2023. december 13.
2 perc

Védjük az épületet PVC ereszcsatorna felszerelésével!

Védjük az épületet PVC ereszcsatorna felszerelésével!

Ebben a blog cikkben a PVC ereszcsatorna előnyeit - elsősorban a Galeco termékek révén - mutatjuk be. Egy épület hatékony esővíz-elvezetése ugyanis fontos feladat, így az ereszcsatorna kialakítására nagy figyelmet kell fordítani, hiszen megakadályozza a víz felhalmozódását az épület körül. Így elkerülhető a falak nedvesedése, a talaj eróziója, és az épület károsodása. 

A PVC ereszcsatorna jellemzői, előnyei

A PVC, azaz polivinil-klorid csatorna az esővíz elvezetésére és irányítására használatos. A hagyományos bádogtermékek mellett egyre népszerűbbé válik, hiszen számos előnnyel rendelkezik. Ezek egyike a könnyű súlya, ami egyszerű telepítést, gyors szerelést tesz lehetővé. A PVC tartós anyag, ellenáll a korróziónak és a különböző időjárási viszonyoknak, hosszú élettartammal rendelkezik, kevés karbantartást igényel. 

Az ereszcsatorna méretezésére és elhelyezésére különös figyelmet kell fordítani, ha azt szeretnénk, hogy a vízelvezetés hatékony legyen. A webáruházunkban kapható Galeco ereszcsatorna rendszerek a koextrudálás modern technológiájának köszönhetően magasfényű és világos belsővel rendelkeznek, ami csökkenti a felmelegedés mértékét, valamint a rendszer hőtágulását. 

A speciális anyaguk révén ellenállnak az UV-sugárzás káros hatásának, ami tartós színállóságot biztosít. A befelé forduló külső perem még intenzív esőzés esetén is megakadályozza a víz átbukását az ereszen.

 

Hatékony és esztétikus vízelvezetés

A PVC ereszcsatornák többféle színben és méretben kaphatók, így az épület külső megjelenéséhez igazíthatjuk őket. 

Ezek a modern rendszerek lehetővé teszik az esővíz gyűjtését és további hasznosítását, például esővízgyűjtőkkel kombinálva a csapadék újrahasznosítására is lehetőség nyílik, így hosszú távon hozzájárulhatunk a környezetvédelemhez és a vízgazdálkodáshoz. 

Rendszeres karbantartásukkal és tisztításukkal biztosítható az esővíz zavartalan elvezetése, és megelőzhetők az esetleges dugulások. 

 

Ismerjük meg a modern Galeco ereszrendszert!

A Galeco STAL hagyományos formájú, acéllemezből készült ereszrendszer, a Galeco STAL² ereszcsatorna pedig négyszögszelvényű rendszer. Mindkét típus a korszerű tető díszévé válik, s az egész épületnek egységes, modern megjelenést biztosít. 

A Galeco STAL² esetében a lefolyórendszer is szögletes, s az eresz homlokoldalát és a csatornatartókat egy takarólemez rejti el, ezzel egységes, kompakt tetőmegjelenést biztosítva. Ez a takarólemez azonban a karbantartás, tisztítás során könnyen eltávolítható. 

 

A PVC ereszcsatornák felhasználási lehetőségei

A PVC csatornát családi házak, irodák és egyéb épületek tetőszerkezeteinél alkalmazhatjuk az esővíz elvezetésére. Ugyanakkor ipari és kereskedelmi épületek, raktárak, üzletek, gyárak esetében is felhasználásra kerülhet. Kertekben, udvarokban, parkokban is használhatjuk a helyes vízelvezetés érdekében, illetve olyan területeken ahol fontos a vízgazdálkodás. 

Ezek a csatornarendszerek kiegészíthetőek különböző funkciókkal is, például esővízszűrőkkel, lefolyórendszerekkel, amelyek segítik az esővíz tisztítását, folyamatos elvezetését. Természetesen a tervezés során figyelembe kell venni az építési szabványokat és a helyi előírásokat is. 

Amennyiben bármilyen kérdése merülne fel a Galeco ereszcsatorna rendszerrel kapcsolatban, kérjük forduljon nyugodtan ügyfélszolgálatunk szakembereihez, vagy keresse fel személyesen az Önhöz legközelebb lévő telephelyünket.

Belépve, mint