Blog

Tökéletes hő- és hangszigetelés Knauf Naturoll Pro 039 alkalmazásával

2023.05.24 10:49
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Ahhoz, hogy energetikai szempontból hatékonnyá tegyük a házunkat, célszerű hőszigetelést alkalmaznunk. Ebben a blogcikkben a számos hőszigetelő anyag közül a webáruházunkban is megrendelhető Knauf Naturoll Pro 039 üveggyapot szigetelőanyag gyártásáról, felhasználási lehetőségeiről és előnyeiről olvashat. 

 

Hogyan állítják elő az üveggyapot szigetelőanyagot?

 

A modern szigetelőanyagok üveggyapotból vagy ásványgyapotból készülnek. Az üveggyapot gyártásához kvarchomokot, mészkövet és újrahasznosított üvegcserepeket használnak. Az összeválogatott alapanyagokat egy kemencében 1500 °C-on megolvasztják, majd az olvadékot kiszívják a kemencéből, és speciális fúvókákon keresztülvezetik, ahol az erős levegőáramlás hatására vékony üvegszálak jönnek létre. 

 

Ezekhez kötőanyagokat adnak, amelyektől szilárdabbá és ellenállóbbá válnak. Ezután a kezelt üvegszálakat összepréselik, és a kívánt formára vágják. Tekercseket vagy lemezeket alakítanak ki belőlük, és a csomagolást követően a kereskedelmi forgalomba kerülnek.

 

Az üveggyapot szigetelőanyagok előnyei

 

  • Az üveggyapot rendkívül hatékony hőszigetelő. Szerkezetéből adódóan nagy mennyiségű levegőt tartalmaz, ami kiváló hőfogást eredményez.
  • Könnyű és rugalmas anyag, ami megkönnyíti a felrakást, és nem jelent terhelést a szerkezetre nézve. 
  • Nem éghető, így egy esetleges tűz esetén nem járul hozzá a tűz terjedéséhez, és csökkenti a lángok átterjedésének kockázatát.
  • Az üveggyapot jó hangszigetelő tulajdonsággal rendelkezik.
  • Környezetbarát, hiszen újrahasznosított üveg felhasználásával készül, és nem tartalmaz ártalmas vegyületeket.

 

A Knauf Naturoll Pro 039 szigetelőanyag felhasználási területei

 

Az üveggyapot szigetelőanyagok, így a Knauf Naturoll Pro 039 is kitűnő hő-és hangszigetelő tulajdonsággal rendelkezik, teljes keresztmetszetében hidrofóbizált. Alkalmas épületek tetőszigeteléséhez, gyakran alkalmazzák tetőtérben vagy lapostetőn található hőhidak megszüntetésére, ezáltal a hőveszteség csökkentésére. 

 

Használják még külső és belső falak szigetelésére is, hogy csökkentsék a hőátbocsátást. Az üveggyapot segíthet hideg padlók hőszigetelésében, illetve fűtött csövek hideg környezetben történő szigetelésében is, megakadályozva ezáltal a csövek hőátadását, tehát a hőveszteséget. 

 

A Knauf Naturoll Pro 039 nemcsak hőszigetelő tulajdonsága révén népszerű, hanem hangszigetelőként is alkalmazható. Ezért alkalmazzák olyan helyiségekben, ahová nem szeretnék, hogy a külvilág zaja beszűrődjön, például egy forgalmas út mentén elhelyezkedő épület esetében. 

 

Természetesen akkor is hatékony, ha az előzőtől eltérően épp azt szeretnénk, hogy a helyiségből ne szűrődjön ki a zaj, ne hallatszódjon át a másik helyiségbe a beszélgetés. Ez például üzleti tárgyalótermekben, orvosi rendelőkben, pszichológusi szobákban kifejezett elvárás. 

 

A Knauf Naturoll Pro 039 tehát elsősorban fa-és fémszerkezetű vázas épületek, mennyezetek, álmennyezetek hő- és hangszigetelésére használható. Ebben az esetben a szigetelésre - a pára behatolása végett - a belső tér felől páratechnikai réteget célszerű helyezni. Ha vízszintes szerkezetek szigetelésre alkalmazzuk, akkor is párazáró réteget kell elhelyeznünk a belső, úgynevezett meleg oldalon.

 

Amennyiben kérdése merülne fel a megfelelő szigetelőanyag kiválasztásával kapcsolatban, kérjük vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunk szakembereivel


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 11.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 11.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com