Blog

A hőtükrös párazáró fólia alkalmazása

2022.12.12 12:54
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Építkezés, tetőcsere vagy tetőfelújítás során szükségünk lesz tetőfóliára, amelynek egyik speciális típusa a hőtükrös párazáró fólia. Ilyen fóliát régebben nem alkalmaztak, hiszen nem volt jellemző a tetőtér beépítése. Így csupán a tetőcserepet rakták fel a tetőszerkezetre, ami azonban nem nyújtott tökéletes védelmet a ház felső szintjének.

 

Milyen szerepe van a párazáró tetőfóliának?

 

Az utóbbi évtizedben népszerűvé vált a tetőtér beépítése, illetve egyre gyakrabban építenek úgynevezett könnyűszerkezetes házakat. Ezek esetében a tetőteret fokozottan óvni kell, hiszen az ott beépítésre kerülő anyagok, hőszigetelések nem kaphatnak nedvességet. Erre jelentenek hatékony megoldást a tetőfedő anyagok között megtalálható tetőfóliák, amelyeknek többféle típusa kapható telephelyeinken.

 

A hőtükrös párazáró tetőfólia megakadályozza az eső vagy a hó tetőtérbe jutását. Így nem ázik át a szigetelés, nem megy tönkre a gipszkarton, és nem kezd el penészedni a fal. A párazáró fólia nagy szerepet játszik a tetőkonstrukció megóvásában is, ugyanakkor jobb hőszigetelést biztosít. Kedvező hatása még abban is megnyilvánul, hogy az embert érő elektromágneses sugárzások mintegy 30 százalékát leárnyékolja. 

 

Milyen fóliát válasszunk?

 

Népszerű napjainkban a mediterrán jellegű, kis hajlásszögű tető alkalmazása, ami új kihívás elé állítja a szakembereket. Ezek esetében ugyanis még erősebb fóliát kell beépíteni, ami magas szakítószilárdsággal, valamint jó hő- és UV-álló tulajdonsággal rendelkezik. Kitűnő termék az Isoflex Alu PZ alutükrös párafékező fólia, amely 60 négyzetméteres tekercsben kapható, metalizált bevonattal ellátott polietilén fólia. 

 

Ugyanakkor biztosítani kell a megfelelő szellőzést is, nehogy a tetőszerkezet penészedni kezdjen, és tönkre menjen. Ilyenkor alkalmazzák a kétszeresen átszellőztetett tetőmegoldást. Ez azt jelenti, hogy hőtükrös párazáró fóliát rögzítenek a szarufákra, így a cserép és a fólia között keletkező légrésen át ki tud szellőzni a nedvesség.

 

A másik légrés a hőszigetelés és az alátéthéjazat között keletkezik, így a belülről érkező nedvesség távozását segíti elő. A hőszigetelés védelme érdekében a párazáró fóliát úgy kell felhelyezni, hogy a hőszigetelés belső oldalán legyen, így a hőszigetelést megvédjük a lakásból felszálló párával szemben. 

 

Mivel a hőtükrös párazáró fólia a hősugarak 92 százalékát visszaveri, így megnöveli a lakótér komfortosságát. Télen és nyáron is érezzük a kedvező hatását. Télen hatékonyabbá teszi a fűtést, nyáron pedig csökkentheti a légkondicionáló használatának idejét.

 

Hol alkalmazzák a hőtükrös párazáró fóliát?

 

  • Lakóépületek, nyaralók tetőszerkezeténél, hiszen télen nem engedi ki, nyáron nem engedi be a meleget.
  • Üvegházak, fóliasátrak esetében, hiszen csökkenthetjük vele a hőterhelést és az éjszakai hősugárzást.
  • Gazdasági épületek esetében, ahol állatokat tartunk, vagy takarmányt tárolunk. A helyiség fűtését tehetjük hatékonyabbá a fólia hőtükrös felületének befelé fordításával, mert így csökkenthetjük a hőveszteséget.

 

Amennyiben kérdése merül fel a tetőzáró fóliákkal vagy az általunk forgalmazott építőanyagok bármelyikével kapcsolatban, kérjük vegye fel a kapcsolatot telefonon vagy személyesen cégünk szakembereivel. Informálódhat a weboldalunkon, szívesen állunk rendelkezésére.

 


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 11.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 11.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com