2022. március 23.
2 perc

A polikarbonát-lemezek méretei - minden információ egy helyen

A polikarbonátok nemcsak számos különböző célra felhasználhatóak, de a polikarbonát-lemezek méretei is rendkívül széles palettán mozognak. Barkácsolók, profi szakemberek is egyaránt kedvelik a velük való munkát, hiszen szinte bármilyen projekthez felhasználhatóak. 

 

Cikkünkben bemutatjuk, miért is olyan kelendőek ezek a lemezek, mi mindenre hasznosíthatóak, hányféle méretben érhetőek el honlapunkon. Emellett adunk néhány hasznos tippet is azzal kapcsolatban, hogy mire érdemes figyelni, ha polikarbonáttal dolgozunk.

Mik azok a polikarbonátok?

 

A polikarbonát-lemezek különböző méretekben és típusokban elérhetőek, könnyű anyagok, amelyek széleskörűen felhasználhatóak szinte bármilyen területen. Különleges kémiai összetevőjüknek köszönhetően igencsak könnyű a velük való munka, hiszen rendkívül jól darabolhatóak, és a csavarbehajtás sem okoz nehézséget. Kis súlya miatt könnyen szállítható, és a szerelés sem igényel kemény, megterhelő fizikai munkát.

 

Előnyük, hogy akár melegítés nélkül is hajlíthatóak, ezért ívelt vonalak mentén könnyedén elvezethetőek. Bár nagy fokú rugalmassággal rendelkeznek, igazán hatékonyan állnak ellen az ütéseknek, sérüléseknek, emiatt hosszú élettartamúak, rendkívül tartósak. 

 

Magas teherbírásuk miatt pedig tetőként is alkalmazzák őket, valamint remek hőszigetelő képességük is hozzájárul a megfelelő védelemhez. Ezt főleg az üvegkamrás szerkezetüknek köszönhetik, valamint annak, hogy a nap felé néző oldaluk UV-védelemmel van ellátva, amely szűri a káros sugarakat.

 

Mire használják a polikarbonátokat?

 

A polikarbonát-lemezekből csodás, fényáteresztő télikert vagy üvegház készülhet, amelyek lassítják a benti hőmérséklet változását a növények legnagyobb örömére. A honlapunkon elérhető polikarbonát ideális lehet térelválasztásra is, például tetőtéri, ablak nélküli helyiségekbe.

 

A különleges szerelési tartozékok biztosítják a teljes vízhatlanságot, így akár medencefedésre, zuhanykabin építésére is kiválóan alkalmazhatóak a lemezek.

 

Milyen méretű polikarbonát-lemezek érhetőek el?

 

Honlapunkon háromféle polikarbonát-típussal találkozhat: víztiszta üvegkamrás, bronz üvegkamrás, az opál üvegkamrás lemezek. 

 

A víztiszta verzió 10 és 16 mm-es vastagságban érhető el, 105x100-as (1,05 m2/db) mérettől egészen 210x400-as (8,4 nm2/db) méretig válogathat.

 

A bronzlemezek esetében ugyanúgy 10 és 16 mm-es vastagságú, 105x200-as (2,1m2/db) és 210x600-as (12,6m2/db) méretig szerezheti be a szükséges típust.

 

Opál üvegkamrás polikarbonátjaink 10 mm-es vastagságban vásárolhatóak meg, 210x200-as (4,2m2/db) mérettől 210x600-as (12,6m2/db) méretig.

 

Mire érdemes figyelni a velük való munkálatok során?

 

Bár a polikarbonáttal való munka szinte gyerekjáték, érdemes bizonyos hibákat elkerülni a siker érdekében. A lemezek mellett szükség lehet különféle profilokra, kiegészítőkre, amelyek elengedhetetlenek a munkálatok elvégzéséhez. Ezek beszerzéséről is érdemes gondoskodni a lemezek vásárlása során.

 

A honlapunkon elérhető lemezeknél különös óvatossággal kell eljárni, hiszen azokat kizárólag egyenletes felületen, fektetve lehet tárolni, különben a lemezek meghajolhatnak. Nem szabad tűző napon tárolni őket, ha az alapértelmezett védőfólia még rajtuk van. Ilyen esetben ugyanis könnyen ráéghet a lemezre, amely tönkreteheti azt.

 

Szerezze be a munkálataihoz szükséges alapanyagokat és kiegészítőket honlapunkon gyorsan és könnyedén! Ha valamelyik termékünkről érdeklődne vagy tanácsot kérne, keressen minket elérhetőségeink valamelyikén, kollégáink örömmel állnak rendelkezésére!

Belépve, mint