Blog

Védjük az épületet PVC ereszcsatorna felszerelésével!

2023.12.13 13:24
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Ebben a blog cikkben a PVC ereszcsatorna előnyeit - elsősorban a Galeco termékek révén - mutatjuk be. Egy épület hatékony esővíz-elvezetése ugyanis fontos feladat, így az ereszcsatorna kialakítására nagy figyelmet kell fordítani, hiszen megakadályozza a víz felhalmozódását az épület körül. Így elkerülhető a falak nedvesedése, a talaj eróziója, és az épület károsodása. 

A PVC ereszcsatorna jellemzői, előnyei

A PVC, azaz polivinil-klorid csatorna az esővíz elvezetésére és irányítására használatos. A hagyományos bádogtermékek mellett egyre népszerűbbé válik, hiszen számos előnnyel rendelkezik. Ezek egyike a könnyű súlya, ami egyszerű telepítést, gyors szerelést tesz lehetővé. A PVC tartós anyag, ellenáll a korróziónak és a különböző időjárási viszonyoknak, hosszú élettartammal rendelkezik, kevés karbantartást igényel. 

Az ereszcsatorna méretezésére és elhelyezésére különös figyelmet kell fordítani, ha azt szeretnénk, hogy a vízelvezetés hatékony legyen. A webáruházunkban kapható Galeco ereszcsatorna rendszerek a koextrudálás modern technológiájának köszönhetően magasfényű és világos belsővel rendelkeznek, ami csökkenti a felmelegedés mértékét, valamint a rendszer hőtágulását. 

A speciális anyaguk révén ellenállnak az UV-sugárzás káros hatásának, ami tartós színállóságot biztosít. A befelé forduló külső perem még intenzív esőzés esetén is megakadályozza a víz átbukását az ereszen.

 

Hatékony és esztétikus vízelvezetés

A PVC ereszcsatornák többféle színben és méretben kaphatók, így az épület külső megjelenéséhez igazíthatjuk őket. 

Ezek a modern rendszerek lehetővé teszik az esővíz gyűjtését és további hasznosítását, például esővízgyűjtőkkel kombinálva a csapadék újrahasznosítására is lehetőség nyílik, így hosszú távon hozzájárulhatunk a környezetvédelemhez és a vízgazdálkodáshoz. 

Rendszeres karbantartásukkal és tisztításukkal biztosítható az esővíz zavartalan elvezetése, és megelőzhetők az esetleges dugulások. 

 

Ismerjük meg a modern Galeco ereszrendszert!

A Galeco STAL hagyományos formájú, acéllemezből készült ereszrendszer, a Galeco STAL² ereszcsatorna pedig négyszögszelvényű rendszer. Mindkét típus a korszerű tető díszévé válik, s az egész épületnek egységes, modern megjelenést biztosít. 

A Galeco STAL² esetében a lefolyórendszer is szögletes, s az eresz homlokoldalát és a csatornatartókat egy takarólemez rejti el, ezzel egységes, kompakt tetőmegjelenést biztosítva. Ez a takarólemez azonban a karbantartás, tisztítás során könnyen eltávolítható. 

 

A PVC ereszcsatornák felhasználási lehetőségei

A PVC csatornát családi házak, irodák és egyéb épületek tetőszerkezeteinél alkalmazhatjuk az esővíz elvezetésére. Ugyanakkor ipari és kereskedelmi épületek, raktárak, üzletek, gyárak esetében is felhasználásra kerülhet. Kertekben, udvarokban, parkokban is használhatjuk a helyes vízelvezetés érdekében, illetve olyan területeken ahol fontos a vízgazdálkodás. 

Ezek a csatornarendszerek kiegészíthetőek különböző funkciókkal is, például esővízszűrőkkel, lefolyórendszerekkel, amelyek segítik az esővíz tisztítását, folyamatos elvezetését. Természetesen a tervezés során figyelembe kell venni az építési szabványokat és a helyi előírásokat is. 

Amennyiben bármilyen kérdése merülne fel a Galeco ereszcsatorna rendszerrel kapcsolatban, kérjük forduljon nyugodtan ügyfélszolgálatunk szakembereihez, vagy keresse fel személyesen az Önhöz legközelebb lévő telephelyünket.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com