2022. április 29.
2 perc

A leggyakrabban használt üveggyapot méretek

Hőszigetelési vagy hangszigetelési munkálatok során felmerülhet a kérdés, hogy milyen üveggyapot méretek lehetnek ideálisak az adott projekthez. Legyen szó padlás szigetelésről, tetőtér beépítéséről vagy netán gipszkartonfal kialakításáról, az üveggyapot jó segítségnek bizonyul. Megmutatjuk, hogy hol és miként lehet a legjobban felhasználni, valamint milyen méretekből válogathat honlapunkon!

Mire való az üveggyapot?

 

Az üveggyapot legfőbb alkotóeleme a síküveggyárak mellékterméke, azaz az üvegtörmelék, emellett kvarchomok is megtalálható benne. Kinézetét tekintve azt láthatjuk, hogy az üveggyapot hosszú és vékony szálakkal rendelkezik, melyet tekercsbe csavarva forgalmaznak.

 

Az ásványgyapotok családjába tartozó üveggyapot valódi kincsnek számít, hiszen a kategória összes előnyös tulajdonságát magában hordozza. Azért is örvend különlegesen népszerű felhasználásnak, mert megfizethető, könnyű vele a munka és igencsak tartós.

 

Remek tulajdonsága, hogy a szálszerkezete miatt kimondottan rugalmas, így remekül képes kitölteni a rendelkezésre álló teret. Emellett a hangszigetelésben és a hőszigetelésben is remekel a vékonyabb szálaknak köszönhetően. 

 

Emiatt számos területen felhasználható, leggyakrabban tetőterek és álmennyezetek szigeteléséhez. Előfordulhat, hogy padlószerkezetek kitöltőanyagaként alkalmazzák szigetelés céljából vagy éppen könnyű szerkezetes lapostetők gerendái között találkozhatunk vele.

 

Legnagyobb előnyei

 

Az üveggyapot mellett szóló leghangsúlyosabb érv, hogy rendkívül környezetbarát természetes anyag lévén, így sem egészségünk, sem környezetünk nem sínyli meg használatát. A honlapunkon elérhető üveggyapotok 80%-ban újrahasznosított alapanyagokból készültek el. Így ezek vásárlása esetén jó szívvel láthatunk neki a munkának, tudva, hogy nem ártottunk a bolygónknak!

 

Az üveggyapot remek hőszigeteléséről ódákat lehetne zengeni, hiszen felhasználásával igen nagymértékben csökkenthető egy épület hővesztesége. Így télen nem kell aggódni a magas fűtésszámla miatt, és nyáron sem ér minket extrém forróság otthonunkban.

 

Munkálatok szempontjából is jó dolgunk van, hiszen könnyen szállítható és darabolható termékről van szó. Kis súlyának köszönhetően a mozgatása sem okoz gondot, és csak rendkívül kevés hulladék keletkezik használata során.

 

Az üveggyapot remek páraáteresztő képességének köszönhetően az épületben keletkező pára kimondottan könnyen vándorol ki a falakon keresztül. Ezáltal könnyű “légzést” biztosít a helyiségeknek, és nem kell aggódni a penész kialakulása vagy lecsapódó pára miatt.

 

Tűzvédelmi és biztonsági szempontból érdemes tudni, hogy az üveggyapot nem éghető, mely szintén kiemeli őt a szigetelési anyagok sorából. Érdemes azonban víztől távol tartani, mert viszonylag alacsony nedvességtűrő képességgel rendelkezik.

 

Különböző üveggyapot méretek

 

A kínálatunkban elérhető tekercseket főleg fa- és fémszerkezetű vázas házak, illetve mennyezetek, álmennyezetek szigetelésére javasoljuk. Akár vízszintes szerkezeteknél is remekül alkalmazhatóak, ám ebben az esetben is szükséges a belső oldal párazáró réteg biztosítása.

 

A tekercsek honlapunkon 10/5 cm-es, valamint 15 cm-es kivitelben vásárolhatóak meg. Előbbi esetében 1 cm-nél közel 7,5 négyzetméter, 5 cm-nél közel 15 négyzetméter lefedésére alkalmas egy tekercs. Utóbbinál pedig 15 cm-nél közel 5 négyzetméternyi területre lesz elegendő a megvásárolt termék.

 

Hő- és hangszigetelő munkálataihoz vásároljon weboldalunkról, hogy garantáltan kiváló minőségű termékekkel láthasson neki a projektnek! Kérdés esetén örömmel állunk rendelkezésére elérhetőségeinken.

Belépve, mint