2021. október 05.
2 perc

Milyen magasságokban vannak a lambéria árak?

A lambériával védett fal egyszerre praktikus és mutatós eleme a lakásnak. Lényegében bármilyen bútorhoz és színvilághoz remekül illik, így igen sok esetben alkalmazhatjuk. Azonban a lambéria árak gyakran nem egyértelműek, mivel általában egységárban vannak megadva, de nem egységenként kaphatók.

A lambéria elsődleges haszna

Mindennapi tevékenységeink során, bútorok húzogatásánál vagy takarítás közben gyakran előfordulhat, hogy véletlenül megütjük a falat vagy koszolódik a vakolat. A szoba rendeltetésétől függően bizonyos helyiségekben gyakoriak az ilyen balesetek, a falfelület pedig igen hamar borzalmas állapotba kerülhet.

A jó minőségű lambéria sokkal nehezebben sérül, és a karcolások, megnyomódások sem látványosak rajta, valamint takarítása is sokkal egyszerűbb, nem kell maradandó elszíneződésektől tartani. Emellett pedig elfedi a már korábban megtörtén balesetek nyomait.

Macerás vakolás vagy újra festés helyett, egyszerű és tartós megoldást jelent. Szintén erőssége az esztétika. Egy ízléses svéd vagy német lucfenyő lambéria rendkívül mutatós, és természetes hatást kelt otthonunkban. Sőt, az eltérő profiloknak köszönhetően kiválaszthatjuk azt a kialakítást, ami leginkább illik otthonunkba.

A lambériák nálunk gömbölyített vagy trapéz formában is kaphatók. A különbségek az egyes elemek sarkainak lekerekítettségében jelentkeznek. Azonban eltérő méreteik és a profilok kialakítása miatt nem tanácsos keverni a kettőt.

Egyéb pozitívumok

Esztétikai értéke és elfedő funkciója mellett a lambéria más előnyöket is nyújt, melyek kiváló bónuszt jelentenek elsődleges rendeltetése mellett. Például rendkívüli módon leegyszerűsítik a takarítást, a lakkozott felületet rendkívül könnyű tisztítani. A folyadékokat nem szívja be, míg a por kevéssé tud megülni rajta.

Mivel egy extra rétegről van szó, ami a fal és a szoba levegője között helyezkedik el, némi szigetelő hatással is rendelkezik. Lassítja a hőcserét, emellett a fa képes hosszabb ideig raktározni a meleg levegőt, így télen sem hűl le olyan hamar a szoba.

Szintén előnyös a lambéria esetében, hogy igen hosszú az élettartama. Ehhez hozzájárul, hogy a gyártás során alkalmazott szárítás nullára csökkenti a kártevővel való fertőzöttség esélyét, tehát megfelelő kezelés mellett aligha szorulna cserére.

A lambéria árakról

A nálunk kapható két külön profil eltérő méretekkel, eltérő kialakítással, és ebből kifolyóan eltérő árakkal is rendelkeznek. A gömbölyített, azaz softline lambéria egyes elemei 14x121 milliméteresek, hosszuk pedig a standard 4 méter. Ezzel szemben a trapéz 12x96 milliméter magassággal és szélességgel rendelkeznek, ezáltal kevesebb faanyagot tartalmaznak.

Éppen ezért egységárukban is eltérés van. A kisebb, trapéz lécek négyzetméterenként 5400 forintba kerülnek, míg a gömbölyített 6800 forintot kóstál. Ennek ellenére szeptember végéig jóval kisebb a különbség, ugyanis ez utóbb csak 5490 forint négyzetméterenként.

Azonban érdemes odafigyelni arra, hogy a lambériák csak csomagban kaphatók. A gömbölyített verzió esetében ez 3,388 négyzetméter lefedésére alkalmas anyagot jelent, míg a trapéz változatnál 3,84 négyzetméter ez a szám. Míg általában az utóbbi 20 736 és az előbbi 23 038 forintba kerül csomagonként, jelenleg a gömbölyített csak 18 600 forint.

Ha esetleg egyéb kérdése maradt volna a lambériákkal, vagy azok árával kapcsolatban, keresse bátran munkatársainkat, akik gyors és szakértő segítséget nyújtanak!

Belépve, mint