Blog

Mire használható a gyalult deszka 4 m hosszúságban?

Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A gyalult deszka 4 méter hosszúságban sokféle területen hasznos lehet, különösen olyan projektekben, ahol nagyobb felületeket kell lefedni. A mennyezet kialakításától kezdve a padlóburkolatokon, falburkolatokon, lépcsőkön és más építészeti szerkezeteken át a bútorkészítésig alkalmazhatjuk őket.

Parasztmennyezetek régen és most

A parasztmennyezeteket régen általában helyi, könnyen elérhető faanyagokból készítették. Az építészeti stílust és a technikát gyakran generációkon átöröklődő tudás alakította ki. Ezek a mennyezetek rendkívül funkcionálisak voltak, védték az épületeket az időjárás viszontagságaitól, és megfelelő hőszigetelést biztosítottak. Ebből kifolyólag napjainkban újra népszerű lett ez a megoldás. 

Gyakoriak voltak a faragásokkal díszített mennyezetek, amelyek lehettek egyszerűbb geometriai mintázatok, vagy bonyolultabb, részletgazdagabb motívumok. Ezeket az alakzatokat deszkák összeillesztésével hozták létre. A mai építészek gyakran inspirálódnak a hagyományos megoldásokból, miközben modern anyagokat és technológiákat alkalmaznak. Például egyes szakemberek fenntartható anyagokat használnak, hogy reprodukálják a hagyományos parasztmennyezetek megjelenését és funkcionalitását. A gyalult faanyagok jól alkalmazhatók az ilyen jellegű projektekben. 

Régen általában lakóházak nappali vagy étkező részén készítettek ilyen mennyezetet, ami a díszítésen kívül a helyiség akusztikai jellemzőit is javította. A modern belsőépítészet többek között a jó akusztika miatt is alkalmazza előszeretettel. Mivel egyedi és stílusos megjelenést kölcsönöz a térnek, a mintázatok és textúrák terén is sokan merítenek ihletet a hagyományos mennyezetekből. Ezek ugyanis szépek voltak, és melegséget, otthonosságot árasztottak.

 

Gyalult deszka 4 méter hosszúságban

A szárított, gyalult deszkából készült pántolt, vagy egymás mellé helyezett panelek ideálisak mennyezetek borítására. Ezek az anyagok egyenletes felületet biztosítanak, ami esztétikailag vonzó és könnyen kezelhető. A deszkák rétegei közé szigetelőanyagot lehet helyezni, ami segíti a hő megtartását a házban, illetve hangszigetelést is biztosít. A gyalult faanyag sima felülettel rendelkezik, ami lehetővé teszi a festést vagy díszítést. 

A webáruházunkban kapható szárított, gyalult lucfenyő deszkák 4 méter hosszúságban is könnyen csatlakoztathatók egymáshoz, ami megkönnyíti a mennyezetek szerelését és javítását is. A jól megmunkált, minőségi faanyag hosszú élettartamot biztosít, különösen, ha megfelelően kezelik és karbantartják a használat során. 

 

Mire használható még a gyalult deszka?

A hosszú deszkák ideálisak padlóburkolathoz is, hiszen ha megfelelő méretűek, könnyen burkolhatják egy terem vagy helyiség padlóját anélkül, hogy sok illesztési pont lenne közöttük. Emellett hosszú asztallapok, pultok, szekrények, ágykeretek készítéséhez is alkalmasak. 

Teraszok, verandák vagy más kültéri borítások kialakításához is használhatók, ha a faanyagot megfelelően kezeljük és védjük a környezeti hatások ellen. Mivel a deszkák könnyen megmunkálhatók, így számos építési projektben hasznosak lehetnek, azonban fontos figyelembe venni a faanyag típusát, vastagságát a kívánt funkció érdekében. 


Amennyiben bővebb információra lenne szüksége a megfelelő faanyag kiválasztásával kapcsolatban, kérjük vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com