2022. január 25.
2 perc

A zsindelytető legfontosabb előnyei

A zsindelytető az egyik legnépszerűbb tetőfedő anyag, amivel találkozhatunk. Ideális megoldást nyújt, ha a tetőszerkezet tömegbírása alacsony, emellett pedig rendkívül praktikus is. 

 

Segítségével nem kell többé azon aggódni, hogy a nem megfelelő tetőszerkezet miatt kiszökik az otthonban lévő meleg, a fűtésszámla pedig az egekben lesz. Cikkünkben megmutatjuk a zsindelytető legfontosabb előnyeit.

Mikor alkalmazzunk zsindelytetőt?

 

A tetőszerkezet kritikus fontosságú minden épület esetében. Szerepet játszik a hőszigetelésben, és ideális esetben távol tartja a nedvességet is. Ahhoz, hogy a lezúduló esővíz ne okozzon beázást, megfelelő csatornarendszerre is szükség van. 

 

Ám ez önmagában mit sem ér, ha a tető alapanyaga nem megfelelő minőségű, vagy a munkálatok során nem sikerül a tökéletes illesztés mindenhol. A honlapunkon elérhető zsindelytető kiváló minőségű, valamint > 25°-os tetőlejtésig használható.

 

A bitumenes zsindelytető akkor jöhet képbe, amikor a tetőszerkezet valamilyen tényező miatt nem bír el nagyobb súlyt. A zsindely ugyanis rendkívül kis súllyal rendelkezik, rugalmas, és a jó hajlíthatósága miatt pedig könnyedén illeszthető a legtöbb felületre.

 

Mire érdemes figyelni?

 

Mivel a tető minőségén sok múlik, ezért költséget és jó szakembert nem kímélve érdemes eljárni. Minden esetben ajánlott mérlegelni, hogy melyik az ideális tetőfedő anyag az adott tetőszerkezet esetében.

 

A zsindelynél érdemes tudni, hogy bár az alátétlemez és a fogadószerkezet emelheti a költségeket, összességében jóval olcsóbb megoldást nyújt. Segítségével ugyanis kevesebb anyagveszteség keletkezik, és sokkal gyorsabban is elkészül, mintha más tetőfedő anyagokat használnánk.

 

A bitumenes zsindely hajlékonyságának köszönhetően remekül alkalmazható ívelt tetőknél, azonban itt is ügyelni kell arra, hogy ne legyen túl alacsony a tető dőlésszöge.

 

Ha a tető felülete, amire a zsindely rögzítésre kerül, nem maradéktalanul sima, akkor a súlyelosztás is egyenetlen lesz. Ez pedig azt eredményezheti, hogy a tető bizonyos részein a rögzítés elenged. Ezt biztonsági szögeléssel orvosolhatjuk ugyan, de önmagában nem nyújt megoldást egyenetlen felület esetében.

 

Tartós rögzítés

 

A bitumenes zsindelyek hátoldala olyan különleges ragasztóanyaggal van befedve, amely még inkább megkönnyíti a tetőre való felhelyezést. Ez a ragasztó remekül funkcionál palatetők átfedésekor, extrém tapadása és a már adott sima felülete miatt.

 

Bár a bitumenes zsindely egy könnyű és hajlékony anyag, legalább annyira strapabíró is. A kiváló rögzítés miatt nem fog ki rajta szélsőséges időjárás, például viharos szél sem, és akár vízszintes felületek esetében is nagyszerűen alkalmazható.

 

A zsindely egyik legnagyobb előnye, hogy nem éghető, ezért biztonságos tűzfal alakítható ki a segítségével, amely nem ront az esztétikán sem. Ha pedig alacsony dőlésszöggel állunk szemben, akkor a vízzárás biztosított a lemezek egymáshoz illeszkedése miatt. 15°-nál kisebb szögnél érdemes azonban más módszerhez folyamodni, mivel fennállhat a beázás lehetősége.

 

Az alapanyagok beszerzése

 

A honlapunkon elérhető bitumenes zsindelyek csomagban kaphatóak, amelyeknél minden esetben fel vannak tüntetve a lefedhető terület nagyságára vonatkozó paraméterek. A kiszámolt mennyiségnél javasolt 10-20%-kal többet beszerezni, mert a gerinc, illetve a kezdősorok kialakítása is igényli a fedést.

 

Ha kérdése van a termékeinkről, esetleg tanácsot kérne a rendelendő mennyiséggel kapcsolatban, boldogan állunk rendelkezésére elérhetőségeink valamelyikén.

Belépve, mint