Fenyő fűrészáru

Az építkezéshez, felújításhoz vagy barkácsoláshoz szükséges fenyő fűrészáru kiválasztása nem egy egyszerű feladat, hiszen tisztában kell lennie alapvető tulajdonságaival ahhoz, hogy az adott feladathoz a legideálisabbat vásárolja meg. Számos fafajtából választhat, azonban kifejezetten népszerű anyagnak számít a piacon a lucfenyő, amely szép megjelenése mellett kiválóan megmunkálható. Érdemes körültekintőnek lennie és megismerkedni a fenyő fűrészáruval, hiszen garantáltan nem fog csalódni a minőségében és felhasználhatóságában sem.

Cégünk minőségi faanyagok szolgáltatásával kíván hozzájárulni építkezéséhez, felújításához vagy barkácsolásához a gyors, egyszerű, de mégis minőségi megoldásokkal. Országszerte elhelyezkedő telephelyeinknek köszönhetően országos kiszállítással tesszük könnyebbé a faanyag Önhöz való eljuttatását. Széles kínálattal állunk az érdeklődők rendelkezésére legyen szó tetőfedő anyagokról, OSB lapokról, rétegelt lemezekről, gyalult termékekről vagy fenyő fűrészárukról egyaránt, mindent megtalálhat, ami hozzájárulhat álmai otthonának felépítéséhez.

Miért pont lucfenyő?

A fenyők között a legnagyobb népszerűségnek a lucfenyő örvend, amely a legtöbb tűlevelű társával egyetemben - homogén fájának köszönhetően jól megmunkálható, de ennek ellenére szívós és szilárd is. A nyers és megmunkált fa megjelenése kiváló, esztétikusan hat még akkor is, ha minden kezelés nélkül alkalmazza. Szövetszerkezetük és rajzolatuk egyszerű, ám éppen ezzel az egyszerűségükkel válnak olyan egyedivé. 

Összességében elmondható, hogy a lucfenyőt a faiparban számos területen alkalmazzák, mindamellett, hogy bútorok közkedvelt alapanyaga, épületasztalosok is gyakorta használják, továbbá pedig belsőépítészek, külső- és mélyépítészek is alkalmazzák munkájuk során.

Abban az esetben szükséges nagyobb figyelmet fordítani az anyagra, ha azt kültéri használatra szánja, hiszen ebben az esetben sokkal sérülékenyebb a külső hatásokkal szemben, így érdemes favédő szerekkel kezelnie. Nálunk nem csak a faanyagot, hanem a felhasználásához szükséges kiegészítőket is megvásárolhatja, amely nagyban megkönnyíti a dolgát rendelés esetében. 

Fenyő fűrészáru

A lucfenyőből készülhetnek tetőlécek, deszkák, pallók, szarufák, gerendák vagy akár zsaludeszkák is. Tetőléceken belül válogathat a szárított egalizált első osztályú tetőléc vagy a szárított, egalizált stafni közül. Méreteiben különböznek, azonban mindkét típus impregnált és Bochemit QB faanyag védelemmel lett ellátva. Ennek köszönhetően nem gombásodik vagy penészedik, valamint a rovaroktól is védetté válik. Bramac Plus tetőlécek is kaphatók különböző méretben, melyek rovarok és gomba ellen kezelve vannak. 

Az általunk kínált deszkák nem csak kerítéshez és eresz borításához, de zsindelyezéshez és padlás járófelületének a kialakításához is kiváló. Impregnált és védelemmel ellátott, továbbá gyalult változatban is megvásárolható. Pallókra akkor lehet szüksége, ha kerti építményeket kíván létrehozni, valamint gipszkartonszerkezetek esetében is nyugodtan használhatja. A lucfenyőből készült szarufa kialakításának köszönhetően alkalmas előtetők megépítéséhez, valamint olyan szerkezetek létrehozásához, amelyek látszanak, hiszen felhasználása kifejezetten esztétikus lehet.