Blog

Kellemes esték a WPC terasz kényelmében

2023.07.14 08:13
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Ebben a blogcikkben a WPC teraszról olvashatnak. Hisz nemcsak a lakásunk belsejében teremthetünk esztétikus, tiszta környezetet, hanem a kertünkben is. Ehhez persze rendezett udvarra és egy könnyen takarítható teraszra van szükség. Így szép környezetben, kellemesen tölthetjük a szabadidőnket a kertben.

Milyen legyen a terasz?

A terasz az a kültéri helyiség, ahol tavasztól őszig szívesen pihenünk. Itt védett helyen van a kerti asztal, az ülőgarnitúra. Ide tehetjük a kerti grillezőt, pizzasütőt vagy kemencét, ahol finom ételek készülhetnek a szabadban. 

Ehhez azonban olyan teraszburkolatot kell kialakítanunk, ami nemcsak szép, hanem jól bírja az időjárási tényezők hatását és a folyamatos igénybevételt is. A teraszra besüt a nap, egy nagy vihar esetén a szél befújja az esőt, a port stb. 

Tehát olyan teraszburkolatra van szükség, ami könnyen takarítható, nem megy tönkre a nedvességtől. Jól bírja a meleget és a hideget, sőt a hőmérséklet ingadozásától sem repedezik meg. A WPC teraszburkolat éppen ilyen, egyesítve magában az esztétikumot és a strapabírást. 

 

Hogy alakítsuk ki a kertet?

A kertet - gondos tervezéssel és kialakítással - több célra is fel tudjuk használni. Kialakíthatunk konyhakertet, ahol  - a kert méretétől és a kertészkedési kedvünktől függően - a háztartáshoz szükséges növényeket, fűszernövényeket megtermelhetjük. 

A kert egy része lehet a gyerekek birodalma, ahol homokozó, játszósarok, hinta, játszóház helyezhető el. Találhatunk helyet a kerti tárolónak, vagy éppen a wellness részlegnek, ahol elhelyezhetünk egy medencét vagy jacuzzit is, amit szintén körbekeríthetünk WPC burkolattal.

Ahhoz azonban, hogy a teraszt tisztán tudjuk tartani, valamilyen módon burkolnunk kell a kert teraszhoz közeli részeit, különben a szél folyton telefújja porral.  Ha természetes megoldásban gondolkodunk, ez a burkolat lehet egy zöldellő fű, aminek azonban a locsolását is meg kell oldanunk. 

Ha nem akarunk bajlódni a rendszeres gondozással, akkor a műfű vagy a térkő tökéletes választás lehet. De akár, mintegy a terasz folytatásaként, ide is tehetünk WPC burkolatot.   

 

A WPC terasz előnyös tulajdonságai

A WPC, azaz wood-plastic composit a fa és a műanyag ötvözetét jelenti. A telephelyeinken kapható WPC teraszburkolat 60 % bambuszrost port, 30% nagy sűrűségű polietilént és 10 % vegyi anyagot tartalmaz. Bambusztartalma révén természetes fahatású anyag, ugyanakkor a műanyagokra jellemző előnyökkel. 

Nem penészedik, nem korhad, nem költöznek bele a farontó rovarok és gombák. A nedvességnek jól ellenáll, így akár vízközeli helyekre is tehetjük. Megmunkálása egyszerű, nem szükséges speciális szerszámokat beszereznünk, hiszen könnyen vágható, fúrható anyag. A telepítéséhez a WPC teraszhoz párnafát és a lefogató kapcsokat kell megvásárolnunk. Jól hajlítható anyag, így egyedi formájú teraszt is lefedhetünk vele. Az egyik oldala bordázott, a másik recézett profillal rendelkezik.

A teraszburkolattal szemben a magas kopásállóság és ütésállóság is követelmény, ami a WPC burkolatra szintén jellemző. Jól bírja a szélsőséges hőmérsékleti viszonyokat, és a magas nyomást is. Akár 20-25 évig is masszív burkolat lesz a teraszunkon, bár az UV sugárzás hatására ennyi idő alatt 10-20 százalékos fakulás jelentkezhet. 

Amennyiben bővebb információra van szüksége a WPC teraszburkolattal kapcsolatban, nyugodtan forduljon ügyfélszolgálatunk szakembereihez, vagy keresse fel telephelyeink bármelyikét.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 11.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 11.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com