Blog

A lucfenyő népszerűségének kulcsa közkedvelt jellemzői tekintetében

2020.12.30 09:43
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Egyre többször merül fel a lucfenyő neve karácsony alkalmával, hiszen sokan vesznek vágott lucfenyőt annak érdekében, hogy az ünnepek alkalmával feldíszíthessék és a lakás ékeként pompázhasson. A lucfenyőnek azonban nem csak karácsonykor van kiemelkedő szerepe, hanem az év egészében, hiszen fontos alapanyaga az építőiparnak egyaránt. Mindamellett, hogy kifejezetten fontos épület- és szerkezetfa, a belsőépítészetben is közkedvelt alapanyagnak számít. Padlók, lépcsők, fal- és mennyezetburkolatok, erkélyek, ablakok, ajtók és egyéb kiegészítők készítésére egyaránt használják. 

A lucfenyő jellegzetességei

 

A faanyagok és kifejezetten a fenyő fűrészáruk nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen mindamellett, hogy környezetbarát megoldásról beszélhetünk, könnyen formálhatók, így felhasználásuk igen sokoldalú. Megfelelő kezelés mellett strapabíróak és ellenállnak az időjárás viszontagságainak, valamint egyéb külső hatásoknak egyaránt. Rengeteg területen az ember hasznára válhatnak mindamellett, hogy a fa felhasználásakor szinte alig keletkezik hulladék, hiszen minden részét - még a faforgácsot is fel lehet használni.

 

A lucfenyő lágyabb színvilágú, egyenletesen sárgás fehér fa, amelynél a szijács és a geszt, azaz a fatest külső és belső része színben nem különbözik. A lágyabb színével ellentétben markánsan csíkozott, valamint láng rajzolata is van, így igen szembetűnően erezett, amelynek köszönhetően a lakásban is kiválóan mutat. A faanyag fény hatására idővel sötétedik, így ennek fényében érdemes megválasztani az igény esetén felhasznált lakkot. 

 

A lucfenyő elsődleges tulajdonságai

 

A lucfenyő tulajdonságaira való tekintettel a fa közepesen nehéz és puha, annak ellenére, hogy tömege viszonylag alacsony, kifejezetten szilárd és mégis kellőképpen rugalmas anyagról van szó. Jól megmunkálható felépítésének köszönhetően és az idő elteltével pedig keveset zsugorodik. A fenyőnek ezen fajtájáról elmondható, hogy az időjárás hatásaival szemben nem ellenálló, ezért kültéren való használat esetében, konstruktív módon, vagyis építészeti faanyagvédelemmel, valamint vegyszeres kezeléssel szükséges védeni. 

 

Gazdaságilag a lucfenyő számít szinte a legfontosabb fafajnak, mivel a leggyakrabban használják épületek felhúzása és újítása esetén, valamint szerkezetfaként is. Belsőépítészeti megoldások és bútorok mellett továbbá készítenek lucfenyő deszkák felhasználásával állványokat, létrákat, oszlopokat, felhasználják betonzsaluzásnál, zajszigetelő falak felhúzásakor, valamint fakockaburkolat esetében egyaránt. 

 

A lucfenyő sokoldalú felhasználhatósága

 

Kerti berendezések és eszközök készítésekor is igen közkedvelt a lucfenyő, felhasználható park- és tájépítésre, gyermek játszóterek kialakítására is. A lucfenyőről továbbá elmondható, hogy mint ipari fa a faforgácslapok és farostlemezek alapvető nyersanyagaként szolgál. Meglepő az iménti felsoroláshoz mérten, hogy azon lucfenyőket, amelyek hegyvidéki területeken találhatók és keskeny évgyűrűvel rendelkeznek, hangszerek készítésére is felhasználják.

 

Webshopunkban megtalálhatja a lucfenyő faanyag különböző fajtáit, legyen szó szárított, egalizált stafniról, lucfenyő zsaludeszkáról vagy csak egyszerű deszkáról, szárított és gyalult deszkáról, pallóról különböző méretben és minőségben egyaránt. Nálunk garantáltan megtalálhatja az Ön számára legideálisabb faanyagot. Amennyiben segítségre lenne szüksége a döntésben, akkor bátran keresse szakembereinket, akik készségesen állnak rendelkezésére. 


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 11.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 11.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com