Zsalutábla

Itt találhatja zsalutábla választékunkat. A zsalutábla igen elterjedt elem az építőiparban, ugyanis rendkívül hasznos szerepet lát el. Betonozás során a zsaluzat képezi az öntőformát. Ennek a gyakran fából készült szerkezetnek az a szerepe, hogy deformálódás nélkül elbírja a beton súlyát, amíg az megköt. Éppen ezért elengedhetetlen ilyen munkák esetén.

A zsalutáblák bevonatuknak köszönhetően sima felületűek, alacsony tapadással és könnyen tisztíthatóak. Tehát amennyiben betonozási munkálatokhoz készülődik, csupán válassza ki az Önnek legszimpatikusabb faanyagot kínálatunkból!

Fafajta
Vastagság
Tábla méret
Termék státusza
Szűrők
7 termék
7 termék

A zsaluzás igen összetett feladat, hiszen a szerkezet megépítésén kívül számos más tényezőre is ügyelni kell. Azonban a betonozáshoz elengedhetetlen ez a lépés.

Mire használható a zsalutábla?

A zsaluzat képezi azt az öntőformát, amiben a betonnak lehetősége van megszilárdulni és felvenni a kívánt alakot. Általában fából vagy fém elemekből állítják össze, de az előbbi jóval gyakoribb a háztáji munkálatoknál.
Szerkezete viszonylag egyszerű, a vízszintes lapokat függőleges, esetleg ferde támasztóelemek rögzítik. Mindezek alatt lemezek biztosítják a stabilitást, valamint a fából készült zsaluzatot szögek, ékek vagy hevederek tartják egyben.
Ebbe a formába kell a betont beleönteni, és ha megfelelően van megépítve, eltávolítása után sima felületet hagy. Az azonban, hogy mikor távolíthatjuk el, az öntőanyagtól és az időjárástól függ.

Zsalutáblatípusok


A zsalutáblákat számos paraméter szerint lehet csoportosítani. Egyik leglényegesebb ezek közül a faanyag. A mi kínálatunkban fenyő, nyír és nyár alapanyagból készült táblák kaphatóak.
Ezek közül például a nyír egyedi tulajdonsága, hogy hajlítható, míg a nyárfából készült verziók kedvező árú, egyszer használatos termékek. Ez utóbbi ideális, ha egy betonozásnál nem tervez többet.
Emellett a bevonatnak is nagy szerepe van. A táblákat fenolfilm vagy melamingyanta-réteg borítja, ez járul hozzá ahhoz, hogy felületük sima legyen alacsony tapadással, melyet könnyű tisztítani és tökéletesen egyenletes betont hagy maga után.

Mire kell még figyelni?

A tárolás is igen fontos mozzanat. A lemezek nem vízhatlanok, így a nedves környezet, de akár a szélsőséges hőmérséklet is károkat okozhat bennük. A hullámos kitüremkedések lényegében használhatatlanná teszik a zsalutáblákat.
Párás környezet esetén éppen ezért érdemes előre benedvesíteni a lemezeket, hogy egyenletesen érje őket a víz. A közvetlen napsütéstől is érdemes távol tartani, ugyanis az csökkentheti élettartamát.
Emellett a nem egyszerhasználatos zsalutáblákat érdemes megtisztítani minden használat után, valamint zsaluelválasztó olajjal kezelni, hogy hosszú távon megőrizze minőségét. Az esetleges sérüléseket és hézagokat tömítőanyaggal tudjuk megfelelően kijavítani, lezárni.

Hogyan rendelheti meg?

Amennyiben OSB lapot szeretne vásárolni, nincs más dolga, mint kiválasztani a kívánt darabot a termékkategóriában, és hozzáadni azt a kosarához. Mi a Káplár fatelep webshopnál országos kiszállítással büszkélkedhetünk, azaz akárhol is legyen szüksége a faanyagra, eljuttatjuk Önhöz.
Amennyiben a szolgáltatott adatok és képek nem elegendőek a döntéshozáshoz, munkatársaink szíves örömest segítenek. Kattintson a termékek saját oldalán, a képektől jobbra található „Telephelyi Elérhetőségeink” feliratra.
Abban az esetben, ha ideje szűkös, a felirat alatt található kérdőjel gombra kattintva is érdeklődhet. Egy név, e-mail-cím és telefonszám ellenében gyorsan, közvetlenül munkatársainktól kérdezhet, akik amint tudnak, válaszolnak Önnek.