Blog

Mire használható az U alakú oszloptartó?

2023.11.23 13:35
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Az U alakú oszloptartó, másnéven gerendatalp egy rendkívül hasznos és sokoldalú szerkezeti elem, amely sok esetben nélkülözhetetlen az építési projektek során. Ebben a blogcikkben ezt a hasznos kis terméket, s ennek felhasználási céljait mutatjuk be részletesebben.

Mire használjuk az U alakú oszloptartót?

Az U alakú oszloptartó alapvetően arra szolgál, hogy biztosítsa a stabilitást és terheléselosztást olyan szerkezetekben, ahol fából készült gerendákat használnak. Az építkezésen gyakran szükséges vasanyagok közül ez az elem lehetővé teszi, hogy könnyen és hatékonyan rögzítsük a gerendákat az alapzathoz vagy egyéb szerkezetekhez. 

Különböző építési projektek esetében egyaránt alkalmazhatjuk, hiszen házak, melléképületek, teraszok vagy verandák építésekor a gerendatalpak segíthetnek az oszlopok talajhoz való rögzítésében. Falak vagy mennyezetek készítése során is alkalmazhatjuk a támasztószerkezetekhez. Raktárak, ipari épületek, mezőgazdasági létesítmények építésénél is gyakran alkalmazzák, hiszen ezek esetében nagy teherbírásra van szükség.

 

Milyen előnyös tulajdonságokkal rendelkezik az U alakú oszloptartó?

A gerendatalp egyszerűen telepíthető, és jól alkalmazkodik az különböző igényekhez. Különböző hosszúságokban és szélességekben kapható, így a projektspecifikus követelményeinek megfelelően választhatunk ezek közül. 

A webáruházunkban 10 cm-es, 12 cm-es és 15 cm-es U alakú gerendatalp kapható, illetve betonozható és lefúrható változat is elérhető. A tüzihorganyzott, nagy szilárdságú anyagnak köszönhetően jól terhelhető, és időjárásálló termék. 

Tehát ezek az alapanyagok kiemelkedő fontossággal bírnak a szerkezetek stabilitása és tartóssága szempontjából. Rugalmasságuk és könnyű telepítésük miatt széles körben alkalmazott termékek. Mivel különböző méretekben és anyagminőségben is elérhetők, így alkalmazkodni tudnak a legkülönfélébb projektek igényeihez és követelményeihez.

 

Hogyan szereljük be?

A termék beszerelése viszonylag egyszerű. A tervezésnek megfelelően általában a gerendatalpat az alapzathoz rögzítjük, majd behelyezzük a gerendát, és hozzáfogatjuk a talphoz. A pontos beszerelési folyamat a projekt és a használt anyagok függvénye. 

Fontos azonban biztosítani, hogy a tartókat a tervezett terhelésnek és igénybevételnek megfelelő módon rögzítsük. Az is lényeges, hogy megfelelő alapozást biztosítsunk nekik. Ez lehet beton, földbe süllyesztett alap vagy más stabil alapozási megoldás. 

 

Számít-e az anyagminőség?

A gerendatalpak anyagminősége fontos a tartósság és a stabilitás szempontjából. Az acélból készült változatok nagyon erősek és nagy teherbírásra képesek. A felületének bevonása, például horganyzása a korrózióval szemben ellenállóvá teszi a terméket, ami ezáltal hosszú élettartamú lesz. 

Az alumínium gerendatalp könnyű, ami lehetővé teszi a könnyű telepítést. Bár nem olyan erős, mint az acél, megfelelő formatervezéssel és vastagsággal hatékonyan képes kezelni a terheket. Az anyag kiválasztása a tervezési követelményektől, a terhek típusától és a projekt céljától függően változhat. Az optimális választás azonban fontos, hiszen biztosítja a szerkezet stabilitását és tartósságát.


Amennyiben bővebb információra van szüksége a megfelelő termék kiválasztásával kapcsolatban, kérjük forduljon ügyfélszolgálatunk szakembereihez, vagy keresse fel személyesen valamelyik telephelyünket.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com