Blog

Milyen BSH gerendaméretek kaphatók, és ezeket mire használhatjuk?

2023.08.25 08:46
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Ebben a blogcikkben az egyes BSH gerendaméretek és ezek felhasználási céljai kerülnek bemutatásra. A BSH betűszó a Bau Stark Holz német kifejezésből származik, és erős faszerkezetet jelent. A BSH rétegragasztott gerendák az építőiparban gyakran alkalmazott szerkezeti elemek, amelyeket sok célra fel lehet használni.

Mi jellemzi a BSH rétegragasztott gerendát?

A gyalult termékek kategóriájába tartozó ragasztott gerendák magas szilárdságú faanyagból készülnek, így nagy terhelést kibírnak, illetve hosszabb fesztávolságok áthidalására is alkalmasak. A gyártási folyamat során szigorú minőségi szabványoknak megfelelően készülnek. 

Számos építési projekthez használhatóak, hiszen tetőszerkezeteket, födémeket, válaszfalakat, ipari épületeket, kerti faházakat egyaránt építhetünk a segítségükkel. A BSH gerendához különféle módon lehet megerősítéseket, például acél merevítőket csatlakoztatni, növelve ezáltal is a szerkezetek terhelhetőségét.

A rétegragasztott gerenda és a normál fagerenda összehasonlítása

A BSH gerendák nagyobb terhelést bírnak, mint a normál fagerendák, így rétegragasztott változatból általában kisebb méret is elegendő ugyanahhoz a terheléshez. A hagyományos fa építőanyagok hajlamosak lehetnek a deformációra és a repedésre, szemben a BSH-val, ami nagy fesztávolságok áthidalása esetén sem hajlik vagy reped meg. A fa építőanyagok minősége és egyenletessége változó lehet, hiszen a faanyag tulajdonságai eltérnek, míg a BSH gerendák a gyártási eljárás révén egyenletes tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyekkel a tervezők megbízhatóan számolni tudnak. 

További előnyük, hogy általában nagy tűzállósággal rendelkeznek. Rendkívül erősek, mégis könnyen átalakíthatók az építkezés során, ha erre van szükség. Mindezek ismeretében természetesen a konkrét építési projekt is meghatározza, hogy milyen építőanyagot fogunk használni.

BSH gerendaméretek és azok felhasználási köre

A BSH gerendák különböző méretekben és terhelési osztályokban érhetők el. Webáruházunkban az egységesen 6,75 m hosszú rétegragasztott gerendákból a következő méreteket találhatja meg:

  • A kisebb terhelésekre vagy rövidebb fesztávolságok áthidalására: 8x16 cm-es, 10x10 cm-es gerenda a megfelelő. Alkalmas lehet beltéri válaszfalak, ajtó- és ablakkeret kialakítására, illetve párkányok vagy más díszítőelemek létrehozására. Könnyebb szerkezetek, például kerti teraszok, pergolák építésére is megfelel. Gyakran ezekkel a kisebb építőanyagokkal erősítik meg a nagyobb tartószerkezeteket is.
  • A közepes terheléshez a 12x12 cm-es és a 14x14 cm-es termék lehet alkalmas. Könnyűszerkezetes építményekhez, kapuk, kerítések szerkezeti elemeiként, játszótéri elemek szerkezetének kialakításához használhatjuk. Lépcsőkorlátként, fal- és mennyezetdíszítéshez is szokták alkalmazni.
  • A nagyobb terheléshez és hosszabb fesztávolságokhoz a 16x16 cm-es és a 16x32 cm-es gerenda használata előnyös, amelyet tetőszerkezetek építéséhez, nagyobb kültéri építmények, ipari épületek esetében alkalmaznak.

A megfelelő méretet egy nagyobb építési projekt esetén, ha magunk szerezzük be az építőanyagokat, érdemes egyeztetni a tervezővel és a kivitelezőkkel, valamint az építőanyagot gyártó vagy forgalmazó cég szakértőivel. 


Amennyiben részletesebb információra van szüksége az általunk forgalmazott BSH gerendákkal kapcsolatban, kérjük forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunk szakembereihez, vagy érdeklődjön személyesen bármelyik telephelyünkön.

 


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 11.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 11.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com