2024. május 03.
2 perc

Miért jó választás a Bramac léc?

Miért jó választás a Bramac léc?

Egy új ingatlan felépítése vagy a meglévő felújítása mindig hatalmas projektnek számít. Számos tényezőre oda kell figyelni: megtalálni a megfelelő szakembereket, egy részletes tervet készíteni, valamint a minőségi alapanyagokról is gondoskodni kell. Utóbbi közé tartozik a Bramac léc is, amiből strapabíró tetőszerkezetet lehet építeni.

A Bramac léc használata

Természetesen az egész folyamatot alapos tervezés kell, hogy megelőzze, függetlenül attól, hogy építkezésről vagy felújításról van szó. Ehhez a művelethez tartozik az is, hogy eldöntjük milyen alapanyagokat fogunk használni. Már itt érdemes bevonni egy szakembert, aki segít nekünk kiválasztani a megfelelő termékeket. 

Ilyen lehet például a Bramac PLUS tetőléc, amivel hosszú távon is strapabíró szerkezeteket lehet építeni. A tető az egyik legfontosabb része minden épületnek és itt igazán nagy hangsúlyt kell fektetni a helyes anyag kiválasztására, alkalmazására. A tetőléc adja az egész struktúra vázát, alapját, ahol nem szabad a spórolásra elsődleges szempontként tekinteni.

A minőség a legfontosabb, mivel ez határozza meg a teljes tetőszerkezet funkcionalitását, hosszú távú “működését”, azt, hogy megfelelő komfortérzetet adjon az ingatlanban élőknek és ellássa a feladatát. A tetőléc beszerzése során továbbá figyelembe kell venni még az olyan méretbeli tényezőket, mint a keresztmetszet és a hosszúság. Az egyik legnépszerűbb választás általában a Bramac léc, ami mellett számos érv szól. A sorozatvágóval készült anyagok sokkal pontosabbak és a vágási minőségük is sokkal jobb, mint a többi változaté.

Az olcsóbb lécek esetében sokszor találkozhatunk csomókkal, száradás közben vetemedhetnek és repedések is megjelenhetnek rajtuk. A minőségi termékeken is megtalálhatóak ezek, mivel ez minden fából gyalult alapanyagra jellemző, azonban nem mindegy a gyakoriságuk. A Bramac léc sokkal jobban ellenáll az időjárás viszontagságainak, évtizedekkel később is ugyanúgy fog állni, stabilitást nyújt az egész tetőnek.

 

Oda kell figyelni a fa kezelésére

Ma már több útmutató is elérhető azzal kapcsolatban, hogy hogyan kell a faszerkezeteket megfelelően kezelni, ápolni. A tartósság megőrzése érdekében rendszeres impregnálásra, karbantartásra van szükség, hogy ezzel az egész szerkezet élettartamát meg tudjuk hosszabbítani. 

A kezelés során védelmet kell biztosítani a rovarok és gombák ellen, mert ezek nagyon egyszerűen és gyorsan tudják károsítani a fa anyagát. A tetőlécek védettek lesznek a kártékony tényezőkkel szemben, ha áztatásos faanyagvédő szert használunk. 

A fém profiloknál sokkal jobb választás a Bramac léc, ami még gipszkarton szerkezet építése során is jó alternatívának számít. Figyelni kell arra, hogy a gipszkarton alá kerüljön a tetőléc szerkezet és ehhez kifejezetten a ritka menetű csavarokat használjunk. 

Minden egyes lépés előtt és után kifejezetten ajánlott szakemberrel konzultálni, valamint az egész műveletet szakértőre bízni, hogy a végeredmény minőségben és látványban is tökéletes legyen. A tető nem egy olyan eleme az ingatlannak, amit akár évente, kétévente szeretne az ember komolyabban felújítani.

 

Egyszerűen beszerezhető a szükséges alapanyag

Webáruházunk kínálatában minden megtalálható, ami az építkezéshez, felújításhoz kell. A rendelés pár kattintással leadható, egyszerűen kiválasztható akár a Bramac léc vagy más minőségi alapanyag.

Belépve, mint