Blog

A polikarbonát-lemezek méretei - minden információ egy helyen

2022.03.23 12:20
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A polikarbonátok nemcsak számos különböző célra felhasználhatóak, de a polikarbonát-lemezek méretei is rendkívül széles palettán mozognak. Barkácsolók, profi szakemberek is egyaránt kedvelik a velük való munkát, hiszen szinte bármilyen projekthez felhasználhatóak. 

 

Cikkünkben bemutatjuk, miért is olyan kelendőek ezek a lemezek, mi mindenre hasznosíthatóak, hányféle méretben érhetőek el honlapunkon. Emellett adunk néhány hasznos tippet is azzal kapcsolatban, hogy mire érdemes figyelni, ha polikarbonáttal dolgozunk.

Mik azok a polikarbonátok?

 

A polikarbonát-lemezek különböző méretekben és típusokban elérhetőek, könnyű anyagok, amelyek széleskörűen felhasználhatóak szinte bármilyen területen. Különleges kémiai összetevőjüknek köszönhetően igencsak könnyű a velük való munka, hiszen rendkívül jól darabolhatóak, és a csavarbehajtás sem okoz nehézséget. Kis súlya miatt könnyen szállítható, és a szerelés sem igényel kemény, megterhelő fizikai munkát.

 

Előnyük, hogy akár melegítés nélkül is hajlíthatóak, ezért ívelt vonalak mentén könnyedén elvezethetőek. Bár nagy fokú rugalmassággal rendelkeznek, igazán hatékonyan állnak ellen az ütéseknek, sérüléseknek, emiatt hosszú élettartamúak, rendkívül tartósak. 

 

Magas teherbírásuk miatt pedig tetőként is alkalmazzák őket, valamint remek hőszigetelő képességük is hozzájárul a megfelelő védelemhez. Ezt főleg az üvegkamrás szerkezetüknek köszönhetik, valamint annak, hogy a nap felé néző oldaluk UV-védelemmel van ellátva, amely szűri a káros sugarakat.

 

Mire használják a polikarbonátokat?

 

A polikarbonát-lemezekből csodás, fényáteresztő télikert vagy üvegház készülhet, amelyek lassítják a benti hőmérséklet változását a növények legnagyobb örömére. A honlapunkon elérhető polikarbonát ideális lehet térelválasztásra is, például tetőtéri, ablak nélküli helyiségekbe.

 

A különleges szerelési tartozékok biztosítják a teljes vízhatlanságot, így akár medencefedésre, zuhanykabin építésére is kiválóan alkalmazhatóak a lemezek.

 

Milyen méretű polikarbonát-lemezek érhetőek el?

 

Honlapunkon háromféle polikarbonát-típussal találkozhat: víztiszta üvegkamrás, bronz üvegkamrás, az opál üvegkamrás lemezek. 

 

A víztiszta verzió 10 és 16 mm-es vastagságban érhető el, 105x100-as (1,05 m2/db) mérettől egészen 210x400-as (8,4 nm2/db) méretig válogathat.

 

A bronzlemezek esetében ugyanúgy 10 és 16 mm-es vastagságú, 105x200-as (2,1m2/db) és 210x600-as (12,6m2/db) méretig szerezheti be a szükséges típust.

 

Opál üvegkamrás polikarbonátjaink 10 mm-es vastagságban vásárolhatóak meg, 210x200-as (4,2m2/db) mérettől 210x600-as (12,6m2/db) méretig.

 

Mire érdemes figyelni a velük való munkálatok során?

 

Bár a polikarbonáttal való munka szinte gyerekjáték, érdemes bizonyos hibákat elkerülni a siker érdekében. A lemezek mellett szükség lehet különféle profilokra, kiegészítőkre, amelyek elengedhetetlenek a munkálatok elvégzéséhez. Ezek beszerzéséről is érdemes gondoskodni a lemezek vásárlása során.

 

A honlapunkon elérhető lemezeknél különös óvatossággal kell eljárni, hiszen azokat kizárólag egyenletes felületen, fektetve lehet tárolni, különben a lemezek meghajolhatnak. Nem szabad tűző napon tárolni őket, ha az alapértelmezett védőfólia még rajtuk van. Ilyen esetben ugyanis könnyen ráéghet a lemezre, amely tönkreteheti azt.

 

Szerezze be a munkálataihoz szükséges alapanyagokat és kiegészítőket honlapunkon gyorsan és könnyedén! Ha valamelyik termékünkről érdeklődne vagy tanácsot kérne, keressen minket elérhetőségeink valamelyikén, kollégáink örömmel állnak rendelkezésére!


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 11.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 11.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com