ipari épületek oldalfalaira és bevilágító sávokhoz is tökéletes választás. Az alatta elterülő felületeket, tárgyakat, berendezéseket az UV-sugárzással szemben is megvédi, és a hőszigetelési képességet is segít növelni az adott szerkezeten.

Üregkamrás kivitelben is lehet kapni, ami azt jelenti, hogy az üregkamrákban lévő légbuborékok növelik a szigetelési tulajdonságokat. Ezt a kialakítást ajánlott használni télikertekhez és üvegházakhoz. Ha már ennyi előnnyel rendelkezik, akkor mégis melyik lesz a legjobb választás? 

Polikarbonát-lemezt ugyanis többféle kivitelben is be lehet szerezni. A legköltséghatékonyabb megoldás, ha komplett rendszert választunk, amiben a szerelési tartozékok is megtalálhatóak.

 

Minden igényre megtalálhatjuk a megoldást

Akár víztiszta polikarbonát-rendszer is beszerezhető, de emellett bronz standard, opál standard, antracit standard és szürke-ezüst standard is elérhető. A vastagsága mindegyiknek 10 milliméter. Választható 420x200 cm, 420x300 cm és 420x400 cm méret is. Egy ilyen rendszer tartalmaz 2 tábla lemezt, párazáró és áteresztő végzáró szalagot, leszorító profilokat, tömítő gumikat, fektető gumit, vízorros profilt, végzáró U-profilokat és végzáró leszorító profilokat, valamint lefogató csavart alátéttel együtt. 

A polikarbonát-lemez méretek és árak eltérőek lehetnek, ezért is kell vásárlás előtt pontosan meghatározni az igényeket és tájékozódni a lehetőségekről, hogy garantáltan a legjobb megoldás kerüljön fel a tetőre, oldalfalra, teraszra. 

Az anyagnak számos előnye van és több helyzetben is fel lehet használni. UV-védett változat is elérhető, ha pedig a mérettel valami probléma adódik, akkor könnyen lehet vágni, faragni rajta.

 

Szakember is tud segíteni

Webáruházunk kínálatában minden szükséges tetőfedő anyag, gyalult termék és rétegelt lemez elérhető. Még mielőtt leadja a rendelést, érdemes kikérni szakértő véleményét, aki segít a választásban, a pontos mennyiség meghatározásában, valamint abban is, hogy az adott anyagot hogyan kell használni.

Belépve, mint